Vodiči

5ica – AUSTRALIJA

datum objave | 22. veljače 2022.
5044

Dobrodošli na popis najaktualnijih, najuzbudljivijih i nezaboravnih doživljaja Australije. Pripremili smo popis najboljih aktivnosti za nezaboravna iskustva. Možete se odlučiti za sasvim drugačiji put, ali ovo je naših top 5 destinacija.

koala

1. Veliki koraljni greben

Veliki koraljni greben je kao džungla. Podvodna džungla. Osim što u džungli nećemo naći velike bijele psine. Pustimo metafore, 2000 km dugi Veliki koraljni greben zaslužuje divljenje u svakom slučaju. Ovdje možemo svakog dana naučiti nešto novo.

koralni greben

2. Naučite surfati

Ako je vaš najbliži susret sa surfanjem u stomatološkoj ordinaciji dok listate surferske revije, definitivno će vam oči otvoriti Byron Bay u Australiji. Učenje surfanja će vas oduševiti i u vama probuditi vječnu želju za valovima.

surfanje australija

Avio karte za Australiju

3. Zalazak sunca na Uluruu

Crvena! Narančasta! Žuta! Ljubičasta! Plava! Postaje tama. Kamo nas vodi put?  Na Uluru! Zašto? Da naučimo priče o tradicionalnim stanovnicima i njihovim drevnim tradicijama. I naravno da opalimo fotku zalaska sunca na Uluruu!

uluru australija

4. Vožnja po Great Ocean Roadu

Još jedna kandidatkinja za veliku nagradu je Great Ocean Road u Victoriji. Između Lorna i Apollo Baya cesta se spušta u strme klifove, prije dolaska među 12 apostola, njihovih najslavnijih stanovnika.

12 apostola australija

5. Kakadu

Predivan Kakadu na samom vrhu Australije sav pršti od života. Bez obzira na godišnje doba turisti će tamo uvijek doživjeti nezaboravna iskustva. Nagrađeni ćete biti drevnom jamskom umjetnošću, zavojima prekrasnih rijeka i bliskim susretima s nazubljenom obalom  Australije.

kakadu australija