Izdvajamo: Cape Town, Stolna planina, Viktorijini slapovi, Zimbabve, Oranje, Namibija, Dina 45, Bocvana, Okavango, Spitzkoppe

Ovo 20-dnevno putovanje ultimativni je doživljaj onog najljepšeg što Južna Afrika nudi. Put ćete započeti kod spektakularne Stolne planine u Cape Townu i putovati na sjever sve do Viktorijinih slapova u Zimbabveu. Na putu ćete zaveslati rijekom Oranje u Namibiji, penjati se na veličanstvenu Dinu 45, u Bocvani ćete kanuima ploviti deltom rijeke Okavango, promatrati zalazak sunca s barke te putovanje završiti posjetom veličanstvenih Viktorijinih slapova – jedne od najvećih prirodnih znamenitosti na svijetu.

Uz nadoplatu u putovanje možete uključiti i paket aktivnosti koji sadrži neke od najomiljenijih avantura. Ako se taj paket ipak ne izaberete, imajte na umu da su te aktivnosti svejedno uključene u raspored putovanja.

Dodatne informacije

Stil putovanjaPustolovno
Razina uslugeOsnovna
Dobna granica16+
Avio karteNisu uključene
Trajanje20 dana
DržavaBocvana, Južna Afrika, Namibija, Zimbabve
KontinentAfrika
ZahtjevnostSrednje zahtjevna
DestinacijaJužna Afrika, Bocvana, Zimbabve, Namibija
Jezik tureEngleski
Početak i kraj

Od Cape Towna do Viktorijinih slapova

Što je uključeno
 • slikovita šetnja uz rub kanjona Fish River,
 • uspon na Dinu 45 uz zalazak sunca,
 • šetnja do kanjona Sesriem,
 • stajanje u zaljevu Walvis,
 • vođena šetnja podnožjem planine Spitzkoppe,
 • posjet tržnici na putu do nacionalnog parka Etosha,
 • ulaznica, jedna popodnevna i jedna cjelodnevna safari vožnja po parku Etosha,
 • safari vožnja nacionalnim parkom Chobe.
 • 19 noćenja u šatorima (2 osobe) ,
 • 19 doručaka, 19 ručkova, 19 večera.
Dodatne aktivnosti
 • degustacija vina i afrička večera,
 • vođena šetnja pustinjom s lokalnim vodičem,
 • posjet plemenu Himba,
 • ekskurzija i noćenje uz deltu Okavanga,
 • šetnja s Bušmanima,
 • izlet čamcem i safari vožnja nacionalnim parkom Chobe,
 • ulaz u Nacionalni park Viktorijini slapovi.

Vizu za Južnu Afriku organiziramo u Nomago Travelu.

Zanima te više? Nazovi 0800 19 98, piši  za informacije iz prve ruke ili posjeti našu poslovnicu.

Za dodatne informacije možeš pročitati opće uvjete.

1

Dan 1: Regija Cederberg

Istraživanje Afrike započet ćete u Cape Townu gdje će vaša prva stanica biti vidikovac Table View, odakle ćete preko zaljeva Table Bay uživati u prekrasnom pogledu na Stolnu planinu. Potom ćete regijom Cederberg krenuti na sjever. Dolaskom do prvog prenoćišta vas očekuje degustacija regionalnih vina, a navečer i tradicionalna afrička gozba. Na kraju dana vodiči će vam detaljno predstaviti nastavak putovanja.

2

Dan 2: Regija Namaqualand – Gariep

Na put ćete krenuti rano ujutro te se uz grad Springbok, poznatog po dijamantima, bakru i proljetnom cvijeću uputiti na sjever, do kampa koji se nalazi uz samu namibijsku granicu. Kamp se nalazi na brijegu rijeke Gariep ili Oranje, najduže rijeke u južnoj Africi koja predstavlja granicu između Južne Afrike i Namibije.

3

Dan 3: Namibija, Gariep, kanjon Fish River

Jutro možete provesti opušteno u kampu ili pak s kanuom razgledati prekrasnu riječnu dolinu. Nakon ručka preći ćete granicu s Namibijom te se zatim uputiti prema kanjonu Fish River gdje vas čeka slikovita šetnja po samom rubu veličanstvenog kanjona, nakon čega vas čeka odlična večera uz zalazak sunca.

4

Dan 4: Kanjon Fish River

Nakon ranog početka dana uputit ćeš se do kanjona rijeke Fish. Tamo ćeš stići taman na prekrasni izlazak sunca. Nakon kratke šetnje kanjonom uputit ćeš se prema zapadu do grada Keetmanshoop. Popodne ćeš moći uživati u različitim aktivnostima i pogledati The Giants Playground koje je dobio ime po ogromnim kamenim formacijama i labirintima.

5

Dan 5: Nacionalni park Naukluft

Nakon dolaska u nacionalni park najprije ćete se utaboriti te se zatim uputiti u kraću šetnju do kanjona Sesriem. Navečer ćete uživati u pogledu na noćno nebo posuto zvijezdama i osluškivati tišinu pustinje Namib koju na trenutke prekine glasanje šakala i posebnog lokalnog stanovnika – gecko guštera!

6

6. dan: Pješčane dine, Sossusvlei

Pripremite se za ranu budnicu jer vas već rano ujutro čeka uspon na Dinu 45 gdje ćete doživjeti spektakularni izlazak sunca. Nakon posjeta dini razgledat ćete i Sossusvlei, solansku jamu koja je zapravo ostatak riječne kotline. Kasnije će vas vodič povesti na vođeno razgledavanje na kojem će vam objasniti sve o unikatnom pustinjskom ekosustavu te o tome kako je lokalno stanovništvo preživjelo u teškim pustinjskim uvjetima.

7

Dan 7: Swakopmund

Nakon kraće pauze za fotografiranje prelaska paralele Rakove obratnice (jedne od pet glavnih paralela) put ćete nastaviti do namibijske obale s Atlantskim oceanom i njene avanturističke prijestolnice Swakopmund. Tik prije dolaska u grad zaustavit ćete se u zaljevu Walvis gdje žive jata flamingosa. Swakopmund nudi brojne aktivnosti te ćete imati dovoljno vremena za istraživanje grada, a navečer vas čeka večera u jednom od lokalnih restorana.

8

Dan 8: Swakopmund

Iskoristite dan za jednu od adrenalinskih aktivnosti kojih je u gradu na pretek: promatranje delfina s barke, skok s padobranom, surfanje po pijesku i još mnogo toga. Ako niste obožavatelji adrenalina, grad je odličan i za šetnju, obilazak trgovina i opušteni ručak.

9

Dan 9: Spitzkoppe

Vrijeme je da napustite obalu te se ponovno uputite prema unutrašnjosti kontinenta do planine Spitzkoppe. Riječ je o grupi ogromnih granitnih monolita koji se uzdižu u nebo usred prostrane ravnice. U podnožju ćete se utaboriti te će vas zatim vodič povesti u istraživanje unikatnih kamenih struktura. Oni najodvažniji moći će se iskušati u penjanju, a bit će nagrađeni spektakularnim pogledom na okolicu.

10

Dan 10: Plemena Himba: Outjo

Posjetite pleme Himba i njihovo radno selo koje predstavlja većinski dio populacije nomadskih pastira te upoznajte ljude koji tamo žive. Polunomadski narod Himba pod priličnim je istočnim utjecajem. Dolaskom seljaka, inženjera i rudara izgubili su velik dio svog teritorija. Kako bi zaštitili pleme ustanovili su tzv. edukacijsko pleme koje mogu posjetiti turisti i tako upoznati način života plemena Himba, bez uznemiravanja onih koji još uvijek žive na tradicionalan način.

11

Dan 11: Nacionalni park Etosha

Istraživanje Afrike nastavit ćete na neplodnom sjeveru Namibije. Putem ćete se zaustaviti na popularnoj tržnici gdje ćete imati priliku cjenkati se za ručno izrađene darove i suvenire. Dolaskom u nacionalni park Etosha, tijekom vožnje do kampa, steći ćete prvi dojam o parku i njegovom stanovništvu.

12

Dan 12: Nacionalni park Etosha

Park Etosha jedan je od najposebnijih krajeva za promatranje divljih životinja. Rijetka trava omogućava promatranje životinja koje se obično skrivaju u gustoj travi. Može se dogoditi da neka životinja prošeta preko ceste te se zaustavi tik uz vaše vozilo. Dan ćete provesti u istraživanju različitih puteva, a navečer ćete se zaustaviti uz napajalište koje je odlično mjesto za fotografiranje.

13

Dan 13: Windhoek

Nakon zadnje vožnje kroz nacionalni partk Etosha bit će vrijeme za posjet namibijskoj prijestolnici Windhoek. Putem ćete se zaustaviti na još jednoj lokalnoj tržnici koja nudi prekrasne suvenire. Windhoek nije samo glavni grad već je i kulturni, društveni i ekonomski centar Namibije. Nakon dolaska čeka vas kraća vožnja gradom, u društvu vodiča, nakon čega možete otići na večeru u odličan restoran Joe’s Beer House.

14

Dan 14: Bocvana, Ghanzi

Već rano ujutro napustit ćete Namibiju i preći granicu s Bocvanom. Dolaskom u grad Ghanzi najprije ćete se smjestiti, a navečer možete uživati u tradicionalnoj plesnoj predstavi plesača iz lokalne zajednice San.

15

Dan 15: Delta Okavanga

Ujutro možete doživjeti vrlo posebno iskustvo – šetnju s Bušmanima koji će vam otkriti mnogobrojne tajne preživljavanja u divljini. Zatim ćete se kroz njihovu pokrajinu uputiti prema sjeveru do grada Etsha. Noć ćete provesti u kampu na obali prekrasne lagune.

16

Dan 16: Delta Okavanga

Nakon opuštenog doručka ukrcat ćete se u čamac koji će vas zavojitim kanalih delte odvesti do grada Seronga. Poopdne, nakon kraće pauze u kampu, krenut ćete na izlet s tipičnim mokoro kanuima u kojima ćete dočekati zalazak sunca. Nakon povratka u kamp imat ćete malo vremena za odmor prije večernjeg izleta, kada ćete u čamcu odveslati prema zalasku sunca. Večer ćete provesti uz taborsku vatru, u društvu suputnika. Pozor: aktivnosti se mogu mijenjati ovisno o količini vode.

17

Dan 17: Delta Okavanga – Nata

Ujutro ćeš se pozdraviti s deltom budući da te čeka nastavak putovanja prema sjeveru i povratak u Namibiju. Prenoćit ćeš u gradu Nata. Nakon dolaska ćeš imati priliku za popodnevni vođeni obilazak po Makgadikgadi Pans gdje ćeš moći vidjeti pelikane i plamence.

18

Dan 18: Kasane – Nacionalni par Chobe

Prvi dio dana provest ćete na putu od regije Caprivi do bocvanskog grada Kasane, a oni koji imaju paket aktivnosti kraj dana dočekati će na brodu na rijeci Chobe.

19

Dan 19: Nacionalni park Chobe – Zimbabve

Nacionalni park Chobe, osnovan 1968. godine, pokriva čak 11700 kvadratnih kilometara poplavnih ravnica, močvara i šuma. Rano ujutro čeka vas vožnja kroz parku, a uz malo sreće vidjeti ćete krda slonova i brojne antilope. Nakon toga ćete se spakirati i uputiti prema Viktorijinim slapovima.

20

Dan 20: Viktorijini slapovi, Zimbabve

Vaše putovanje je pri kraju i čeka vas samo još jedna od najljepših prirodnih znamenitosti svijeta – veličanstveni Viktorijini slapovi. Imate cijeli dan za mnogobrojne aktivnosti – od raftinga i bungee skoka do vožnje helikopterom. Svoju afričku pustolovinu završite tako da vam zauvijek ostane u sjećanju!

Kod putovanja: N-NCV