Raznoliki Čile

Država zapanjujuće prirode, poznata po divnim prostranstvima Vatrene Zemlje, divljoj i cvatućoj Patagoniji, najsušoj pustinji na svijetu, aktivnim vulkanima, pa čak i po luckastim pingvina. Istovremeno se ponaša i izvrsnom kuhinjom te je puna uvijek gostoljubivih i nasmijanih Čileanaca.

Top znamenitosti

Šareni Valparaiso

Najneobičniji grad u Čileu zasigurno je šareni Valparaiso, o kojem je govorio i poznati Pablo Neruda: „Valparaiso, kako si apsurdan … nisi počešljao kosu i nisi imao vremena obući se, jer te život uvijek iznenadio.” Grad na visokim klifovima, do kojeg vodi uspinjača, poznat je i po svojoj umjetničkoj sceni i nebeskim plažama koje su mu u blizini.

Prekrasna prijestolnica Santiago de Chile

Živahnu prijestolnicu Čilea, okruženu Andama, na svom putovanju ne smije izostaviti nijedan putnik, jer je prepuna prekrasnih muzeja, umjetničke ulične scene, zapanjujuće arhitekture, velikih trgovačkih centara, prekrasnih parkova s pogledom na cijeli grad, izvanrednih restorana i nezaboravnih zabava.

Tajanstveni Uskršnji otok

Jedno od najudaljenijih mjesta na Zemlji je Uskršnji otok s tajanstvenim kipovima Moai, stvorenima u prvoj polovici 2. tisućljeća. Otok je dio UNESCO-ve kulturne baštine i poznat je po raznovrsnom krajoliku koji uključuje sve od vulkana do pješčanih plaža.

Nacionalni park Torres del Paine

Istraži ovaj prekrasni biser prirode koji se može pohvaliti moćnim ledenjacima, spektakularnim planinama i zapanjujućim jezerima te iskoristi 17 sati sunca tijekom njihovog ljeta. U isto vrijeme imaš tamo priliku upoznati pravu pumu, jer ih u parku živi oko 50.

TOP ISKUSTVO

„Čile me oduševio zbog svoje raznolike prirode, zanimljive kulture i susretljivih te otvorenih ljudi. Očarao me tako sjever zemlje gdje možeš naći područja slična površini mjeseca, pustinje i gejzire, kako i jug s moćnom Patagonijom koja je raj za ljubitelje planinarenja, prirode i životinja. Putovanje u ovu državu preporučila bih posebno onima koji traže nešto drugačije, jer je Čile nevjerojatno raznolik, tako da će oduševiti svakog putnika.”

– Maja H., Nomago Travel

TOP AKTIVNOSTI

Skijanje usred ljeta

Ako si ljubitelj skijanja, zamijeni ljeto za zimu i Alpe za Ande te isprobaj neke od najljepših staza koje se protežu visokim vrhovima planina, pa čak i vulkanima. Njihova glavna skijaška sezona je naime od lipnja do listopada.

Treking kroz Patagoniju i istraživanje zadivljujuće špilje

Treking na „kraju svijeta” nezaboravna je avantura u kojoj možeš vidjeti stare glečere i očaravajuće krajolike s nacionalnim parkovima, snježnim vrtovima, fjordovima i starim šumama. Istovremeno može se pohvaliti jednom od svjetskih najljepših špilja Marble, gdje se možeš diviti čarobnim odrazima u tirkizno plavoj vodi.

Promatranje zvjezdanog neba u Atacami

Pustinja Atacama zasigurno je jedno od najboljih mjesta na svijetu za brojanje zvijezda i promatranje Mliječnog puta, jer se nalazi na velikoj nadmorskoj visini i daleko od svih izvora svjetlosnog zagađenja.

Promatranje pingvina na otoku Magdalena

Otok s najvećom kolonijom pingvina u cijeloj Južnoj Americi raj je za ljubitelje ovih dragih životinja gdje ih možete pronaći preko 100.000. Bolje nego u zoološkom vrtu, zar ne?

TOP SMJEŠTAJI

VIP APARTMENTS CHILE ***

(od 43 € / 323,98 kn po noćenju za 2 osobe)

Prekrasni apartmani u centru Santiaga nalaze se na samo nekoliko koraka od podzemne stanice, poslovnog i trgovačkog centra i drugih glavnih turističkih atrakcija. Oni uključuju udobne krevete, kupatila s toplom vodom, zvučno izolirane prozore, televiziju i wi-fi. Moderna apartmanska zgrada između ostalog nudi i spektakularni pogled na grad, vanjski bazen, prostor za roštilj i praonicu rublja.

Pošalji upit

RQ HOTEL DE CARLO ***

(od 39,82 € / 300,02 kn po noćenju za 2 osobe)

Smješten u centru grada, RQ Hotel Dacarlo nalazi se u blizini autobusne i metro stanice koje omogućavaju jednostavan pristup do svih gradskih atrakcija. Sobe su poznate po udobnosti i sjajnoj opremljenosti, a gosti mogu svako jutro uživati u izvrsnom doručku.

Pošalji upit

TOP ČINJENICE

#1
Čile je jedna od najdužih zemalja na svijetu koja od sjevera do juga a mjeri više od 4.000 kilometara.

#2
U Čileu leži Atacama, najsuša pustinja na svijetu sa prosječnom količinom padavina od 1 mm godišnje.

#3
Čile ima preko 1300 vulkana i dosta ih je još uvijek aktivnih.

#4
Najveći bazen na svijetu, San Alfonso del Mar Resort u Algarrobu, nalazi se u Čileu i prostire se na površini od 8 hektara.

TOP PRIZORI