Izdvajamo: Santiago de Compostela, La Coruña, Herkulov toranj

Putovanje u hodočasnički Santiago de Compostela! Čekaju te 3 dana glavne katedralne prijestolnice Galiciji i okolnih izleta na organiziranom putovanju s hrvatskim pratiteljem koje je garantirano.

Prati nas za nove datume ili nam se javi na travel@nomago.hr!

Dodatne informacije

DestinacijaSantiago de Compostela
Stil putovanjaOrganizirano
Avio karteUključene
Trajanje3 dana
DržavaŠpanjolska
KontinentEuropa
Jezik tureHrvatski
Cijena

Od 695 €

Termin
 • 4. 3. – 6. 3. 2024. – POPUNJENO!
Cijena po osobi uključuje
 • Avio karte Zagreb – Santiago de Compostela – Zagreb
 • Smještaj u hotelima s 4* ili 3* u dvokrevetnim sobama s doručkom
 • Prijevoz od / do zračne luke u Santiagu
 • Poludnevni razgled grada s lokalnim vodičem
 • Ulaznicu za muzej katedrale u Santiago de Compostela i Portico de la Gloria
 • Poludnevni izlet La Coruña
 • Boravišnu pristojbu
 • Organizaciju putovanja i pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • Troškove organizacije
Cijena ne uključuje
 • Doplatu za toranj katedrale u Santiago de Composteli 20 €)
 • Karte javnog prijevoza
 • Fakultativne sadržaje
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu (od 70 €)
 • Putno osiguranje te osiguranje od otkaza
 • Troškove osobne prirode
Fakultativni izleti
 • Cjelodnevni izlet Islas Cies 80 €
 • Cjelodnevni izlet Porto 80 €

 

*minimum prijavljenih osoba: 35

Hotel Gelmirez 3* - od 695 €

hotel gelmirez santiago de compostela

San Francisco Hotel Monumento 4* - od 830 €

san francisco hotel monumento santiago de compostela

RASPORED LETOVA

04MAR2024 SR8602 ZAG 07:00 10:20 SCQ

06MAR2024 SR8603 SCQ 17:50 21:00 ZAG

Napomene:

 • Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci nakon datuma putovanja u zemlju
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmjene u programu putovanja (ovisi o izmjenama u redu letenja zrakoplova te vremenskim uvjetima).

Minimalan broj putnika: 100

 

Zanima te više? Piši nam na travel@nomago.hr ili nas nazovi na 0800 1998.

Organizator putovanja Integral Zagreb d.o.o., opći uvjeti

Za dodatne informacije molimo pročitaj Opće uvjete.

1

Dan 1: Zagreb – Santiago de Compostela

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta koji je u 7 sati. Slijetanje u Santiago de Compostela predviđeno u 10:20 po lokalnom vremenu. Slijedi razgled starog grada s lokalnim vodičem. Santiago de Compostela glavni je grad Galicije, smješten na sjeverozapadnom dijelu Pirenejskog poluotoka te je i poznato odredište kršćanskih hodočasnika. Mi ćemo obići njegove ulice i trgove pod UNESCO-vom zaštitom. Osim povijesnih spomenika grad je poznat i po jednom od najstarijih europskih sveučilišta te po katedrali sv. Jakova (uključena ulaznica za muzej katedrale i Portico de la Gloria) u kojoj se nalaze kosti apostola i koja je krajem 10. stoljeća postala simbol otpora španjolskih kršćana protiv islama. Moguće je otići na krov katedrale uz doplatu. Glavni trg Plaza del Obradoiro uokviruje katedralu – krajnje odredište poznatog “Camino de Santiago”. Razgledavanje unutrašnjosti katedrale te prijava u hotel. Slijedi slobodno vrijeme, a mi preporučujemo posjet Plazi de Abastos gdje možeš uživati u bogatoj ponudi tržnice s lokalnim proizvodima. Noćenje.

2

Dan 2: Fakultativni izlet otočje Cies ili izlet u Porto

Doručak i slobodno vrijeme ili odlazak na cjelodnevne izlete. Predlažemo odlazak na zajedničku večeru u jedan od tradicionalnih restorana u gradu uz doplatu. Noćenje.

Cjelodnevni fakultativni izlet Islas Cies u Atlantskom oceanu – uz doplatu

Polazak autobusom u 9 sati s hrvatskih pratiteljem i lokalnim vodičem do Viga gdje se ukrcavamo na trajekt za Islas Cies, otok Menteagudo. Kratki posjet otoku i povratak prema luci Vigo te panoramski razgled grada uz slobodno vrijeme. Povratak u Santiago de Compostela u 15:30, a dolazak u hotel predviđen oko 16:30.

Otočje Cies dio je Nacionalng parka u zaljevu Vigo u Atlantskom oceanu. Arhipelag čine tri nenaseljena otoka – Monteagudo na sjeveru, do Faro u središtu i San Martino na jugu. Monteagudo i do Faro povezani su plažom Playa de Rodas, proglašenom jednom od najljepših svjetskih plaža. Nekada su ovo otočje pohodili pirati, a danas je nenaseljeni nacionalni park s nekima od najljepših španjolskih plaža s bijelim pijeskom te kristalno čistim tirkiznim morem i dnevno ograničenim brojem posjetitelja tzv. španjolskih Kariba. Ovdje se mogu pronaći i označene šumske staze, svjetionici, arheološki ostaci, tajne uvale i devet rajskih plaža.

Cjelodnevni fakultativni izlet Porto, Portugal – uz doplatu

Polazak za Porto u 8 sati, a po dolasku poludnevni obilazak grada s lokalnim vodičem. Porto je drugi najveći i najznačajniji grad u Portugalu, a sagrađen je na mjestu drevnog rimskog naselja čije latinsko ime daje ime današnjoj državi – Portus Cale. Nazivaju ga i “Granitnim gradom”, a svjetski je poznat i po slatkom desertnom vinu istog naziva. U razgledu grada posjetit ćemo Katedralu izvana, most Dom Luis, obalu rijeke Douro i povijesnu jezgru, UNESCO-ovu kulturnu baštinu te Palaču burze (uključena ulaznica). Posjetit ćemo i jednog od proizvođača vina Porto te kušati 2 vrste vina. Oko 14:30 prijevoz natrag u Santiago de Compostela.

3

Dan 3: Santiago de Compostela - La Coruña - Zagreb

Doručak i odjava iz hotela.

Poludnevni izlet La Coruña

A Coruña (kastiljanski: La Coruña) lučki je grad s prekrasnim pješčanim plažama, kulturno središte Galicije te veliki trgovački centar, a u isto vrijeme povijesni grad i moderna metropola s odličnom gastronomijom. Grad se proteže od poluotoka, na čijem se rtu još od rimskih dana nalazi svjetionik – Herkulov toranj, te je okružen lukom na jugoistočnoj strani i glavnim oceanskim plažama na sjeverozapadu. Mogućnost posjeta prve trgovine Zara koja je otvorena 1975. te starogradsku kuću Amancia Ortega.

Polazak u 9 sati do grada La Coruña te po dolasku razgledavanje grada s lokalnim vodičem na engleskom jeziku. Vidjet ćemo glavne gradske znamenitosti kao što su Avenida de la Marina (glavna avenija), glavni trg Maria Pita, Casa do Concelho, a potom i Herkulov toranj (ulaznica uključena) koji se nalazi na brdu pored grada. Toranj je visok 55 m i jedini je svjetionik iz rimskog doba koji još postoji i ima funkciju. U slučaju lijepog vremena posjetit ćemo i muzej na otvorenom u blizini tornja koji sadrži 16 različitih umjetničkih skulptura.

Povratak iz Coruñe te prijevoz do zračne luke. Let za Zagreb predviđen u 17:50, a slijetanje u Zagreb u 21 po lokalnom vremenu.

santiago de compostela putovanje
santiago de compostela putovanje
hotel gelmirez santiago de compostela
san francisco hotel monumento santiago de compostela
santiago de compostela view amazing cathedral santiago de compostela with new restored facade
la coruna toranj

Kod putovanja: IG-6