Izdvajamo: Stone Town, Bagamoyo, planine Usambara, Arusha, Karatu, krater Ngorongoro, Nacionalni park Serengeti, Mto wa Mbu, Nairobi

Kreni na istočnoafričko putovanje s Lonely Planetom i Intrepidom. Provedi 9 dana u potrazi za divljinom među nevjerojatnim krajolicima Tanzanije, od udaljenih planina Usambara do ogromnog prostranstva Serengetija. Kreni na safari tražeći lavove, slonove i nosoroge te iskusi život malog grada tijekom boravka u selu učeći izrađivati i kuhati kao lokalno stanovništvo. Ova kopnena avantura svodi se na to da budeš što bliže prirodi i divljini – kampiranje u divljini, gledanje životinja, koje si vidio samo na TV-u, uživo i prolazak bez interneta većinu noći.

Dodatne informacije

DestinacijaNairobi, Zanzibar
DržavaKenija, Tanzanija
KontinentAfrika
Trajanje9 dana
Stil putovanjaAvantura
ZahtjevnostSrednje zahtjevna
Avio karteNisu uključene
Dobna granica15 +
Jezik tureEngleski
Početak i kraj

Od Zanzibara (Tanzanija) do Nairobija (Kenija)

ŠTO JE UKLJUČENO
  • Obroci (8 doručka, 7 ručkova, 8 večera)
  • Transfer (auto, safari kombi)
  • Smještaj (kampiranje)
  • Aktivnosti (Irente – Lushoto planinarenje, lokalni ručak, satovi kuhanja, zanati i šetnja selom u Kisongu, Krater Ngorongoro – safari, Nacionalni park Serengeti – safari)

Zanima te više? Nazovi 0800 19 98, piši  za informacije iz prve ruke ili posjeti našu poslovnicu.

Za dodatne informacije molimo pročitaj Opće uvjete.

yxoq 2019

1

Dan 1: Stone Town / Bagamoyo

Započni svoju afričku avanturu u Stone Townu, Starom gradu Zanzibara. Upoznaj svog voditelja putovanja i svoju grupu na sastanku dobrodošlice u hotelu u 11 sati. Nakon ovog važnog sastanka uhvati trajekt za Dar es Salaam. Zatim se ukrcaj u svoje kopneno vozilo (i upoznaj svog vozača i kuhara) i kreni kratkom vožnjom do kampa u Bagamoyo, lijepog mjesta uz plažu.

Smještaj: kampiranje
Obroci: večera

2

Dan 2: Planine Usambara

Ako se rano probudiš, možeš neobvezno posjetiti povijesne tržnice robljem koje su nekad radile u Bagamoyu. Nakon posjeta tom mračnom, ali važnom mjestu (ako ga odabereš) vrijeme je za putovanje u zabačene planine Usambara (približno 7 sati). Ovo netaknuto područje Tanzanije privlači vrlo malo turista što ga čini savršenim mjestom za Lonely Planet doživljaj. Šume se protežu preko planina i idealne su za lagano hodanje i hodanje s vodičem. Tvoja baza je stara njemačka kolonija Lushoto gdje ćeš odsjesti na mjestu jednog od najranijih hotela u Africi.

Smještaj: kampiranje
Obroci: doručak, ručak, večera

 

3

Dan 3: Planine Usambara

Danas istraži prekrasne planine Usambara i iskusi nježno gostoprimstvo ovog područja prilikom posjeta nekim od njegovih malih zajednica. Od svoje baze hodaj do prekrasnog vidikovca Irente. Za ovo putovanje najbolje je spakirati malo vode i grickalice u dnevni paket. Na povratku posjeti lokalni kulturni projekt sa sjedištem na farmi Irente i uživaj u piknik ručku.

Smještaj: kampiranje
Obroci: doručak, ručak, večera
Aktivnosti: Irente – Lushoto planinarenje

4

Dan 4: Arusha

Pripremi se za cjelodnevni put nakon što se još jednom ukrcaš na kamion i kreneš prema nacionalnim parkovima Tanzanije. Tvoje odredište je prostrani grad Arusha, otprilike 10 sati vožnje. Dođi u svoj kamp na rubu grada i smjesti se navečer.

Smještaj: kampiranje
Obroci: doručak, večera

 

5

Dan 5: Karatu

Kratko se provozaj do gradića Kisongo gdje ćeš naučiti kako pripremiti svahili jelo i uživati u tečaju rukotvorina s lokalnim ženama. Uživaj u ručku koji ćeš sam kreirati. Nakon ovog edukacijskog dana, odvezi se do gradića Karatu, ulaza u krater Ngorongoro.

Smještaj: kampiranje
Obroci: doručak, večera
Aktivnosti: satovi kuhanja, zanati i šetnja selom

6

Dan 6: Ngorongoro krater / Nacionalni park Serengeti

Ustani rano, stavi opremu za kampiranje i ostalu osobnu opremu u džip za šest osoba i kreni na izlet u Serengeti kroz krater Ngorongoro. Uživaj u safariju u krateru, provodeći između 3-4 sata istražujući ovaj savršeno netaknuti vulkanski krater. Pripazi na crne nosoroge, lavove, leoparde, slonove, impale, zebre i nilske konje. Zatim prijeđi na otvorene ravnice Serengetija. Zelene nakon kiša, smeđe i spaljene u sušnom razdoblju, ovo je možda najbitnija slika Afrike – dom tisuća kopitara i nemilosrdnih grabežljivaca. Tvoj se kamp nalazi u samom Serengetiju, zato osluškuj zvukove noćnih životinja dok toneš u san.

Smještaj: kampiranje
Obroci: doručak, ručak, večera
Aktivnosti: Krater Ngorongoro – safari, Nacionalni park Serengeti – safari

7

Dan 7: Nacionalni Park Serengeti

Probudi se u zoru i kreni u foto safari. Krenut ćete dok su životinje najaktivnije, a zatim se vratiti u kamp na lagani obrok oko 11 sati. Nakon što najtopliji dio dana provedeš u opuštanju, baš kao što to čine životinje, kreni opet jer temperatura počinje padati. S ovog drugog safarija vratit ćeš se na vrijeme za večeru. Danas postoji i mogućnost vožnje balonom iznad parka (umjesto dijela jutarnjeg safarija). Ako si unaprijed rezervirao ovu aktivnost, pokupit će te prije zore i odvesti na mjesto polijetanja. Nakon sigurnosnih uputa klizit ćeš kroz zoru, ponekad u visini drveća, što pruža nevjerojatne mogućnosti za fotografiranje. Nakon slijetanja počastit ćeš se doručkom u divljini od pet zvjezdica, a zatim ćeš biti vraćen u svoj kamp.

Smještaj: kampiranje
Obroci: doručak, ručak, večera
Aktivnosti: Nacionalni park Serengeti – safari
Dodatne aktivnosti: Nacionalni park Serengeti – vožnja balonom od 599 USD (savjetujemo da unaprijed rezerviraš za garanciju mjesta)

8

Dan 8: Mto wa Mbu

Ustani sa suncem i uživaj u još jednom safariju dok izlaziš iz Serengetija i ideš prema Mto wa Mbu. Po dolasku prošeći i upoznaj se s malim selom smještenim izvan turističke staze. Saznaj o poljoprivrednoj i obrtničkoj zadruzi koja djeluje na lokalnoj tržnici.

Smještaj: kampiranje
Obroci: doručak, ručak, večera
Aktivnosti: Nacionalni park Serengeti – safari

 

9

Dan 9: Nairobi

Kreni rano i pređi kenijsku granicu, a zatim nastavi do Nairobija (otprilike 9-10 sati). Vozi se do hotela u Nairobiju, gdje tvoje putovanje završava po dolasku. Večeras nije osiguran smještaj, ali to možeš ugovoriti kada rezerviraš ovo putovanje (ovisno o raspoloživosti). Ako želiš, možeš i završiti putovanje toga jutra u Arushi.

Obroci: doručak, ručak
Dodatne aktivnosti: Nairobi – Nairobi by Night Urban Adventure – 76 USD

 

intrepid travel tanzania ngorongoro safari 4wd traveller with cameras small
zanzibar 2019 bg 21
zanzibar 2019 bg 9
zanzibar 2019 bg 146
zanzibar 2019 bg 307
zanzibar 2019 bg 359
intrepid travel tanzania cycling mkuru travellers jumping with masai small
intrepid travel tanzania cycling mkuru 7662 small
intrepid travel tanzania ngorongoro safari 4wd traveller with cameras small 1
intrepid travel tanzania ngorongoro wildebeests lock horns small
intrepid travel tanzania zebra close up small
intrepid travel tanzania serengeti national park wildlife 5633 small

Kod putovanja: YXOQ