Izdvajamo: Peru, IncaTrail, Cusco, Machu Picchu, Sacred Valley

Pješačenje među antičkim ruševinama Inka mistična je i tajanstvena pustolovina koja će vam ostati u sjećanju još dugo nakon što se vratite iz šuma Južne Amerike. Machu Picchu jedna je od najvećih svjetskih znamenitosti, a nalazi se u maglovitoj kišnoj šumi, ekosustavu u kojem žive brojne jedinstvene vrste biljaka i životinja. Neprocjenjiva arheološka ostavština ovog povijesnog grada savršeno se nadopunjava s razkošjem prirodnih bogatstava kojima je okružena.

Dodatne informacije

Stil putovanjaAktivno
Razina uslugeStandardna
Dobna granica12+
Avio karteNisu uključene
Trajanje7 dana
DržavaPeru
KontinentJužna Amerika
ZahtjevnostZahtjevno
DestinacijaPeru
Jezik tureEngleski
Početak i kraj

Od Cusca do Cusca

ŠTO JE UKLJUČENO
  • Posjet zajednici Ccaccaccollo i ženskoj tkalačkoj zadruzi, Ccaccaccollo,
  • ručak u restoranu zajednice Parwa, Sveta dolina, Lamay,
  • vođeno razgledavanje Svete doline i ruševina Ollantaytambo,
  • 4-odnevni vođeni treking putevima Inka (s kuharima i nosačima)
  • vođeno razgledavanje drevnog grada Machu Picchu,
  • prijevoz među lokacijama na putovanju i do/od uključenih aktivnosti,
  • noćenje u hotelima (3 noći) i šatorima (3 noći),
  • 6 doručka, 4 ručka, 3 večere.
DODATNI TROŠKOVI

Dodatni troškovi za hranu: 825 kn do 1.050 kn

Zanima te više? Nazovi 0800 19 98, piši  za informacije iz prve ruke ili posjeti našu poslovnicu.

Za dodatne informacije možeš pročitati opće uvjete.

 

1

Dan 1: Cusco

U grad možete stići bilo kada tijekom dana – zrakoplovom iz Europe ili iz nekog drugog dijela države.

2

Dan 2: Cusco, Ollantaytambo

Cijeli dan ćete s vodičem istraživati mitološku Svetu dolinu Inka. Zaustavit ćete se u ženskoj tkalačkoj zadruzi i posjetiti ruševine u Pisacu. Ručak će biti organiziran u restoranu zajednice Parwa. Dan završava u ruševinama tvrđave Ollantaytambo, po kojima će vas voditi lokalni vodič. Iskoristite vrijeme za kupnju zadnjih potrepština prije trekinga koji vas čeka idući dan.

3

Dan 3: Ollantaytambo, Wayllabamba

Iz Ollantaytamba kombijem krećete do prve službene točke puta Inka, udaljene čak 82 km. Prilikom dolaska upoznat ćete ostatak grupe – nosače koji će nositi vašu opremu za kampiranje.  Nakon izvršenih obveza na ulazu i prelaska visećeg mosta na rijeci Urubamba, put se počinje lagano uspinjati. Prva tri sata hoda na relativno ravnom terenu slijedit ćete tok rijeke pa stoga iskoristite priliku za promatranje predivne okolice. Između ostalog vidjet ćete i veličanstven planinski lanac Urubamba, koji predstavlja granicu između Anda i džungle.

Nakon ručka nastavljate do većeg naselja Inka Llactapata (poznatog i kao Patallacta) gdje ćete uživati u pogledu na impresivne armerske terase. Zatim nastavljate uz lijevu obalu rijeke sve do grada Wayllabamba koji leži na 3000 m visine. Ovdje ćete si priuštiti večeru, utaboriti se i provesti noć. Buenas noches, amigos!

4

Dan 4: Wayllabamba, Paqaymayo

Ujutro ćete se probuditi uz šalicu toplog čaja s kojom ćete se pripremiti za današnji put. Naime, čeka vas uspon na čak 4200 metrov nadmorske visine, sve do prolaza Warmiwañusca, ili zastrašujuće prevedeno kao Prolaz mrtve žene. Nakon doručka, oko 7 sati ujutro, napuštate kamp. Na putu kroz  Llulluchapampo susrest ćete brojne vrste ptica, a uz malo sreće čak i sokola, kolibrića i orla. Zatim put skreće u prekrasnu maglovitu kišnu šumu, punu neobičnih stabala, a onda na planinski travnjak bez drveća koji postoji samo na toj visini u Andama.

Penjite se u vlastitom tempu, odmarajte po potrebi, nadišite se i protegnite upaljene mišiće. Zadnji dio uspona dovest će vas do najvišeg prolaza na Putu Inka, prolaza Warmiwañusca gdje se otvara prekrasan pogled na Ande, masiv Huananay i obližnje vrhove prekrivene snijegom. Ne zaboravite spakirati jakne i kape jer temperature na toj visini mogu drastično pasti. Nakon zasluženog odmora put nastavljate po lijevoj strani doline, sve do Paqaymayoa (3600 m) gdje ćete se utaboriti.

5

Dan 5: Paqaymayo, Wiñaywayna

Prvi dio puta slijedit ćete stope drevne civilizacije na dobro očuvanom, uglavnom autentičnom putu Inka.

Nakon toga put se počinje jednakomjerno uspinjati do drugog najvišeg prolaza Runquraway koji se nalazi na 3950 metara. Ovdje prelazite kontrolnu točku Inka koja se može pohvaliti svojom strateškom lokacijom i spektakularnim pogledom na planinski lanac Vilcabamba.

Put Inka nastavlja kroz kišnu šumu punu rijetkih orhideja, divovskih paprati i drugih egzotičnih biljaka. Put vas vodi kroz tunel do trećeg prolaza na 3700 metara visine, otkud se pruža spektakularan pogled na snježne vrhove, kao što su Salkantay (6271 m) i Veronica (5750 m).

U blizini prolaza nalaze se ruševine Phuyupatamarca. Nakon kreće prezentacije arhitektonskih čuda Inka, put nastavljate impresivnim popločenim putem, sve do mjesta Intipata te do trećeg i posljednjeg kampa, Wiñayhuayna na visini 2650 metara.

Wiñayhuayna, nazvan po ružičastoj orhideji koja raste na tom području, zadnji je službeni kamp pred ruševinama Machu Picchu. Samo nekoliko minuta od kampa nalaze se još jedne impresivne ruševine. Ako još uvijek imate snage, posjetite ih, vrijedne su posjeta!

6

Dan 6: Wiñaywayna, Machu Picchu, Cusco

Nakon zadnjeg doručka oprostit ćete se od nosača i prije izlaska sunca krenuti na put. Zadnji dio puta od Wiñayhuayna do grada Machu Picchu traje samo sat i pol i vrlo je dobro označen, ali svejedno budite oprezni jer će još uvijek biti tama. Preporučljivo je na glavi imati svjetiljku. Put je uzak, prolazi kroz bujnu kišnu šumu, pun je divovskih paprati te završava gotovo vertikalnim usponom po stepenicama do ruševina Intipunku ili Sunčanih vrata (2719 m).

Prolaskom kroz vrata shvatit ćete da se sav trud isplatio. Dočekat će vas nezaboravan pogled. U pozadini nevjerojatne prirodne ljepote šumskih vrhova nalazi se drevni sveti grad Machu Picchu. Imat ćete dovoljno vremena za fotografiranje Izgubljenog grada Inka. Posljednji kraći uspon dovest će vas do samog srca grada gdje slijedi vođeno razgledavanje, a zatim slobodno vrijeme za samostalno istraživanje.

Kada se odlučite za odlazak, autobus (koji vozi svakih 15 minuta) će vas odvesti do grada Aguas Calientes. Na željezničkom kolodvoru morate biti sat vremena prije polaska vlaka koji će vas u 18.20 odvesti prema gradu Ollantaytambo, a tamo će vas čekati prijevoz do Cusca. U kasnim večernjim satima stići ćete u peruanski grad i time završava vaš izlet u svijet jedne od najtajanstvenijih drevnih civilizacija na svijetu.

7

Dan 7: Cusco

Polazak u bilo koje doba dana.

Kod putovanja: G-SPIT