NajNajNaj

7 razloga zašto je ljetni kamp najbolji izbor za školske praznike

datum objave | 26. travnja 2024.
5539

Jeste li znali da više od deset milijuna američke djece svako ljeto odlazi u kampove?

Ljetni kampovi u SAD-u predstavljaju tradiciju već više od 150 godina, a djeca imaju mnogo razloga za izbor takvih školskih praznika. Jedan takav tipičan američki kamp nalazi samo nekoliko sati vožnje od nas – Camp California u Dalmaciji!

Zašto je kamp najbolji izbor za ljetne praznike za svu djecu od 7 do 17 godina? Iako je ljeto još daleko, nikada nije prerano za planiranje.

Puno novih međunarodnih prijatelja

Kamp djeci pruža priliku da se druže s vršnjacima iz više od 40 različitih država i uče strane jezike. To je odličan način za upoznavanje novih prijatelja i učenje o različitim krajevima i kulturama.

Zaljubio sam se u kamp. Upoznao djevojku Manny koja živi u New Yorku i stvarno je cool. Ona priča španjolski, a ja japanski. Naučili smo mnogo novih riječi. Često smo se zabavljali u vodenem parku. Ovog ljeta ponovno ćemo se vidjeti u kampu. – Minchiko, 13 godina

Više od 30 različitih aktivnosti

Većina kampova nudi igre i aktivnosti koje djeca uglavnom ne mogu izvoditi u svom dvorištu ili u kvartu. Mogu se okušati u streljaštvu, jedrenju, fotografiji, plesu i mnogim drugim zanimljivim aktivnostima! Ako vaše dijete ostane doma, ubrzo će mu postati dosadno, dok će u kampu doživjeti uvijek nešto novo.

Najbolji izazov

Nisu sve stvari koje djeca rade u kampu jednostavne ali tako i mora biti! Novi izazovi– kao što su isprobavanje novih sportova, učenje novih vještina i igara ili postizanje novih ciljeva – sve je to vrlo korisno i vaša će vam djeca biti zahvalna.

Išla sam na ljetni kamp i položila test plivanja! Prije toga jedva sam znala plivati pa je zato to bio velik uspjeh. Osjećala sam se odlično. – Mina, 13 godina

Upoznavanje prirode

Camp California nalazi se na idiličnoj lokaciji Pakoštane u Dalmaciji. Djeca će naučiti kako je priroda zapravo lijepa i važna. Bez stabala, zemlje, vode i životinja, ljudi ne bi mogli preživjeti pa neka to nauče i vaša djeca.

Promjena okruženja

Ponekad je važno da se djeca osamostale, otiđu iz dobro poznate okoline i pronađu “novi kutak” za sebe. Kamp pruža odličnu priliku za nova iskustva, provođenje vremena s novim prijateljima i boravak u potpuno novom okruženju.

Prava škola za nove vještine

Sve aktivnosti i kružoci u kampu predstavljaju odličnu priliku da djeca nauče nešto novo- lončarstvo, jedrenje ili ultimate frisbee. Djeca u kampu razvijaju razne vještine potrebne za život, kao što su neovisnost, vjerovanje u sebe i samopouzdanje. Budući da će djeca svaki dan živjeti u zajednici, to je odličan način da nauče surađivati, donositi kompromise te biti tolerantni.

Bolja forma

Sa svim zabavnim igrama i aktivnostima kamp je odlično mjesto na kojem će se djeca nadisati svježeg zraka. Plivanje, trekking i bavljenje sportom mnogo je zdravije za djecu od provođenja ljeta doma.

Zadnja i najvažnija stvar je da će se djeca zauvijek sjećati Campa California.

Slobodna mjesta brzo se popune pa zato prijavite svoje dijete još danas. Pogledajte i ponudu drugih kampova koji su na raspolaganju – svoje dijete možete poslati na praznike u Englesku, Njemačku, Irsku ili SAD.

Više informacija