Izdvajamo: Viktorijini slapovi, Zimbabve, Bocvana, delta rijeke Okavango, pustinja Kalahari, Namibija

Ovo iznimno putovanje započinje veličanstvenim Viktorijinim slapovima, a zatim nastavljate put do Nacionalnog parka Chobe. Tamo se pruža prva prilika za promatranje divljih životinja, dok ćete na brodu moći uživati u pravom afričkom zalasku sunca – očekujte susret s nilskim konjem! Putovanje će vas voditi dalje do jedinstvenog područja – delte rijeke Okavango u Bocvani, gdje će biti dovoljno prilika za šetnju, a vjerojatno ćete sa svojom grupom opet naletiti na nilske konje. Posjetit ćete i Ghanzi gdje će vam domaćini iz lokalne zajednice San pripremiti pravu lokalnu predstavu, a nakon toga putovanje završava u prijestolnici Namibije, Windhoeku.

Uz nadoplatu u putovanje možete uključiti i paket aktivnosti koji sadrži neke od najomiljenijih avantura. Ako se taj paket ipak ne izaberete, imajte na umu da su te aktivnosti svejedno uključene u raspored putovanja.

Dodatne informacije

Stil putovanjaPustolovno
Razina uslugeOsnovna
Dobna granica16+
Avio karteNisu uključene
Trajanje7 dana
DržavaBocvana, Namibija, Zimbabve
KontinentAfrika
ZahtjevnostSrednje zahtjevna
DestinacijaZimbabve, Namibija, Bocvana
Početak i kraj

Od Viktorijinih slapova do Windhoeka

ŠTO JE UKLJUČENO
  • safari vožnja nacionalnim parkom Chobe.
  • plesna predstava lokalne zajednice San,
  • posjet centru grada Windhoek,
  • 6 noćenja u šatorima (2 osobe) ,
  • 6 doručaka, 6 ručka, 6 večera.
DODATNE AKTIVNOSTI
  • ulaz u Nacionalni park Viktorijini slapovi,
  • izlet čamcem i safari vožnja nacionalnim parkom Chobe,
  • ekskurzija i noćenje uz deltu Okavanga i
  • šetnja s predstavnicima lokalne zajednice San.

Zanima te više? Nazovi 0800 19 98, piši  za informacije iz prve ruke ili posjeti našu poslovnicu.

Za dodatne informacije možeš pročitati opće uvjete.

1

Dan 1: Viktorijini slapovi

Prvi dan namijenjen je posjetu veličanstvenim Viktorijinim slapovima, jednim od najljepših prirodnih znamenitosti na svijetu. Cijeli dan možete provesti u brojnim aktivnostima koje su dostupne – od raftinga i bungee skoka do vožnje helikopterom. Ako ste ipak mirniji tip, čekaju vas tržnice i kavane. Isti dan možete otići i na večeru u restoran koji će vam pomoći izabrati lokalni vodič.

2

Dan 2: Viktorijini slapovi – Kasane

Nakon doručka krenut ćete do granice s Bocvanom, gdje ćete sa svojom grupom postaviti šatore na brijegu rijeke Chobe. Popodne je rezervirano za istraživanje Nacionalnog parka Chobe na četverokotačnim vozilima koja će vas odvesti sve do napajališta za slonove. Dan ćete završiti opuštenim krstarenjem po rijeci i večerom oko logorske vatre.

3

Dan 3: Kasane – Nata

Današnja postaja je Nata. Na pot iz Kasanea se boš odpravil že zelo zgodaj. Popoldne boš imel priložnost, da uživaš v izjemnih razledih in sončnem zahodu, na vodenem ogledu Makgadikgadi Pans in svetišča Nata.

4

Dan 4: Maun

Vaše putovanje vas danas vodi u Maun. Tijekom putovanja moći ćete promatrati moćna drva baobaba. Kada stignete u Maun, ukrcajte se na panoramski let iznad delte Okavango (aktivnost je dostupna i šesti dan).

5

Dan 5: Delta Okavanga

Već rano ujutro barkom ćete krenuti kristalno čistom rijekom Okavango, veslajući među prekrasnim lopočima i otočićima s palmama. Zaustavit ćete se na jedno od otočića i uživati jedinstvenoj prirodi, a uz malo sreće susrest ćete i zanimljive životinje. Nakon posjeta delti otići ćete u živahan grad Maun kako biste prenoćili. Tamo ćete s ostalim putnicima iz grupe, oko logorske vatre, razmijeniti iskustva s ekskurzije po delti.

6

Dan 6: Maun – Ghanzi

Ujutro se možete uputiti na panoramski let preko delte Okavange, prije no što putovanje nastavite do Ghanzija u središnjem Kalahariju. U ovoj pustinji živi pleme San i ovaj je posjet savršena prilika za upoznavanje njihove kulture i načina života. Popodne ćete imati priliku doživjeti posebno iskustvo – šetnja s njima kroz koju će vam otkriti tajne preživljavanja u divljini. Navečer ćete uživati u tradicionalnoj plesnoj predstavi plesača iz lokalne zajednice San.

7

Dan 7: Ghanzi – Windhoek

Dan ćete započeti vrlo rano, uputit ćete se prema zapadu i ući u Namibiju te zatim nastaviti put do namibijske prijestolnice Windhoek. Windhoek nije samo glavni grad, već je također kulturno, društveno i ekonomsko središte Namibije. Prilikom dolaska čeka vas kraća vožnja gradom, u društvu vodiča, a zatim možete otići na večeru u odličan restoran Joe’s Beer House.

Kod putovanja: N-NVW