Izdvajamo: Cancun, Playa del Carmen, Chichen Itza, Cenote, Isla Mujeres, Tulum, Coba, Xcaret. Holbox

Nova Godina na Yucatanu! Istraži ovaj jedinstveni dio Meksika na organiziranom putovanju s hrvatskim pratiteljem koje je garantirano.

POPUNJENO!

Dodatne informacije

DestinacijaMeksiko
Stil putovanjaOrganizirano
Avio karteUključene
Trajanje11 dana
DržavaMeksiko
KontinentSjeverna Amerika
Jezik tureHrvatski
Cijena

Od 1.935 € / 14.579,26 kn

Termin

30. 12. 2023. – 9. 1. 2024. – POPUNJENO

Cijena po osobi uključuje
 • avio karte Zagreb – Cancun – Zagreb
 • 8 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u Playa Del Carmen****
 • transfere iz zračne luke Cancun od/do hotela
 • organizaciju putovanja uz pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
Cijena ne uključuje
Fakultativni izleti
 • Chichen Itza i cenote 102 € / 768,52 kn
 • Tulum i Koba 90 € / 678,11 kn
 • Isla Mujeres 105 € / 791,12 kn
 • cenote i južni Tulum 81 € / 610,29 kn
 • Holbox  92 € / 693,17 kn
 • Cancun 40 € / 301,38 kn
Garantirani polasci
 • 30. Prosinac 2023

Napomene:

 • Valjanost putovnice mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju, viza za hrvatske državljane nije potrebna.
 • Završno pismo s konačnim cijenama, ponudom i progragrom izleta šaljemo mjesec dana prije puta, a računica ovisi o broju prijavljenih putnika. Odabrane izlete potrebno je uplatiti 15 dana prije putovanja.

 

Minimalan broj putnika: 10

 

Zanima te više? Piši nam na travel@nomago.hr ili nas nazovi na 0800 1998.

Organizator putovanja Go travel putovanja d.o.o., opći uvjeti.

Za dodatne informacije molimo pročitaj Opće uvjete.

1

Dan 1: Zagreb – Istanbul – Cancun

Polazak iz Zračne luke Zagreb za Istanbul u 20:00. Sastanak putnika 2 sata prije polijetanja. Dolazak u Istanbul predviđen je u 00:10 po lokalnom vremenu, a u 02:15 slijedi drugi let za Cancun. Noćni let.

2

Dan 2: Cancun – Playa del Carmen

Slijetanje u Cancun predviđeno je u 13:05 po lokalnom vremenu. Dovršavamo carinske formalnosti, dočekujemo mjesnog agenta te imamo organizirani transfer do hotela na Playa del Carmen****. Playa del Carmen jedno je od najrazvijenijih i najpopularnijih turističkih područja na karipskoj obali. Slijedi prijava i smještaj u hotel, a potom šetnja s pratiteljem putovanja i slobodno vrijeme za opuštanje na plaži. Doček Nove Godine u jednom od popularnih restorana i klubova. Noćenje.

3

Dan 3: Playa del Carmen – Cancun

Slobodno vrijeme nakon doručka. Možeš otići do svjetski poznatog odmarališta Cancun. Imaš slobodno vrijeme za uživanje na jednoj od prekrasnih plaža u Zona Hotelera, odlučite se posjetiti lokalnu tržnicu ili jedan od trgovačkih centara sa svjetski poznatim markama. Slobodno vrijeme za ručak, predlažemo zajednički odlazak na tradicionalni ručak sa mariachi sviračima. Povratak u poslijepodnevnim satima u Playu del Carmen. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4

Dan 4: Playa del Carmen – Chichen Itza – cenote

Nakon doručka možemo krenuti prema drevnom gradu Chichen Itzi, koji je nekad bio i glavni gradi majanskog plemena Itza. Glavna znamenitost je piramida posvećena bogu vjetra Kukulkanu, El Castillo, koja se usto nalazi u središtu arheloškog nalazišta. Piramida je pod zaštitom UNESCO-a, a smatra se i jednim od 7 novih svjetskih čuda. Poznato je da je majanski narod imao razvijen kalendar, a njega su iskoristili i prilikom gradnje piramide. Svaka strana piramide ima 91 stepenicu, što zajedno sa završnom platformom, čini simbol za 365 dana u godini.  Poznato je da su Maye bili izvrsni ratnici, matematičari i građevinari, a znamo da su proučavali astronomiju zbog proljetnog i jesenskog ekvinocija, kada posjetitelji imaju priliku vidjeti jedinstvenu igru svjetla. Imat ćemo priliku vidjeti i druge znamenitosti kao što su majansko igralište, sveti zdenac, astronomski opservatorij… Nakon lokalnog ručka posjetit ćemo krške jame cenote koje su Mayama služile kao spremišta pitke vode (postoji i mogućnost kupanja). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5

Dan 5: Playa del Carmen – Isla Mujeres

Nakon doručka predlažemo izlet na fenomenalni otok Isla Mujeres. Krećemo do marine iz koje polazi brod za otok. Isla Mujeres se ističe predivnim tirkiznim morem te čudesnim bijelim plažama. Ako vremenske prilike budu povoljne, moći ćemo vidjeti i podvodni muzej. Tijekom ovog izleta možeš se opustiti, kupati, sunčati i roniti. Slobodno vrijeme na otoku za razgledavanje i uživanje u rajskim plažama. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6

Dan 6: Playa del Carmen

Nakon doručka imaš slobodno vrijeme za odmor i uživanje u plažama Playe del Carmen. Noćenje.

7

Dan 7: Playa del Carmen – Tulum - Coba

Nakon doručka preporučamo fakultativni cjelodnevni izlet u Tulum i Cobu. Pripremi se na ekspediciju u carstvo Maya. Tulum je svoj vrhunac imao kroz 13. i 15. stoljeće te je bio jedan od posljednjih gradova koji su podigli Maye. Ruševine ovog drevnog grada nalaze se na stijenama visokim 12 metara s kojih se pruža prekrasan pogled na Karipsko more. Coba je, s druge strane, drevni grad Maya koji se nalazi usred džungle te je nekada bio prijestolnica s više od 50 000 stanovnika. Karakterističan je po najvišoj mayanskoj piramidi visokoj 42 metara i 120 stepenica koje vode do vrha. Slijedi ručak i odlazak na rajske plaže Tuluma te slobodno vrijeme za uživanje. Poslije podne povratak u hotel i noćenje.

8

Dan 8: Playa del Carmen – Holbox

Nakon doručka predlažemo izlet na otok Holbox. Transfer do ribarskog mjesta Chiquila gdje se ukrcavamo na brod za otok Holbox. Imat ćemo priliku uživati u ovom očuvanom  tropskom raju. Otok je poznat po pješčanim plažama i po svojoj jedinstvenoj bio raznolikosti. Na otoku nema automobila te se sav promet odvija u “Golf autićima”. Otok Holbox je savršeno mjesto za opuštanje sa svojom predivnom uličnom umjetnošću, opuštenom atmosferom i veličanstvenim krajolikom. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

9

Dan 9: Playa del Carmen – Calavera – Grand Cenote – Tulum

Nakon doručka, predlažemo posjet poznatim cenotama koje se nalaze u blizini mjesta Tulum. Cenote su posebne vrste špilja koje su nastale urušavanjem vapnenca i otkrivanjem podzemne vode, a zapravo formiraju prirodne bazene u kojima se možeš i okupati. Na samom poluotoku Yucatan ih ima više od šest tisuća pa zasigurno treba posjetiti neko od njih. Prvo ćemo posjetiti jednu od najmanjih i najljepših cenota koje se nalaze na ovom prostoru Cenote Calavera, a nakon toga i Grand Cenote. Slobodno vrijeme za kupanje, skakanje, ronjenje u cenotama. Nakon toga slijedi odlazak na južni dio Tuluma te se spuštamo se na najljepše plaže Tulum beacha. Slobodno vrijeme za ručak u jednom od restorana ili beach barova u Meksiku. Nakon ručka slobodno vrijeme za kupanje ili šoping u lokalnim trgovinama s dizajnerskom robom. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

10

Dan 10: Playa de Carmen – Istanbul – Zagreb

Doručak i transfer autobusom do zračne luke Cancun. Prijava na let za Istanbul u 14:45.

11

Dan 11: Istanbul - Zagreb

Slijećemo u Istanbul u 10:30, a let za Zagreb je u 18:50. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19:00.

ray hennessy gdtxvsae5sk unsplash
yucatan 2
yucatan 3
yucatan 4
yucatan 5
yucatan 5
yucatan 1
yucatan 6
yucatan 7
cenotes caves yucatan
meksiko putovanje aviokarta
tulum 3

Kod putovanja: GT-YU