Izdvajamo: Haski safari saonicama, Aurora Borealis, Arktička avantura, posjet Djedu Mrazu!

Putovanje u bajkoviti Rovaniemi! Posjeti magičnu Laponiju i doživi jedinstveno božićno iskustvo na ovom putovanju s garantiranim polaskom uz hrvatskog voditelja!

Dodatne informacije

DestinacijaRovaniemi
Stil putovanjaOrganizirano
Avio karteUključene
Trajanje2 dana
DržavaFinska
KontinentEuropa
Jezik tureHrvatski
Cijena

Od 5.490 kn / 728,65 €

Termin

17. 12. – 18. 12. 2022.

Cijena po osobi uključuje
 • avio karte Zagreb – Rovaniemi – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 13 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 5 kg)
 • prijevoz od zračne luke do hotela uz posjet Selu Djeda Mraza i povratni transfer od hotela do zračne luke
 • noćenje s doručkom u hotelu 3-4* u Rovaniemiju u dvokrevetnim sobama, tipa Santa’s Hotel Rudolf 3* i Artic City Hotel 4*
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
Cijena ne uključuje
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni unutar programa, kao ni troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz, ulaznice za kulturno povijesne spomenike i sl.)
 • doplatu za večeru u hotelu: 380 kn / 50,43 €po osobi, za djecu do 12 god. 190 kn / 25,22 €
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – hotel 4* 990 kn / 131,40 € (ako osoba spava sama u sobi, doplata obvezna), hotel 3* 790 kn / 104,85 €
 • cijena za djecu na pomoćnom ležaju uz dvoje odraslih (do 12 godina starosti): hotel 4* 4.990 kn / 662,29 €, hotel 3* 4.790 kn / 635,74 €
 • cijena za odraslu osobu na pomoćnom ležaju (na upit!): 5.150 kn / 683,52 €
 • cijena po osobi za smještaj u superior family sobi 6.160 kn / 817,57 € (za min 4 plaćene osobe, kreveti na kat)
 • napojnicu za vodiča i vozača – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-2,5 eur po osobi po danu; iznos napojnice ovisi o vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i niži i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno
 • zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.
Fakultativni izleti (naglasiti kod prijave)
 • Haski safari saonicama – 1.490 kn / 197,76 € za odrasle, 1.090 kn / 144,67 € za djecu do 12 godina
 • Izlet Aurora Borealis – 600 kn / 79,63 € za odrasle , 460 kn / 61,05 € za djecu do 12 godina
 • Poludnevna arktička avantura – 900 kn / 119,45 € za odrasle, 690 kn / 91,58 € za djecu do 12 godina
 • Safari motornim saonicama* – 900 kn / 119,45 € za odrasle, 690 kn / 91,58 € za djecu do 12 godina
 • Posjet Parku Djeda Mraza s transferom* – 650 kn / 86,27 € za odrasle, 550 kn / 73,00 € za djecu do 12 godina

 

Minimalan broj prijavljenih za izlet: 25

*Za Park Djeda Mraza min. 30 putnika

*Za safari motornim saonicama max. 30 putnika

Napomene:

 • Putovnica ili osobna iskaznica mora vrijediti najmanje 3 mjeseci prije putovanja u zemlju
 • Konačne cijene, ponudu i program izleta šaljemo u mailu mjesec dana prije puta, a računica ovisi o broju prijavljenih putnika. Uplatu odabranih izleta potrebno je izvršiti najkasnije 15 dana prije putovanja.

 

Minimalan broj putnika: 80

 

Zanima te više? Piši nam na travel@nomago.hr ili nas nazovi na 0800 1998.

Za dodatne informacije molimo pročitaj Opće uvjete.

1

Dan 1: Zagreb – Rovaniemi

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u ranojutarnjim satima. Prijava na let prema Rovaniemiju, predviđeno vrijeme leta je između 6 i 7 sati ujutro (informaciju o točnom terminu polaska šalje se u završnom pismu prije puta). Nakon što sletimo, autobusom brzo stižemo do linije sjevernog polarnog kruga. Tamo nas čeka predivno selo Djeda Božićnjaka gdje ćemo ga pronaći u njegovom „uredu“. Imat ćeš priliku povjeriti mu svoje božićne želje, popričati s njim i fotografirati se za uspomenu. Ako želiš li poslati pismo ili razglednicu sa pečatom iz sela Djeda Božićnjaka, možeš to učiniti iz poznatog poštanskog ureda u selu! Slobodno vrijeme za pisanje božićnih čestitki, za kupovinu suvenira i sl. Poslije posjeta selu transfer do Rovaniemija, grada koji je smješten na rubu Arktičkog kruga. Nakon što je pretrpio velika razaranja u Drugom svjetskom ratu, iznova ga je projektirao svjetski poznat finski arhitekt, Alvar Aalto. Smještaj u hotel poslije 15 sati. U slučaju da smještaj u sobe nije moguć, kako bismo stigli na izlet ostavlja se prtljaga u za to namijenjenim prostorijama i krećemo na prvi fakultativni izlet –  dvosatni haski safari (uz doplatu pri rezervaciji aranžmana)! Iskusit ćemo vožnju saonicama u zaprezi koju vuku haskiji! Večera u hotelu po želji (doplata prilikom rezervacije aranžmana). U večernjim satima odlazimo promatrati jednu od najljepših nebeskih pojava koju nazivamo “Sjeverna zora” ili Aurora Borealis. Ako ćemo imati sreće, svjedočit ćemo svjetlosnom fenomenu kojega Finci zovu i „lisičja vatra“, u prelijepoj finskoj šumi uz topli napitak i laponski piknik. Povratak u hotel u kasnim satima. Noćenje.

2

Dan 2: Rovaniemi - Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela uz pričuvu prtljage prtljaga putnika. Slobodan dan u vlastitoj organizaciji. Možemo preporučiti odlazak na poludnevnu „Arktičku avanturu“, izlet koji traje cca. 4 sata i svakako je nešto što ne smijete propustiti u Laponiji. Tura započinje posjetom farmi haskija i vožnjom saonicama koje vuku upravo haskiji. Saonice vuče četiri do  pet haskija koji će vam u kraćoj vožnji dočarati kako bi izgledao život na sjeveru. Arktička avantura nastavlja se posjetom farmi jelena, gdje ćemo imati priliku naučiti nešto više o uzgoju jelena. Za kraj ćete se uspjeti odvesti i jelenskom zapregom! Povratak u Rovaniemi, vrijeme za ručak. Za one s mlađom djecom preporučujemo poslijepodnevni fakultativni izlet parku Djeda Božićnjaka, gdje postoje razne aktivnosti, tematske igraonice i radionice za djecu. Za one koji su raspoloženi za avanturu, kao i ljubitelje adrenalina, možemo preporučiti safari motornim saonicama! Vodit će te po zamrznutim rijekama, snježnim putevima, s kojih će vam se otvarati prekrasni vidici. Izlet traje dva sata tijekom kojega ćete dobiti i zimsku opremu i toplo piće s keksićima, kao i vođenje na engleskom jeziku. U ranim večernjim satima prijevoz do zračne luke, let prema Zagrebu (planirano između 19 i 20 sati, konačna informacija bit će dostavljena u završnom pismu prije puta). Dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima.

rovaniemi putovanje finska 1 1
rovaniemi putovanje finska 1 1
rovaniemi izlet aurora borealis
rovaniemi putovanje 2
rovaniemi 37
rovaniemi 6
rovaniemi 5
rovaniemi 4
rovaniemi 3
rovaniemi 8

Kod putovanja: IG-1