Iz prve ruke

Ako si ljubitelj adrenalina, kupi kartu za Dubai!

Autor | Ida Minarik
datum objave | 10. travnja 2016.
5365

Dubai je odličan grad za sve koji vole adrenalinske izazove, bilo da se radi o vodi, pijesku, zraku ili snijegu! Skydiving, Sandboarding, Dune bashing, Jet ski, Formula racing, motocross po pustinji samo su neki od izazova koji vas čekaju!

Skydiving

Slobodan pad s visine od 4000 m brzinom od 0 do maksimalno 200 km na sat!

SkyDive Dubai se nalazi na vrlo atraktivnoj lokaciji tik uz more i poznatog poluotoka u obliku palme Palm Jumeirah. Slobodan pad nekih 40tak sekundi kad poželite iskočiti iz svoje koze, a nakon čaga se otvara padobran I osjetite nevjerojatnu tišinu i mir. Ukoliko ste ljubitelj ovakvih egzibicija ovo je odlično mjesto za tako nešto jer se pruža prekrasan pogled na Palm Dubai, te na gotovo cijeli Dubai. No to će vas koštati nekih 1800 dirhama za skok u paru te za snimatelja koji ce skakati usporedo s vama I snimati svaki vas pokret dok ste u zraku. Morate imati najmanje 18 godina i kako ovdje navode ne smijete imati indeks tjelesne težine (BMI) veći od 30.

Sandboarding ili surfanje po pijesku

Isto kao sto možete surfati na snijegu negdje u planinama, možete to učiniti i na pijesku po dinama u pustinji Dubaija. Obuka traje 4 sata i košta nekih 220 dirhama. Surfanje na pijesku je isto tako opasan sport kao I onaj na snijegu spuštate li se najvišom dinom Dubaija – Al Hamer. Trebali bi biti stariji od 13 godina za sudjelovanje u istom.

Dune Bashing – vožnja 4×4 vozilima po pustinji

Vožnja po pustinji terenskim vozilima je vrlo atraktivna za cijelu obitelj ne samo za pojedinca. Možete unajmiti 4×4 vozilo (najčešće Toyota Land Cruiser, Nissan Patrol i slično, motora jačine bar 6.0 kako bi vas uspio izvuci iz pijeska), ili možete ići organizirano od strane turističke agencije na desert safari sa obučenim profesionalnim vozačem. Cijena je od 100 do 250 dirhama ovisno sto je sve uključeno u cijenu. Tu se pruža i mogućnost kampiranja, tako da možete spavati pod zvijezdama, jahati deve, gledati plesni program trbušne plesačice i slično.

Motocross

Pustinja je raj za ljubitelje off-road vožnje motociklima bilo na 2 ili 4 kotaca. Ukoliko nemate dovoljno iskustva, profesionalci ce vas upoznati sa svim dirtbike i enduro vještinama po pijesku te ćete u vrlo kratkom roku postati i sami profesionalni vozači istih. Preporučuje se ostati barem jedan ili dva dana u motocross školi prije nego uđete u pustinju, kako bi kasnije uživali u samoj vožnji.

Motocikli za off-road vožnju se mogu i rentati. (cijena se razlikuje od iznajmljivača do iznajmljivača i o vašoj sposobnosti cjenkanja). Motocikli koji se mogu rentati su KTMHusqvarnaHondaYamaha i Kawasaki.

Kad dođete u Dubai, vožnja pustinjom je neizostavni dio za sve motocikliste.

Fly Board / Jet Ski

Odite u JBR Beach (Jumeirah Beach Residence) i ne možete promašiti. Tamo vas čeka nekoliko iznajmljivača istih. 30 minuta – 300 dirhama.  Nije bas jeftino, ali je svakako zanimljivo J.

Želite li pak voziti formulu ili Lamborghini?

Naravno da i to možete, na MotoDromu u Motor City-u. Zadovoljstvo od 3 sekunde do 100 km/h će vas koštati od 800 do 2500 dirhama, ovisno o vozilu, te morate imati najmanje 21 godinu, valjanu vozačku dozvolu, te maksimalno 118 kg težine.

Možete voziti formulu jednosjed, Lamborghini, McLaren (s motorom od 625ks), Audi R8 V10 (s motorom od 610 ks) i dr.

Vodeni parkovi

Dubai ima jedne od najekstremnijih vodenih tobogana na svijetu. Tu se nalaze Wild Wadi odmah pored najpoznatijeg hotela na svijetu u obliku jedra Burj Al Arab, te Aquaventure na Palm Jumeirah poluotoku u sklopu hotela Atlantis. Cijena istih je 240 dirhama za odraslu osobu, te postoje popusti na grupne ulaznice.

Osim gore navedenih tu ne smijemo zaboraviti ni jahanje na konjima ili devama, potom penjanje po stijenama (u zatvorenom i na otvorenom prostoru), ronjenje (scuba-diving), jedrenje,kite surfing, vožnju balonom, helikopterom, avionom, zip-line i još puno puno toga.