Novosti

10 filmova zbog kojih ćete poželjeti odmah otputovati nekamo

datum objave | 28. kolovoza 2017.
15401

Zbog mnogo stvari želimo putovati. Mnogo toga nas vuče. Hrana, knjige, fotografije, tuđa iskustva….ali i filmovi. Stranci dolaze u Hrvatsku zbog „Igre prijestolja“ ili pak korejske serije „Romantic“, a mnogi od nas poželjeli su vidjeti New York nakon gledanja „Ratnika podzemlja“, „Taksista“ i „Seks i grada.“ Ima mnogo filmova kojima je drugi glavni glumac okolina, bilo da se radi o gradu ili divljini, a mi vam predlažemo samo neke nakon kojih nas još više svrbe tabani da krenemo na put.

1. Ponoć u Parizu

Lokacija: Pariz, Francuska

Mnogo je filmova s pariškim setom, ali Ponoć u Parizu je ipak ispred svih. Nostalgija, Hemingway, Pariz noću i Pariz danju, sve je tu u svoj svojoj ljepoti.

2. Annie Hall

Lokacija: New York, SAD

Namjerno nismo stavili preočiti izbor iz uvoda, nego Annie Hall s Woody Allenom. Neurotični televizijski pisac koji upoznaje glumicu i pjevačicu u usponu prolazi kroz vlastite psihoanalize i egzistencijalizam prolazeći usput i New Yorkom.

3. U divljini

Set: Aljaska, SAD

Bogati sin koji je završio faklutet ostavlja sve i odlazi na Aljasku. Ovaj film uspio je dočarati sve ono lijepo vezano za mladenačku avanturu i prikazati Aljasku kao savršenu pozadinu kada čovjek treba pronaći sam sebe. Magični Bus 142 nalazi se na cesti Stampede Trail u Nacionalnom parku Denali i privlači brojne turiste.

4. Praznik u Rimu

Lokacija: Rim, Italija

Sladunjav film u kojem Gregory Peck i Audrey Hepburn pronalaze romantiku u Rimu mogao bi vas toliko zavesti da i sami odlučite pronaći sreću u ovom vječnom gradu.

5. Dnevnik s motocikla

Lokacija: Južna Amerika

Dva mladića krenu na put motociklom po Južnoj Americi i susreću brojne nepravde i ekonomske razlike, time nam dajući u jedinstvenu perspektivu latinske Amerike. Jedan od ta dva mladića postat će istaknuti revolucionar, a on je Che Guevara.

6. Portorikanske noći: Dnevnik opijanja

Lokacija: Portoriko

Johnny Depp, Hunter S. Thompson, Portoriko – trojka koja će vas opiti. Glumom, ali i ljepotom lokacija na kojem je film sniman. Primarna lokacija je povijesni glavni grad San Juan sa svojim šarenim pastelnim bojama tipičnim za Karibe. Kuća na plaži iz filma nalazi se u Vega Baji, a otočni raj predstavlja karipski dragulj – otok Vieques. Taj je otok danas turistička zona puna resorteova.

7. Prije svitanja

Lokacija: Beč, Austrija

Ako nakon gledanja ovog filma u kojem glume Ethan Hawke i Julie Delpy ne dobijete želju da napravite nešto divlje i neplanirano, ili da barem posjetite Beč, možda niste dovoljno pozorno gledali.

8. Žal

Lokacija: Koh Phi Phi, Tajland

„Žal“ je najbolja i najgora stvar koja se dogodila turizmu u Tajlandu. Apsolutno svi žele vidjeti plažu iz filma koja se nalazi na Koh Phi Phiju, a rezultat je da je ona danas od ranih jutarnjih sati krcata turistima. Svejedno, i dalje je spektakularno mjesto za posjetiti.

9. Thelma i Louise

Lokacija: otvorena cesta, SAD

U filmu „Thelma i Louise“ putovanje automobilom je zabavno, prepuno slobode i spontanosti pa ne čudi da se mnogi nakon gledanja filma odluče i sami zaputiti na put, koji naravno ne bi trebao završiti tragično kao u filmu.

10. Izgubljeni u prijevodu

Lokacija: Tokio, Japan

Toliko je onih koji su zaljubljeni u ovaj film, a sasvim sigurno je dosta njih poželjelo otići u Japan, makar da isprobaju njihove karaoke. Bill Murray i Scarlett Johansson susreću se u hotelu Park Hyatt u Tokiju, a popularnost filma rezultirala je i posebnom turističkom turom kojom se obilaze sve lokacije iz filma snimljene u kvartovima Shinjuku i Shibuya. Najviše je interesa ipak za lokaciju hotela u Shinjuku, poslovnom i zabavnom kvartu oko najprometnije japanske željezničke stanice.

Postoji li i film nakon kojeg ste i vi poželjeli kupiti aviokartu za neku destinaciju?

VIDEO POPIS: 15 najboljih knjiga o putovanjima koje biste trebali pročitati

New York kao iz filma: Šalković prošetao filmskim scenama New Yorka

TOP 25 mjesta na svijetu po odabiru putnika, na koliko si ih ti bio?

Destinacije koje postaju trendy: 10 mjesta za posjetiti u 2017. godini!