Tips&Tricks

9 dobrih razloga zašto trebate više putovati autobusom

datum objave | 06. srpnja 2022.
1155

nomago bus

Ako izbjegavate autobuse jer su spori, imaju malo mjesta za noge i ne možete stati na WC kad to želite, niste se vozili Nomago autobusima. Putovanje autobusima je tijekom nedavne pandemije ponovo postalo popularno zbog mnogih prizemljenih zrakoplova, a kako sve više postajemo svjesni utjecaja naših putovanja okoliš, shvaćamo važnost odabira vrste prijevoza.

Ovo je 9 razloga zašto je putovanje autobusima ponovo IN:

1. Možete se odmoriti umjesto da sami vozite

Vožnja automobila umara jer morate stalno biti koncentrirani na vožnju te upravljati vozilom. Sve to umara.

2. Možete popiti pivo, a da nikog ne ugrožavate

I dok vožnja automobila pod promilima nikako nije dobra stvar, u autobusu vam nitko neće zamjeriti ako ste prije toga popili pivu. Naravno, smrdite li po alkoholu, to je užasno, ali jedno pivo samo će vas umiriti pa možda i zaspete.

3. Možete spavati

Spavanje tijekom vožnje autobusom sigurno je ako niste vozač autobusa. Nema one buke kao u avionu, a ne morate ni brinuti za druge putnike kao kad vozite auto. Samo se zavalite i zaklopite oči.

nomago bus 4

4. Slobodni ste raditi niz stvari dok putujete

Čita vam se? Čitajte. Trebate napisati nekom poruku ili email? Sve možete, bez da ikom smetate ili ikog ugrožavate. Današnji autobusi uglavnom imaju free WiFi te se možete poslužiti besplatnom internetskom vezom.

nomago bus 3

5. Imate više mjesta za noge nego u avionu

Vožnja avionima je grozna svima koji su malo viši jer mjesta za noge ima sve manje i manje u ekonomskoj klasi. U modernim autobusima mislilo se prvenstveno kako parirati sve jeftinijim aviokartama – a odgovor je bio: mjesta za noge ima puno!

6. Omjer vrijednosti za novac je neusporediv s automobilom

Neusporediv je trošak vožnjom autobusom i bilo kojim drugim sredstvima. Čak i ako naiđete na jeftine aviokarte, uvijek vam preostaje plaćanje taksija do i od aerodroma, što često zna biti jednake cijene kao i autobusna karta do destinacije.

7. Utjecaj vožnje autobusom na okoliš znatno je manji

Mislite li na budućnost našeg planeta, a pritom se ne želite odreći putovanja, odaberite radije autobus nego avion koji nažalost ima prevelik negativan utjecaj na okoliš.

Osim toga, ekološki je strašno kad se vozimo sami u automobilu jer ostavljamo otisak na okoliš kao da se vozi 5 ljudi u tom autu. Autobusi maksimalno iskorištavaju mjesta te se u konačnici smanjuje utjecaj na okoliš po putniku.

nomago bus 2

8. Prtljaga se neće izgubiti, kao nekad kod letova

Izgubljena prtljaga je tlaka, u najmanjoj mjeri. Kod putovanja autobusom, prtljaga ide s vama do kraja.

9. Vozi vas u centar grada, ne trošite dodatno na taksi ili parking

Autobusni kolodvori obično se nalaze u središtima gradova te su odlično povezani sa svim ostalim dijelovima javnim prijevozom. Uštedjet ćete mnogo i jer ne morate misliti na parkiranje!

Kuda otputovati autobusom za start?

Međunarodna linija Nomago InterCity na potezu Zagreb – Maribor – Graz – Beč već neko vrijeme povezuje brojne turiste i radnike u inozemstvu dva puta dnevno, svakog dana!

Vožnja Zagreb – Maribor duga je oko dva sata, za sat više stižete u Graz, a do Beča vam treba nekih 5 sati. Čitavo to vrijeme možete opušteno ispružiti noge, nagnuti sjedalo, upaliti besplatan WiFi i- ako bude potrebe – poslužiti se toaletom baš kad vama treba.

bec autobus 2
Aerial view of city center Vienna from St. Stephen’s Cathedral

Cijena autobusne karte je izuzetno povoljna, a kreće se od 45 kn / 6 € do Maribora, odnosno 75-105 kn / 10-14 € do Graza i Beča, ovisno o datumima i raspoloživosti vožnji.

Naš prijedlog: Dvodnevni izlet u Beč!