Izdvajamo: Stone Town, sjeverna obala

Otok začina Zanzibar zrači egzotikom – zabačeni, netaknuti raj u kojem je voda prozirna, plaže su puderasto bijele, a zrak ispunjen opojnim mirisom začina. Sama definicija blaženstva na plaži, ovaj arhipelaški dragulj – sa svojim savršeno mekanim pijeskom koji leži uz toplu, tirkiznu vodu, prepun žarko obojenih koralja i tropskih riba – idealno je mjesto za provesti četiri zabavom ispunjena dana. Otkrij spoj kultura u lokalnoj kuhinji, lutaj krivudavim uličicama povijesnog Kamenog grada (Stone Town), uživaj u svojim osjetilima na izbornom obilasku začina ili se jednostavno opusti na jednoj od svjetski poznatih plaža na Zanzibaru.

Dodatne informacije

DestinacijaZanzibar
DržavaTanzanija
KontinentAfrika
Trajanje4 dana
Stil putovanjaKlasično
ZahtjevnostLagana zahtjevnost
Avio karteNisu uključene
Dobna granica5+
Jezik tureEngleski
Početak i kraj

Od Zanzibara/Stone Towna do sjeverne obale Zanzibara

ŠTO JE UKLJUČENO
  • Obroci (3 doručka, 2 večere)
  • Transfer (auto)
  • Smještaj (hotel – 1 noćenje, bungalov – 2 noćenja)
  • Aktivnosti (tura začina)
Dostupni polasciPolasci tijekom cijele godine

Zanima te više? Nazovi 0800 19 98, piši  za informacije iz prve ruke ili posjeti našu poslovnicu.

Za dodatne informacije molimo pročitajte Opće uvjete.

ygab o 2018

1

Dan 1: Stone Town

Dobrodošao na Zanzibar u Tanzaniji – arhipelaški dragulj ispunjen idiličnim plažama, živopisnim tržnicama i raznolikom, a ponekad i mračnom, poviješću. Ovo je mjesto ukorijenjeno u ropstvu, gdje su nekad živjeli arapski sultani, a svahili i islamski utjecaji stapaju se da bi stvorili egzotični otočki raj natopljen stoljećima povijesti. Bez planiranih aktivnosti danas, zašto se ne bi bacio usred labirinta uskih ulica Stone Towna – svaki pokret i zaokret bit će ispunjen zamamnom mješavinom mirisnih baraza, očaravajućih džamija i šarmantnih ruševina. Možeš se uputiti i u jedan od barova na obali i upijati slani oceanski zrak s koktelom u ruci.

Smještaj: hotel

2

Dan 2: Sjeverna obala Zanzibara

Ujutro kreni iz Stone Towna i vozi se do plantaža začina na vođeni obilazak kako bi proučio sve o povijesti poznate trgovine začinima. Iskoristi priliku da dodirneš, pomirišeš i okusiš razne začine – poput cimeta, vanilije i đumbira – a zatim probaj i ukusne čajeve! Nakon ručka kreni prema sjevernim plažama gdje te čeka bijeli pijesak i blistavo plavo more. Uživaj u popodnevnom odmoru – ovo je Indijski ocean u svojem najboljem izdanju.

Smještaj: bungalov
Obroci: doručak i večera
Aktivnosti: tura začina 

3

Dan 3: Sjeverna obala Zanzibara

Probudi se u raju i uživaj u cjelodnevnoj slobodi prepuštanja prekrasnom otočnom okruženju. Iskoristi priliku za ronjenje s maskom u prozirnim vodama, prošeći bijelom pješčanom plažom i zaveslaj u Indijskom oceanu, večeraj svježe ulovljenu raskošnu morsku hranu ili se jednostavno opusti u visećoj mreži ispod kokosovog drveta s dobrom knjigom. Mnogo je načina na koji možeš provesti dan – slobodno pitaj vodiča za preporuke.

Smještaj: bungalov
Obroci: doručak i večera

4

Dan 4: Sjeverna obala Zanzibara

Transfer od odmarališta do zračne luke Zanzibar i kraj odmora na plaži.

Obroci: doručak

zanzibar 4475961 1920
zanzibar 2019 bg 21
zanzibar 2019 bg 9
zanzibar 2019 bg 146
zanzibar 2019 bg 307
intrepid travel tanzania stone town packed spices
zanzibar 2019 bg 214
zanzibar 2019 bg 359

Kod putovanja: YGAB