Novosti

10 razloga za ovogodišnje putovanje grčkim otocima

datum objave | 13. svibnja 2018.
2763

Je li uopće potreban razlog za posjet grčkim otocima? Ako vas je ipak potrebno dodatno uvjeravati, za vas smo izdvojili nekoliko dobrih razloga da se uputite tamo.

1. Pogledi

Nije važno govorimo li o malim ribarskim selima, povijesnim ruševinama ili savršenim pješčanim plažama – Grčka je jednostavno fotogenična.

2. Kikladi

Grčka ima više od 200 naseljenih otoka i jedan je zanimljiviji i neobičniji od drugoga. Ako razmišljate o posjetu više otoka u jednom ili dva tjedna, vjerojatno je najbolje izabrati Kiklade.   Bijele crkvice na vrhu pećina, azurno plavo nebo, vijugave uličice, vrata s kojih se ljušti boja … i jedne od najljepših plaža u Europi karakteriziraju ovu skupinu otoka koji izgledaju kao grčka razglednica.   Savjet: Santorini sa svojim butik hotelima i hedonistički Mikonos su doduše vrlo primamljivi, no preplavljeni su masovnim turizmom i visokim cijenama. Radije otiđite na Naksos i Paros gdje vas čekaju prekrasne plaže, nasadi maslina i očaravajuće gradske jezgre, ili pak na Ios, nekada otok hipija, a sada omiljeni otok za ludu zabavu.  

3. Grčko vino

Lokalno grčko vino uistinu je dobro. Ako vas zanimaju detalji o njegovom izvoru, možete si ga priuštiti po donekle povoljnoj cijeni. Pazite se samo paklenog mamurluka koji vas može dočekati dostići idući dan.

4. Povoljni čarter letovi

Umjesto umarajućih i dugotrajnih putovanja trajektom, priuštite si udoban čarter let. Povoljne letove možete rezervirati kod nas – rezerviraj svoj let!  

5.  Hrana

U Grčkoj jednostavno ne možete biti gladni, bez obzira na vaše prehrambene navike. U grčkoj kulinarici prevladava kozje i ovčje meso, ribe, sir, maslinovo ulje i raznovrsni začini. Vjerojatno ste čuli za giros, tzatziki, feta sir i grčku salatu- hrana koja će u svojoj domaćoj okolini biti još okusnija. No svakako probajte i neko novo jelo.   Ako odlučite posjetiti jedan od manje napučenih otoka, moći ćete si priuštiti obilan ručak u restoranu (uključujući i piće) za manje od 20 €.

6.  Podneblje

U Grčkoj je gotovo tijekom cijele godine toplo, sunčano i bez oblaka. Ako nakon ovogodišnje beskonačne zime poželite uistinu temeljito zagijati svoje smrznute kosti, topla i sunčana grčka klima pravi je izbor za vas.

7. Povijest

Očito Grčka nije dobila nadimak »koljevka zapadne civilizacije« tek tako. Čak i ako niste najveći obožavatelji povijesnih podataka, ostaci starodavnih grčkih građevina svejedno će vas preuzeti. Otiđite barem koji dan u Atenu, iako nije na otoku, i posjetite Akropolu s Partenonom te obližnju Agoru, dok od muzeja posebno preporučujemo Akropolis.   Za povratak u suvremenost uputite se u šetnju kvartom Gazi, gdje možete uživati u večeri u tradicionalnom obiteljskom restoranu ili si pak priuštite craft pivo u susjednom kafiću. I ne zaboravite fotografirati grafite.

8. Predivne plaže

Grčka slovi po prekrasnim plažama kojih ima toliko, da komotno možete svaki dan provesti na drugoj plaži. Istražite različite plaže i uživajte u kristalno čistoj vodi i toplom pijesku pod stopalima.   Ovo su samo neke od plaža koje vrijedi posjetiti: Plaka na Naksosu, Faraga na Parosu, Navagio – Zaljev krijumčara na Zakintosu, uvala svetog Pavla na Rodosu.   

9. Noćni život

Grčki otoci poznati su po zabavama do ranih jutarnjih sati. Različiti klubovi i kafići s odličnom glazbom, ugodnom atmosferom i, priznajmo, jeftinim piće, otvoreni su do jutra. Osim toga možete otići na plažu gdje ćete upoznati ljudi iz cijelog svijeta te u ugodnoj atmosferi do jutra pričati o smislu života, svemira i svega ostalog. Grčka jednostavno ima takav utjecaj.

10. Ljudi

Grci su zaista ljubazni i njihova je gostoljubivost zasigurno jedan od najvažnijih razloga za posjet Grčkoj. Karakterizira ih ljubaznost, opuštenost i smiren, zadovoljan način života. Putnici i avanturisti tamo su uvijek toplo primljeni.


Dakle, već ste rezervirali let, zar ne? Ako još niste, krajnje je vrijeme da to učinite. Provjerite našu ponudu letova i pošaljite upit ili nas jednostavno nazovite na 0800 1998. I ne  zaboravite nam poslati fotografije s putovanja. 🙂

Odleti na grčke otoke jeftino, i to već od 1.177 kn!

Pošaljite upit