Izdvajamo: Cancun, Isla Mujeres, Chichen Itza, Rio Lagartos, Bacalar, Playa del Carmen

Putovanje na predivni Yucatan! Provedi 10 dana na Yucatanu i istraži ovaj čaroban poluotok koji krije ljepote Meksika.

Prati nas za nove datume ili nam se javi na travel@nomago.hr!

Dodatne informacije

DestinacijaYucatan, Meksiko
Stil putovanjaOrganizirano
Avio karteNisu uključene
Trajanje10 dana
DržavaMeksiko
KontinentSjeverna Amerika
Jezik tureEngleski
Cijena

Od 989 €

Termin

Cijele godine

Cijena po osobi uključuje
 • Sastanak i doček lokalnog predstavnika zračne luke i vozača pri dolasku
 • Privatni grupni transferi do hotela u središtu Cancuna. 1. dan
 • Privatni grupni transferi za izlete prema programu u udobnom vozilu s 18 sjedala. 2. do 6. dana
 • Privatni grupni transfer za odlazak iz hotela u Playa del Carmen do međunarodne zračne luke Cancun. dan 9
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu Adhara Cancun Downtown 3* Plus ili slično u standardnoj dvokrevetnoj sobi
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu Meson del Marques 3* Plus ili slično u standardnoj dvokrevetnoj sobi u Valladolidu, Yucatan
 • 1 noćenje s doručkom u Villas Bacalar 3* ili slično u standardnoj dvokrevetnoj sobi u Bacalaru, Quintana Roo
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu Las Golondrinas 3* Plus ili slično u standardnoj dvokrevetnoj sobi u središtu Playa del Carmen
 • Privatne grupne ture s lokalnim vodičem koji govori engleski i španjolski, prema programu, uključuju ulaznice i ručak (piće nije uključeno) u lokalnim restoranima:
 • Isla Mujeres obilazak (poput lokalnog stanovništva), Chichen Itza, Saamal Cenote & Valladolid “Magic Town”, Rio Lagartos obilazak flamingosa, krokodila i promatranje ptica i posjet Las Coloradas, Bacalar laguna u 7 boja obilazak brodom, Coba obilazak, dani na plaži Playa del Carmen
Cijena ne uključuje
 • Avio karte
 • Napojnice vozačima, turističkim vodičima, konobarima, domaćinstvu, portirima plaćaju se na licu mjesta
 • Posluga u sobu i minibarovi u hotelima
 • Telefonske naknade i pozivi, pranje rublja itd. u svim hotelima
 • Jela ili pića koja nisu navedena u gornjoj ponudi
 • Osobni troškovi / Stavke osobne prirode kao što su kupnje u trgovinama suvenirima, spa usluge i tretmani itd.
 • Putno i zdravstveno osiguranje
 • Dodatni prijevoz i usluge izvan itinerera ili noću
 • Višak prtljage (Dopuštena 2 komada po osobi: 1 redovna maksimalna težina prtljage od 50 funti (24 kg) po predanoj torbi, kao i ograničenje veličine; i 1 komad ručne prtljage)
 • Pretvarač napona za gadgete (ponesi svoje)

Napomene:

 • Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci prije putovanja u zemlju
 • Konačne cijene, ponudu i program izleta šaljemo u mailu mjesec dana prije puta, a računica ovisi o broju prijavljenih putnika. Uplatu odabranih izleta potrebno je izvršiti najkasnije 15 dana prije putovanja.

Obavezna registracija na platformi Mexico Vuela Seguro (Mexico Travel Health Declaration) prije ukrcaja i pokazivanje QR koda u zračnoj luci dolaska: Vuela Seguro-Mexico Health Declaration Form for Air Travel (cancunairport.net)

Morate podnijeti zahtjev za Mexico FMM (Forma Migratoria Múltiple, također poznata kao turistička kartica) turistička je dozvola koja putnicima omogućuje posjet Meksiku. Putnici ga mogu dobiti na letu za Meksiko, ali predlažemo da to učinite prije polaska kako biste izbjegli bilo kakvu neugodnu situaciju. Vrlo je važno da ne izgubite taj formular  jer na polasku Meksikanska vlasti će to zatražiti.
https://www.mexico-onlinetouristcard.com/

* Boravišna pristojba. Počevši od 1. travnja 2021., država Quintana Roo i meksička državna vlast obvezuju strane posjetitelje starije od 4 godine da plaćaju boravišnu pristojbu, odnosno Visitax. Posjetitelji mogu ostati koliko god žele do 180 dana, ali moraju platiti jednokratnu turističku naknadu od 24,90 USD (uključujući državnu – 224 MXN po osobi i naknadu za uslugu) za trajanja njihovog posjeta. Posjetitelji će moći platiti pristojbu prije putovanja. Kako bi se olakšalo plaćanje putem interneta, Državni porezni ured razvio je sustav VISITAX.

Ekološki porez (29,00 meksičkih pesosa) po noćenju po sobi plaća klijent izravno u hotelima u Cancunu & Riviera Maya. Podložno promjenama bez prethodne najave (oko 1,40 € po sobi po noćenju). Plaćanje ekološkog (ambijentalnog) poreza ovisi o zakonodavstvu meksičke vlade. Navedeno plaćanje mora se platiti izravno u hotelu prilikom prijave. Hotel jednostavno djeluje kao posrednik u prikupljanju poreza između gosta i države

 

Informacije za putnike vezane uz COVID-19:

Ukoliko se za navedenu destinaciju ili aviokompaniju s kojom se leti u programu uvede testiranje na COVID -19, putnik je dužan sam napraviti test i snositi trošak istog te je dužan isti pokazati na samom letu ili ulasku u zemlju.

 

Zanima te više? Piši nam na travel@nomago.hr ili nas nazovi na 0800 1998.

Organizator putovanja YUCATAN GROUP, opći uvjeti.

Za dodatne informacije molimo pročitaj Opće uvjete.

1

Dan 1: Zagreb – Cancun

Privatni grupni transfer do hotela u središtu Cancuna. Noćenje u hotelu.

2

Dan 2: Isla Mujeres

Uživaj u bojama meksičkih Kariba s panoramskim transferom trajektom iz Puerto Juareza. Moguća vožnja golf kolicima, stajanje za slikanje. Tradicionalni riblji ručak (piće nije uključeno) u lokalnom restoranu,  vrijeme na plaži Playa Norte (Sjeverna plaža). Kupnja suvenira u središtu grada Isla i povratak u Cancun. Noćenje.

3

Dan 3: Chichen Itza - Cenote Saamal - Valladolid

Posjeti jedno od sedam svjetskih čuda modernog svijeta u Chichen Itzi. Posjeti i hram Kukulkan “El Castillo” (Dvorac) i glavni teren koje je daleko najimpresivniji i najbolje očuvan teren u drevnoj Mezoamerici. Uživaj u tradicionalnom Yucatan ručku (piće nije uključeno) u staroj meksičkoj Haciendi; Hacienda Selva Maya. Rashladi se od vrućine poluotoka u Cenote Saamal, jednom od najljepših cenota na poluotoku Yucatan. Posjet Valladolidi, razmotrite “Pueblo Magico” (Čarobni grad) na temelju prirodne ljepote, kulturne i povijesne važnosti za zemlju. Noćenje u Valladolidu.

4

Dan 4: Rio Lagartos - Las Coloradas

Otkrij jednu od najtajnovitijih laguna u Meksiku, poznatu i kao “svetište ružičastog flaminga”, dom više od 320 vrsta ptica. Ovdje ćemo uživati u vožnji brodom promatrajući plamence, kao i lokalnu floru i faunu; možemo čak gledati i krokodile. Uživat ćemo u kupki od prirodnog blata za piling; jedinstveno iskustvo. Uživaj u ukusnom tradicionalnom ručku u gradu Rio Lagartos (piće nije uključeno), posjetite i Salinas “Las Coloradas”, jedinstveno mjesto zbog svoje ružičaste boje. Noćenje u Valladolidu.

5

Dan 5: Bacalar

Divi se spektakularnim pogledima u Bacalaru, poznatom kao “Jezero sedam boja” zbog različitih tonova vode u laguni. Tijekom obilaska brodom posjeti Cenote Negro, Cenote Esmeralda i Cenote Cocalitos. Ovi cenoti su “unutar” lagune; i dobro je poznato da su rezultat meteorita koji su pali na mjesto. Proći ćemo pored “La Isla de los Pajaros” (Ptičji otok) zaštićenog prirodnog područja, da bismo se konačno zaustavili kod “El Canal de los Piratas”, savršenog mjesta za kupanje i snimanje najboljih fotografija najbistrijih tonova vode. Uživaj u tradicionalnom meksičkom ručku (piće nije uključeno) u lokalnom restoranu. Noćenje u Bacalaru.

6

Dan 6: Coba

Usudi se popeti se na Nohoch Mul u Cobi, najvišu piramidu poluotoka Yucatán i od tamo se divi majanskoj džungli. Često ćeš moći primjetiti majmune, ptice i druge lokalne životinje u stadu; ponekad i zmije. Uživaj u ručku (piće nije uključeno) u lokalnom restoranu u Tulumu. Noćenje u Playa del Carmen.

7 - 8

Dan 7 - 8: Playa del Carmen

Slobodan dan za odmor i odlazak na plažu!

9

Dan 9: Cancun

Slobodno jutro, predlažemo večernji let. Transfer do zračne luke Cancun.

10

Dan 9: Povratak

Povratak u Europu.

yucatan 1
yucatan 2
yucatan 3
yucatan 4
yucatan 5
yucatan 5
yucatan 1
yucatan 6
yucatan 7
yucatan 8

Kod putovanja: YT-YU