Vodiči

5ica – NOVI ZELAND

datum objave | 04. travnja 2017.
4281

Vjerojatno je svakom putniku već poznato da je Novi Zeland jedna od najuzbudljivijih destinacija na svijetu. Ujutro možete promatrati svjetskog prvaka u brijanju ovaca u akciji, popodne se možete baciti s mosta s lastikom oko gležnjeva (bungee jumping). Vezu između te dvije aktivnosti prepustit ćemo mašti svakog pojedinca.

new zealand 2609034 960 720

Pogledajte vrućih pet Novog Zelanda. Izbor najzanimljivijih stvari na jednom samom mjestu.

1. Queenstowwwwwwwn!

Nemojte misliti da je Queenstown mjesto za kraljevski predah. Ovaj gradić na jezeru na jugozapadu Južnog otoka nudi beskonačno puno adrenalinskih iskustava; skokovi s mostova, ekstremna vožnja uskim tjesnacima rijeka, skokovi iz aviona i vožnja sjajnim santama leda.

queenstown

2. Fjordovi!

Kada pričamo o fjordovima možemo vam garantirati da ima Novi Zeland jedne od najljepših fjordova svijeta. Nacionalni park Fiordland ustanovljen je 1952., gotovo 100 000 godina nakon što je Odbor za stvaranje fjordova  odlučio oblikovati ova remek djela na krajnjem jugu Novog Zelanda, uključujući i već dostupni Milford Sound.

3. Posjetite delfine!

Susret s predivnim delfinima u obalnom gradu Kaikoura nedvojbeno je nezaboravno iskustvo u bilo koje godišnje doba. U odijelu za plivanje skočite s broda i dočekati će vas publika od 10 do 1000 delfina, s nevjerojatnim akrobatskim sposobnostima, jako blizu vaših peraja.

delfini

4. Mt Doom

Ovdje smo morali spomenuti i Gospodara prstenova. U stvarnosti je Mt Doom Mt Ngauruhoe aktivan vulkan koji se proteže uzduž veličanstvenog Tongariro Alpine Crossinga, jednog od najljepših jednodnevnih pješačenja na svijetu.  Upozorenje: Uspon nije za one sa slabim srcem. Ili za hobite!

5. Naučite hake

Slavna haka (tradicionalni morski ples) izvire iz legendi koje su nastale još prije dolaska Maora na Novi Zeland. Oni koji dožive improvizaciju uživo, nedvojbeno će biti oduševljeni akcijom u plesu. Nemojte otići iz ove prekrasne pokrajine a da ne doživite hake uživo.

Jednostavno rečeno ovo su jedna od nezaboravnih doživljaja države koja oduzima dah. Novi Zeland je država spremna za istraživanje. Tamo je sve moguće!

Za put na Novi Zeland s working holiday vizom za cijelu godinu ili posjet na kraće razdoblje, možda na putu oko svijeta, uzmite si dovoljno vremena za istraživanje. Upoznavanje maorske kulture i prekrasnih pokrajina zasigurno će biti nezaboravno iskustvo.