Vodiči

8 destinacija za ljubitelje Star Warsa

datum objave | 12. travnja 2019.
870

Ako ste ljubitelj Zvjezdanih ratova i putovanja, zašto ne spojiti 2 u 1? Zagriženi fanovi Star Warsa sigurno će biti oduševljeni kad se budu našli na nekoj od lokacija iz filmova od Italije do Maldiva.

1. Fuerteventura, Kanarski otoci – dom Hana Sola

8 destinacija za ljubitelje Star Warsa, Fuerteventura, Kanari

Trailer za Solo prikazuje kako se Han hvata za pištolj poput nekog kauboja ispred nekih ljutitih izvanzemaljaca, dok se u pozadini vide metalni iglui u kojima je odrastao – naselje koje je na planetu Corellia napravljeno od svemirskog smeća.

No taj planet nije Corellia nego pijeskom prekrivena planina na otoku Fuerteventura na Kanarima. Lokacija se nalazi u Parque Natural de Jandía, u blizini Morro del Jable, do kojeg možete doći džipom iz bilo kojeg obližnjeg resorta.

2. Dolomiti, Italija – vožnja vlakom u Solu

8 destinacija za ljubitelje Star Warsa, Dolomiti, Italija

Hanov prvi posao u Solu završava u futurističkom vlaku koji juri kroz planine. Te su planine talijanski Dolomiti, dramatični krajolik inače vrlo popularan zimi među skijašima, a ljeti među planinarima. Ekipa sa seta boravila je u fotogeničnom gradiću pored jezera Misurina.

3. Tikal, Gvatemala – Pobunjenička baza

8 destinacija za ljubitelje Star Warsa, Tikal, Gvatemala

Sjećate li se kada je Millennium Falcon letio iznad džungle prema pobunjeničkoj Yavin 4? E, to je Tikal na sjeveru Gvatemale, inače jedno od najpoznatijih arheoloških mjesta na svijetu gdje se nekad usred prašume nalazio majanski grad.

4. Redwood National Park, Kalifornija – Dom Ewoksa u Povratak Jedija

8 destinacija za ljubitelje Star Warsa, Redwood National Park, Kalifornija

Sjedinjene Američke Države, točnije nacionalni park Redwood u Kaliforniji, poslužile su za snimanje scena gdje su boravili Ewoksi, mala dlakava stvorenja.

Nacionalni park Redwood na sjeveru Kalifornije poznat je po ogromnom drveću, visokim i do 115 metara, pa je bio idealan za snimanje scena gusto pošumljenog Endora.

5. Palača Caserta, Italija – Kraljevska palača u Fantomskoj prijetnji i Klonovi napadaju

8 destinacija za ljubitelje Star Warsa, Palača Caserta, Italija

Želite li pronaći palaču Padme Amidale, kraljice Amidale od Nabooa, zaputite se u Napulj. Palača Caserta je grandiozna barokna građevina koja je ranije služila kao rezidencija napuljskim kraljevima, a nalazi se 25 kilometara sjeverno od grada. Ima čak 1200 soba i po volumenu je najveća kraljevska rezidencija na svijetu. Mogli ste je vidjeti u u Nemogućoj misiji 3.

6. Pustinja Liwa, Abu Dhabi – Planeta Jakku u Sila se budi

8 destinacija za ljubitelje Star Warsa, Pustinja Liwa, Abu Dhabi

Prva scena u Sila se budi prikazuje Reya, Finna i BB8 i odvija se na planetu Jakku, odnosno u pustinji punoj dina u Abu Dhabiju.

Ekipa sa seta odsjela je u hotelu Qasr Al-Sarab koji nudi brojne aktivnosti, od surfanja na dinama i jahanju deva pa do bicikliranja na dinama. Cjenovno pristupčaniji izlet u pustinju Liwa nude agencije iz grada koje će vas do pustinje dovesti u vozilima s kotačima na četiri pogona.

7. Laamu Atoll, Maldivi – Imperijska baza u Rogue One: Priča iz ratova zvijezda

8 destinacija za ljubitelje Star Warsa, Laamu Atoll, Maldivi

Planet Scarif kojeg pobunjenici napadnu da bi se domogli nacrta Death Stara na kraju Rogue One: Priče iz ratova zvijezda- zapravo je maleni atol u arhipelagu Maldiva gdje danas možete pronaći mnogo poznatih resorteova, poput skupih COMO Maalifushi i Six Senses Laamu. No bijeli pijesak predivnih Maldiva nije rezerviran samo za one s budžetom koje imaju filmske zvijezde.

Reveries Diving Village nudi jeftin smještaj za sve one koji ne traže luksuz, a vole ronjenje i promatranje dupina.

8. Skellig Michael, Irska – Lukeovo skrovište u Posljednjem Jediju

8 destinacija za ljubitelje Star Warsa, Skellig Michael, Irska

Zeleni otok na koji se povukao Luke Skywalker, bivši Jedi Master, nalazi se uz obalu Irske u okrugu Kerry. Skellig Michael glumi planetu Ahch-To, do koje možete doći ako se ukrcate na brod u luci Magee.

VIDEO POPIS: 15 najboljih knjiga o putovanjima koje biste trebali pročitati

10 filmova zbog kojih ćete poželjeti odmah otputovati … 

Pošalji upit