Novosti

10 stvari koje možete besplatno raditi u San Franciscu

datum objave | 11. rujna 2018.
3476

Bez obzira na vašu financijsku situaciju, ponekad je super naletjeti na besplatne stvari na putovanjima. Čak i najveći i najskuplji gradovi skrivaju mnogo besplatnih atrakcija – festivala, razgledavanja znamenitosti, muzeja i šetnji.

Pa što možete raditi u San Franciscu besplatno?

1.Promatrajte morske lavove na Pier 39

Ima li nešto zabavnije od gledanja lijenih, ali razigranih morskih lavova tijekom sunčanja? Na Pieru 39 se nalazi velika obitelj tih veličanstvenih divljih bića. Njihova drhtavi nosići uistinu će vas očarati.

2. Gledanje papiga blizu Coit Towera

U kontinentalnom dijelu Sjedinjenih Država rijetko ćete naići na papige, tako da, ako ste promatrač ptica ostati oduševljeni papagajima u susjedstvu Telegraph Hilla. Možete ih upoznati u blizini tornja Coit Tower, ali se također nalaze u Parku nacionalnog rekreacijskog prostora Golden Gate.Jato se uglavnom sastoji od crvenoglavog Conurea, čiji je dom u malom području u Ekvadora i Perua. Kako su se smjestili u San Franciscu nije jasno, moguće je da su ušli (u to vrijeme čak i pravni) prodavači ili su napušteni od strane vlasnika.

Pažnja: hranjenje ptica nije dopušteno u San Franciscu!

3. Tramvajski muzej

Tipični tramvaji u San Franciscu, naravno, moraju imati svoj muzej – nalazi se u bivšoj garaži tramvaja. Tamo možete vidjeti kako rade, saznati o podrijetlu, izumitelju i proizvodnji tramvaja u San Franciscu i kako se razvio tramvajski sustav. U muzeju možete naći tri tramvaja iz 70-ih godina 19. stoljeća.

4. Gradska vijećnica

Jedna od najljepših zgrada u gradu svakako je gradska kuća Sanfranco – sagrađena je između 1913. i 1915. godine u stilu Beaux-Arts. Kupola je inspirirana pariškom Val-de-Grace crkvom, a vanjština je prvenstveno od granita. Interijer je također poznat po izuzetnoj ljepoti.

5. Šetnja vrtovima Palače likovnih umjetnosti

Palača likovnih umjetnosti sagrađena je za svjetsku izložbu 1915. godine, a kasnije je obnovljena nekoliko puta. Palača je nadahnuta grčkim i rimskim građevinama te je izuzetan krajolik za fotografske priče ili samo šetnju u prekrasnom, romantičnom okruženju. Ovdje su također česta vjenčanja kao i  vjenčane fotografije. Nalazi se u blizini sjevernog ulaza u Park Presidio i predivno je stajalište za vrijeme vožnje biciklom do Golden Gate Bridgea.

6. Golden Gate

Ako vas se pita koja vam je prva asocijacija na San Francisco – vaš bi odgovor bi bio most Golden Gate? Legendarni most bio je najduži viseći most na svijetu od njegove inauguracije 1927. godine – gotovo tri kilometra! Predlažemo vam da prošetate mostom i na taj način ga detaljno istražite, a na kraju, vas čeka prekrasan pogled i panorama San Francisca.

7. Lombard Street

Ovo je još jedna od poznatih scena u San Franciscu: “najzavojitija ulica na svijetu” – Lombard Street. Serpentinska cesta spušta se između vrtova, a vozači moraju paziti da se ne zabiju u zidove koji ih okružuju.

8. Painted Ladies

Morate znati za šarmantne šarene kuće iz mnogih serija i filmova – koji nisu samo scenografija. Kuće su nastale između 1849. i 1915. godine u viktorijanskom i edvardijanskom stilu, a već su bile obojene u razne živahne boje. Mnoge od njih su bile uništene tijekom potresa 1906. godine, a preostale su za vrijeme Drugog svjetskog rata obnovljene (60-ih i 70-ih godina 20. stoljeća) i  opet obojane živim bojama, čak i uz pomoć kolorističkog pokreta. Sjetite se scena s razglednice (ili serije Full House;)) i šetnje uz Alamo Square.

9. Park Golden Gate

Park Golden Gate često se uspoređuje s New York Central Parkom – izgleda kao Central Park, ali je čak i veći. Ovdje možete uživati ​​u jutarnjoj šetnji, pikniku, fotografskom izletu ili promatranju ptica. Pogledajte veličanstvena jezera, lijepo uređene vrtove i mlinov. U blizini botaničkog vrta nalazi se i poznati Hippie Hill.

10. Plaže

Iako je vrijeme rijetko pogodno za kupanje, plaže oko San Francisca savršene su za šetnje uz obalu ili opuštajući dan za odmor. Prije svega preporučujemo plažu Beach Baker , na sjeveru ćete naći nudističku plažu, a ostatak plaže pogodan je za posjetitelje i igranje odbojke ili bacanje frizbija, a ako je dovoljno toplo, čak i kupanje.

Želite doživjeti čari San Francisca? Javite nam se! Već od 3.719 kn!

Pošaljite upit