Šaroliki Maroko

Mirisan. Šarolik. Kaotičan. Sve je ovo Maroko. Sjevernoafrička zemlja koja je toliko raznolika da nudi nebrojene mogućnosti za najrazličitije avanture. Tamo ćeš pronaći kombinaciju svega – pustinja, planina, gradova i obala. Zemlja je zato kao stvorena za istraživanje. Europljanima je Maroko atraktivan jer je istovremeno blizu, a u svojoj tradiciji i radikalno drugačijoj kulturi egzotičan.

maroko putovanje

Top iskustva

maroko putovanje 2

Plavi grad

Grad koji nikako ne smiješ propustiti je Chefchaouen koji se naziva i Plavi grad. Izgubi se u tamošnjim ljupkim uličicama i okini koju sliku ispred zaista plavih kuća. Grad je malen pa ga možeš istražiti pješice.

casablanca maroko

Casablanca

Mnogi na spomen imena Casablanca prvo pomisle na film – istoimenu romantičnu dramu koja govori o događajima tijekom rata. No današnja stvarnost je potpuno drugačija. To je grad u kojem je život raznolik, tamo ćeš pronaći brojne restorane, mjesta gdje je na prvom mjestu umjetnost i razne klubove.

sahara maroko 2

Sahara

Jedno od najčarobnijih iskustava u Maroku definitivno je posjet Sahari. Mogućnosti posjeta pustinji su različite – od kratkog obilaska do noćenja, a možeš se odlučiti i za glamping gdje se usred pustinje tuširaš toplom vodom.

marakesh spices e1579251853713 768x576

Marakeš

Marakeš je jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija. Jemaa el-Fnaa je trg čiji posjet zaista predstavlja pravo iskustvo. Stvarno oživi prije zalaska sunca – prošeći i uživaj u užurbanosti ili gledaj akciju iz jednog od mnogih barova.

TOP ISKUSTVO

„Maroko je (unatoč mojoj prvotnoj zamisli) vrlo raznolika zemlja koja će svakoga impresionirati svojim šarmom. Od kaotičnih ulica medine u Marakešu do slikovitih dolina planine Atlas, oaza koje oduzimaju dah i izlaska sunca u pustinji. Ni ljubitelji oceana i valova, kao ni ljubitelji kulinarstva neće ostati razočarani.”

– Anja S., Nomago Travel

TOP SMJEŠTAJ

Villa Palmeraie****

(od 48,44 € / 364,97 kn po noćenju za 2 osobe)

villa palmeraie piscine golf 2
villa palmeraie piscine golf
villa palmeraie piscine golf 3

Villa Palmeraie nudi svojim gostima restoran, bar, zajednički salon i vrt u Marrakechu. Odmori na prekrasnoj terasi i popij osvježavajuće piće u baru. U blizini ove vile nalaze se Orijentalni muzej Marrakecha i muzej Mouassine.

Pogledaj hotel

TOP ČINJENICE

#1
Maroko je po veličini tek malo veći od Kalifornije. Iako glavne znamenitosti možeš vidjeti u nekoliko dana, nećeš požaliti ako provedeš tjedan ili dva u istraživanju.

#2
Maroko je mješavina više jezika. Uglavnom se čuje arapski, a mnogi stanovnici govore i francuski zbog svoje kolonijalne prošlosti.

#3
Najviše kiše padne u siječnju kada su tamo temperature najniže, a najtopliji su srpanj i kolovoz. Vrijeme je zato najugodnije u proljeće i jesen.

TOP ČLANCI

Putovanje u Maroko: Casablanca ili Marakeš?

maroko marrakesh 2

Putovanje u Maroko: Marakeš, Casablanca, Chefchaouen, Tangier, Rabat, Sahara + marokanski običaji i kultura

maroko hrana trznica