Izdvajamo: Peking, Kina, Tibet, Himalaja, Mont Everest

Ovo putovanje Azijom te pobliže upozna s jednim od najudaljenijih dijelova svijeta. Budi dio lokalnih rituala i testiraj svoje pregovaračke vještine na tržištima. Iz modernog Pekinga otputuj u prošlost i slikovite pokrajine Tibeta. Divi se veličanstvenoj palači Potala, udaljenim samostanima i probudi se s pogledom na Mount Everest. Lokalni vodiči pokazat će ti skrivene bisere regije i pobrinuti se da ti putovanje ostane u sjećanju dugo nakon što se spustiš s krova svijeta.

Dodatne informacije

Stil putovanjaKlasično
Razina uslugeStandardna
Dobna granica12+
Avio karteNisu uključene
Trajanje15 dana
DržavaKina, Nepal
KontinentAzija
ZahtjevnostVeća zahtjevnost
DestinacijaTibet
Jezik tureEngleski
POČETAK I KRAJ

Od Pekinga do Katmandua

ŠTO JE UKLJUČENO
 • vožnja trans-tibetanskom željeznicom,
 • orijentacijska šetnja po Lhasi,
 • ulaznica u palaču Potala,
 • posjet samostanu Sera ili Drepung,
 • ulaz u hram Jokhang,
 • posjet Pelkor Chode, Gyantse Kumbum i hramu Tashilhunpo,
 • posjet hramu Shegar Dzong,
 • ulaznica i izlet u nacionalni park Everest,
 • unutarnji let,
 • svi prijevozi među lokacijama i uključenim aktivnostima,
 • 11 noćenja u hotelima, 1 noćenje u dijeljenim sobama, 2 noćenja u noćnom vlaku,
 • 4 doručka.
DODATNI TROŠKOVI

Dodatni troškovi hrane: 2.400 kn do 3.115 kn

Zanima te više? Nazovi 0800 19 98, piši  za informacije iz prve ruke ili posjeti našu poslovnicu.

Za dodatne informacije možeš pročitati opće uvjete.

tibet 300x300

1

Dan 1: Peking

Dolazak u Peking u bilo koje doba dana. Transfer do hotela. Na prezentacijskom sastanku upoznat ćeš svoju grupu i vodiče, a do tada imaš slobodno vrijeme za istraživanje grada.

2

2. dan: Peking

Prijepodne je rezervirano za razgledavanje jednog od sedam svjetskih čuda – Kineskog zida. U kasnim popodnevnim satima slobodno možeš samostalno istraživati. Pogledati si možeš kung fu spektakl redovnika iz čuvenog hrama Shaolin, tradicionalnu kombinaciju glazbe, pjevanja, plesa i akrobacija u opernoj predstavi ili vratolomne podvige pekinških akrobata.

3-4

3. – 4. dan : Peking/Lhasa

Krenite u vođeni obilazak Zabranjenog grada u Pekingu i trga Tiananmen,
a potom se ukrcaj na vlak za Lashu.

5

5. dan: Lhasa

uvečer ćeš stići u Lashu. Tamo te čeka orijentacijski izlet na gradu i aklimatizacija na veliku nadmorsku visinu.

6-8

6. — 8. dan: Lhasa

Pred tobom su tri dana za istraživanje Lhase i okolice. Posjeti trg Barkhor, hram Jokhang, veličanstvenu palaču Potala i samostan (možeš birati između samostana Sera i Drepung). Slobodno vrijeme iskoristi za skok do lokalne tržnice ili za uživanje u šalici toplog čaja.

Obroci: Doručak

9

9. dan: Lhasa/Gyantse

Tvoje putovanje nastavlja se vožnjom do Gyantsea, što je i samo po sebi avantura: pređi čak tri prijevoja na nadmorskoj visini od preko 5000 m i slijedi obalu prekrasnog jezera Yamdrok Tso.

Obroci: Doručak

10

10. dan: Gyantse/Shigatse

Posjeti dvije znamenitosti koje zauzimaju istaknuto mjesto u tibetanskom budizmu: samostan Pelkor Chode, koji predstavlja središte grada Gyantse, i Gyantse Kumbum (ime znači 100.000 slika), 8 katova visoka građevina koja skriva naizgled nebrojeno malenih kapelica punu budističkih slika: Buda, demoni, zaštitnici i sveci. Nakon razgledavanja nastavit ćeš svoj put do Shigatsea.

11

11. dan: Shigatse/Tingri

Shigatse je drugi najveći tibetanski grad i sjedište Panchen Lame, koji je po važnosti odmah iza Dalaj Lame. Prije nastavka putovanja do Tingrija, pogledaj još i samostan Tashilunpo. Ovaj ogromni kompleks svakodnevno posjećuju stotine vjernika, a u njegovoj kapeli nalazi se impresivan kip Bude visok 26 metara.

12

12. dan: Tingri/Rongbuk

U gradu Shegar, koji je administrativno središte tibetanske četvrti Tingri, ujutro ćeš posjetiti samostan Shegar Dzong, a zatim te čeka put do drugog samostan nazvanog Rongbuk. Vožnja do njega je baš uzbudljiva jer se penješ na 5.000 m nadmorske visine i samo si 177 m niže od baznog kampa najviše planine na svijetu, Mount Everest. Kao što možeš zamisliti, pogled odavde je jednostavno spektakularan.

13

13. dan: Rongbuk/Kyirong

Kreni na dugu, ali nevjerojatnu vožnju od Rongbuka do Kyironga.  Ova je cesta ujedno i glavna granična veza između Tibeta i Nepala. Dok si na putu i tijekom pauzi, uzmi vrijeme i uživaj u zadivljujućem pogledu na Himalaje.

14

14. dan: Kyirong/Katmandu

Pripremi se za slikoviti granični prijelaz i uživaj u zadnjim pogledima na Tibet. Nakon dolaska u Katmandu, imat ćeš slobodno vrijeme za posjet gradu.

15

15. dan: Katmandu

Odlazak u željeno vrijeme.

Kod putovanja: G-ACTA