Novosti

13 nevjerojatnih smještaja gdje je spavanje prvorazredno iskustvo

datum objave | 18. rujna 2018.
2434

Jeste li ikada spavali visoko iznad zemlje, na dizalici ili između krošnje drveća u prašumi? Niste? A u hotelima ispod zemlje? Jeste li spremni otići malo dalje od klasičnih hotela i začiniti svoja noćenja na putovanjima? Ako jeste nastavite čitati, predstavljamo vam najneobičnije smještaje svijeta.

1. Upustite se u san u prizemljenom avionu u Švedskoj

Sljedeći put kada odete u Stockholmu, posjetite stvarno cool hostel, koji je uređen u unutrašnjosti jumbo jeta koji više nije ispravan. Sigurno ćete sanjati kao da spavate na oblaku.

View this post on Instagram

A post shared by Alina (@alina.culovic.turculet) on

2. Spavanje na dizalici u Amsterdamu

Gdje drugdje nego u ludom Amsterdamu biste se sjetili da je moguće provesti noć na dizalici? Svatko tko ima strah od visine, trebao bi dobro promisliti prije nego što izvrši rezervaciju!

3. U Peruu možete provesti noć među drvećem

Planirate amatersku pustolovinu? Možete provesti noć u kućici na drvetu i opustiti se na krošnji drveta i zaspati. Umjesto budilice, ovdje će vas razbuditi veseli majmuni, a kad otvorite prozor spavaće sobe, imat ćete pogled na raskošno tropsko zelenilo.

View this post on Instagram

“Let’s wander where the wifi is weak (or nonexistent)”. ☺️???? I took this photo during my first day at @treehouselodge in the Amazon. Tripod, clicker, and a jungle that came much more alive at sunset. Monkeys howling, trees moving to the rhythm of the wind, crickets and frogs mastering a powerful opera, and 10 treehouses around me all running on solar energy and a water recycling and reusing system. You wonder why I adore eco-friendly hotels? This is why. Resorts can’t give us this. This right here is luxury. The eye-opening kind. The one that helps us connect, recharge and refocus. And the one that helps us understand the true meaning of being alive. ????☀️ I’ll be sharing all videos on my ig stories today, and more photos to come! Would you guys stay here? ???????? #liveconsciously #travel #sustainable #ecofriendly #naturelover #amazon #theamazon #treehouse #nature #view #travelblogger #waterthruskin #vegantravel #greentravel #holistic #solotravel #wanderlust

A post shared by Valeria Hinojosa | Eco Life???? (@waterthruskin) on

4. Spavajte u podzemnom gradiću Coober Pedy

Gradić Coober Pedy na jugu Australije je toliko vruć da su se njezini stanovnici preselili u podzemlje. Bolje reći, cijeli se grad “izlio” u stijenu ispod zemlje. U podzemlju se mogu naći trgovine, restorane, pa čak i hotele i domove.

5. U Turskoj legnite u krevet visoko iznad tla

Što kada biste, tijekom putovanja kroz Tursku, uzeli jedan opuštajući dan i proveli ga u udobnoj kabini na potpornim stupovima, do koje vode drvene  stepenice?

View this post on Instagram

????????

A post shared by Kadir's Tree Houses (@kadirstreehouses) on

6. U Tokiju možete spavati u knjižnici

Udobno se namjestite između polica, uzmite knjigu u ruke i utonite u san uz opuštajuće štivo. Svaki kutak ovog hostela, khm, knjižnice je toliko fotogeničan da svakako zaslužuje post na Instagramu. 😉

7. Natrag u prirodu u Urugvaju

Ova gostionica je umjetnička, ali i vrlo prirodna i divlja. Ako želite pobjeći od ludog svijeta natrag u prirodu, ova mirna i jednostavna kućica je prava adresa za vas.

8. Možete provesti noć u Australiji iza rešetaka

Možete li zamisliti  izraz na majčinom licu kada joj kažete ste noć proveli u zatvoru? 😉 Ako želite ostati uzornog ponašanja i ne upadnuti u nevolje a opet iskusiti noć u čeliji posjetite ovaj zanimljiv hostel koji je nastao iz nekadašnjeg zatvora.

View this post on Instagram

LIVE FREE OR DIE #fallsfestival

A post shared by Ben Mactaggart (@benmacofficial) on

9. Osjećate se kao kralj u Solunskoj palači u Boliviji

Koliko puta ste već imali priliku provesti noć u palači? Odmorite se u zapanjujućoj, slanoj palači koja je zapravo načinjena od soli. Prije nego što utonete u snove, možete uživati ​​u opuštajućem kupanju u bazenu slane vode.

10. U Švedskoj možete uživati ​​u slatkim snovima u ledenom hotelu

Ne brinite, nećete se smrznuti. 😉 Spavanje u ovom nevjerojatnom hotelu će vas osvojiti i, barem na kratko vrijeme, odvesti do Narnije.

View this post on Instagram

Ice Hotel #icehotel

A post shared by Saori Masuda (@saori_vj) on

11. U Egiptu vas očekuje pješčani hotel

Ne brinite, iako je ova mali ljetnikovac od pijeska, definitivno se neće tako lako slomiti.

12. Provedite noć u kapsuli u Hong Kongu

Kinezi su poznati po svojoj sposobnosti da izvrsno iskoriste dizajn. Ovaj je hostel, gdje je soba oblikovana iznad tla u kapsuli, takav primjer. Ako vam se ne sviđaju zatvorene sobe, radije izbjegavate ovaj zanimljiv smještaj.

13. Večerajte na Maldivima u zapanjujućem podvodnom restoranu

Konačno, postoji mjesto za zaista nezaboravnu večeru. Ako se nađete na Maldivima, obavezno se zaustavite u podvodnom restoranu gdje možete uživati ​​u dobroj hrani s pogledom na čudesan morski život.