Zapanjujuća Turska – pravi izbor za sve vrste putnika

Ako si jedan od onih putnika koji još uvijek traži razloge za putovanje u Tursku, nastavi s čitanjem. U ovoj raznolikoj zemlji možeš krenuti na putovanje gdje možeš raditi sve što ti srce poželi. Skijanje, šoping, razgledanje baštine drevnih kultura, let balonom nad krajolikom koji je nalik mjesečevoj površini, ležanje na plaži, obilazak tržnica, kušanje tipične kuhinje i još mnogo toga. Pored toga, to je odredište do kojeg možeš jednostavno doći letom iz Ljubljane i maksimalno iskoristiti svoje vrijeme. Sve što trebaš učiniti je odabrati svoj omiljeni tip putovanja i tvoja turska avantura može započeti!

Za više informacija nas nazovi na besplatan broj 0800 19 98 ili pošalji upit.

Turska za gradske entuzijaste: Istanbul

istanbul blue mosque turska 01Ako te na tvojim putovanjima najviše fasciniraju živahni gradovi, moraš obavezno otići u tursku prijestolnicu, prelijepi Istanbul. To je grad kontrasta gdje se vrtoglavo visoki neboderi stapaju s stoljetnim zgradama. Na svakom koraku nađeš ostatke različitih kultura, ukusnu hranu, pogled koji oduzima dah, šarene bazare, prilike za kupovinu i živopisan noćni život. Svoj savršeni dan u gradu započni sjajnom turskom kavom i obilaskom Hagie Sophie koja datira iz doba Bizantskog carstva i Plave džamije sa šest minareta. Nastavi s obilaskom jednog od najvećih i najstarijih natkrivenih bazara, Velikog bazara, i pripremi se za na pregovaranja. Budući da Istanbul nudi i gomilu mogućnosti za kupovinu (svake godine domaćin je i međunarodno poznatog festivala „Istanbul Shopping Fest”), možeš se uputiti i u jedan od tržnih centara koji će zadovoljiti i najzahtjevnije ukuse. Zatim se priušti malo odmora na vožnji brodicom, odakle možeš uživati u prekrasnom pogledu na grad. Navečer odaberi restoran i živahan dan završi klasičnim turskim obrokom.

Poleti u Istanbul iz Zagreba

Turska za ljude koji znaju bezbrižno uživati: Antalya

antalya avio karta hotelJe li tvoja ideja o ljetovanju iz snova odmor na rajskim turskim plažama s pogledom na kristalno plavo more? U tom slučaju, uputi se u glavni grad turske rivijere, Antaliju, u jedan od all-inclusive hotela, gdje možeš biti potpuno bez briga jer će te posluživati kao kralja. Također se može pohvaliti hrpom prekrasnih plaža tako da možeš svaki dan ići na drugu. Ako si jedan od onih koji imaju osim želje za bezbrižnim izležavanjem i malo istraživačkog duha, grad će te oduševiti i zapanjujućim povijesnim znamenitostima iz antičkih rimskih vremena i prekrasnom prirodom – između ostalog preporučujemo i obilazak veličanstvenih vodopada Duden. Kad se dan pretvori u noć, izbor je tvoj – priušti si kraljevski san ili se uputi u jedan od brojnih noćnih barova i klubova – možemo ti reći da nije samo New York taj „grad koji nikad ne spava”. 😉 Ako te još uvijek nismo uvjerili, neka ti još kažemo da ima Antalija čak 300 sunčanih dana u godini.

Poleti u Antalyu iz Zagreba

Turska za ljubitelje prirode: Kapadokija

kapadokija avio karta hotelJesi li se do sada veličanstvenoj mjesečevoj pokrajini iznad koje se dižu deseci zračnih balona divio samo u časopisima? Budući da fotografije obično nisu odraz stvarne ljepote, moraš je kao ljubitelj istraživanja i zapanjujućih kreacija prirode vidjeti uživo.

Ovo se odredište može pohvaliti i drugim blagom – jesi li znao da se u njoj skrivaju podzemni gradovi, redovničko selo, u kojem možeš naći skulpture nalik dimnjacima, i nacionalni park Goreme koji kombinira zbirku drevnih crkava, pećina i drugih spomenika? Odvoji vrijeme i istraži svaki skriveni kutak ove prekrasne pokrajine. Za doista poseban doživljaj i sam se ukrcaj na jedan od brojnih zračnih balona u vrijeme zalazka ili izlazka sunca – nevjerojatni pogledi će te zadiviti.

Jesi li sportski tip čovjeka? Ako je tako, uputi se na pješački pohod u trajanju od 3-4 sata, počevši od sela golubova, nastavljajući kroz bijelo selo i završavajući u selu ljubavi – staza zvuči privlačno zbog samih naziva sela, ali krajolik kojim ćeš hodati će te još više zadiviti. Kako put ne bi bio predugačak, možeš tokom hodanja stati na šalicu kave ili čaja.

Ne razmišljaj previše nego iskoristi priliku i na svoje oči provjeri kako je kad se nađeš usred bajke.

Poleti u Istanbul i Kapadokiju iz Zagreba