Izdvajamo: Namibija, Zimbabve, Windhoek, Sesriem, Namib-Naukluft, Swakopmund, Twyfelfontein, Etosha, Viktorijini slapovi, National Geographic

12-dnevna avantura kombinira jedinstveno iskustvo u Namibiji s dvodnevnim posjetom Viktorijinih slapova. Od vruće crvene pustinje Nacionalnog parka Namib-Naukluft do skloništa za životinje u Etoshi – točka na “i “ su slapovi na rubu Zimbabvea koji će vam oduzeti dah.

Dodatne informacije

Stil putovanjaNational Geographic
Razina uslugeNadstandardna
Dobna granica12+
Avio karteNisu uključene
Trajanje12 dana
DržavaNamibija, Zimbabve
KontinentAfrika
ZahtjevnostLagana zahtjevnost
DestinacijaZimbabve, Namibija
Jezik tureEngleski
Početak i kraj

od Windhoeka do Viktorijinih slapova

Što je uključeno
 • Prijevoz u dolasku i odlasku,
 • večera s obitelji u Zimbabveu – ekskluzivno za National Geographic,
 • Cheetah Conservation Experience – ekskluzivno za National Geographic),
 • šetnja po Mondesi (Swakopmund) – ekskluzivno za National Geographic,
 • izlet u pustinju Sossusvlei,
 • ekskurzija u pustinju s domaćinom,
 • posjet petroglifima u Twyfelfonteinu,
 • posjet okamenjenoj šumi,
 • dva safarija s otvorenim vozilom,
 • razgledavanje Viktorijinih slapova,
 • zanimljivi članci te korisni i fotografski savjeti National Geographica prije polaska,
 • svi prijevozi među lokacijama i uključenim aktivnostima,
 • 11 noćenja u hotelima,
 • 11 doručka, 2 ručka, 7 večera.
DODATNI TROŠKOVI

Dodatni troškovi za hranu: 1.650-2.250 kn

Zanima te više? Nazovi 0800 19 98, piši  za informacije iz prve ruke ili posjeti našu poslovnicu.

Za dodatne informacije možeš pročitati opće uvjete.

namibija in viktorijini slapovi national geographic 300x300

1

Dan 1: Windhoek

U Windhoek možeš stići bilo kada tokom dana – uključen je prijevoz od zračne luke.

2

Dan 2: Windhoek/Sesriem

Uživaj u namibijskom krajoliku na putu prema pustinjskom području Sesriem koji vodi u Nacionalni park Namib-Naukluft. Smjestit ćemo se u pustinjsku kolibu, opustiti se u bazenu te s hladnim pićem u ruci promatrati pustinjski zalazak sunca.

Obroci: doručak, večera

3

Dan 3: Sesriem

Čeka te slikovito putovanje u nacionalni park gdje ćete istražiti pustinju Namib. Posjeti Sossusvlei i Deadvlei, glinene bazene pokrivene korom od soli i okružene crveno-narančastim dinama. Ova znamenitost slovi za jednu od najljepših pustinjskih ljepota Afrike. Nastavi posjetom kanjonu Sesriem, prirodnom susjedstvu koje je oblikovala rijeka Tsauchab.

Obroci: doručak, večera

4

Dan 4: Sesriem/Swakopmund

Putovanje nastavi kroz pustinju koja se stalno mijenja. Obrati pažnju na zebre, antilope kudu, skokonoge gazele i orikse. Odmori se u otkačenom gradiću Solitaire gdje ćemo susresti domaćina koji će nas povesti u razgledavanje okolice te nas podučiti o borbi za opstanak Bušmana danas i nekada. Imat ćemo priliku vidjeti i manje životinje koje uspijevaju preživjeti u tako teškim uvjetima, kao što su zmije, gušteri, pauci i insekti. Nastavljamo u Swakopmund na obali Atlantika.

Obroci: doručak, ručak

5

Dan 5: Swakopmund

Iskoristi slobodno popodne za vožnju na četverociklu, bordanje po dinama ili za šetnju gradom. Popodne te čeka posjet Mondesi, s lokalnim vodičem. Razgledaj živahnu tržnicu na kojoj se možeš upoznati s lokalnom hranom, kao što je divlji špinat, crvi i osušene ribe kapenta. Ne zaboravi posjetiti radionice i trgovine Datango koje nezaposlenim mladima nude tečajeve tradicionalnih rukotvorina. Zaustavi se u lokalnom snack baru (shebeen) i popij hladno piće, a nakon toga nas čeka večera kod domaćina uz glazbenu pratnju zbora.

Obroci: doručak, večera

6

Dan 6: Swakopmund/Palmwag

Nastavi put u Twyfelfontein gdje ćemo posjetiti drevne petroglife koji su bili proglašeni prvom UNESCO-vom baštinom u Namibiji. Radi se o najvećem nalazištu bušmanskih gravura u Africi – više od 2500 slika starih od 2000 do 5000 godina.

Obroci: doručak, večera

7

Dan 7: Palmwag/Nacionalni park Etosha

Rano ujutro uputit ćemo se u okamenjenu šumu gdje ćemo imati priliku vidjeti fosilizirana debla stabala, stara više od 280 milijuna godina. Nastavljamo u kolibu koja se nalazi u Nacionalnom parku Etosha koje je jedno od najpoznatijih životinjskih područja u Namibiji. Popodne ćemo iz otvorenog vozila promatrati brojne životinje u okolici.

Obroci: doručak, večera

8

Dan 8: Nacionalni park Etosha

Rano ujutro krenut ćemo na safari i dočekati izlazak sunca iz otvorenog vozila s lokalnim vodičem. Oko prirodnih izvora okupljaju se mnogobrojne životinje pa pripremi fotoaparat za slonove, lavove, nosoroge, a možda čak i leoparde. Ostatak dana možeš provesti u kolibi, malo zaplivati ili se pak pridružiti vodiču na kratkom road tripu. Koliba se nalazi na otmjenoj lokaciji pa se navečer možeš opustiti i uz piće gledati zalazak sunca.

Obroci: doručak, večera

9

Dan 9: Nacionalni park Etosha/Windhoek

Nakon doručka posjeti ustanovu za zaštitu geparda koju vodi Dr. Laurie Marker, uz potporu National Geographica. Saznat ćeš koliko je njihov rad bitan za istraživanje i očuvanje ove životinjske vrste te za osvještavanje zajednice. Radi se o jednoj od najvećih organizacija na svijetu koja se bavi zaštitom geparda. Upoznat ćeš jednog od istraživača koji će predstaviti trenutne projekte i povesti te u obilazak ovih prekrasnih životinja izbliza. Nakon toga ručamo na terasi s pogledom na visoravan Waterberg. Krećemo natrag u Windhoek.

Obroci: doručak, ručak

10

Dan 10: Windhoek/Viktorijini slapovi

Čeka te let do Zimbabvea gdje ćeš posjetiti znamenite slapove. Saznaj nešto više o samom životu u Africi kroz šetnju lokalnom tržnicom te uz večeru s tipičnom obitelji. Upoznaj njihovu povijest i poslušaj njihove priče koje će ti pripovijedati uz pripremu prave afričke gozbe.

Obroci: doručak, večera

11

Dan 11: Viktorijini slapovi

Imaš slobodan dan za istraživanje područja. Možeš se uputiti na riječni safari, kulturnu turu, rafting, vožnju kanuom ili let helikopterom iznad slapova.

Obroci: Doručak

12

Dan 12: Viktorijini slapovi

Otputuj natrag prema Europi ili nastavi svoju afričku pustolovinu.

Obroci: Doručak

Kod putovanja: G-DNWNG