Izdvajamo: Namibija, Namib-Naukluft National Park, Sossusvlei, Swakopmund

Bezgranično nebo, panoramski pogledi i spektakularna priroda ono su zbog čega se ovo putovanje uvrštava u sam vrh liste želja svakog avanturista. Put će vas voditi od Cape Towna, jednog od najomiljenijih gradova svijeta, prema kanjonu Fish River i pustinji Namib u Namibiji, do konačnog odredišta Swakompund u Južnoj Africi. Cijelim ćete putem biti okruženi prekrasnom prirodom i čudima prirode koje nećete vidjeti nigdje drugdje na svijetu. Zaveslajte po rijeci Gariep, promatrajte izlazak sunca iza pješčanih dina, priuštite si večeru uz rub drugog najvećeg kanjona na svijetu i kušajte najbolja vina koja nudi Južna Afrika. Rezervirajte svoje mjesto i pridružite nam se u nezaboravnoj pustolovini!

Dodatne informacije

Stil putovanjaPustolovno
Razina uslugeOsnovna
Dobna granica16+
Avio karteNisu uključene
Trajanje7 dana
DržavaJužna Afrika, Namibija
KontinentAfrika
ZahtjevnostSrednje zahtjevna
DestinacijaNamibija, Južna Afrika
Jezik tureEngleski
Početak i kraj

od Cape Towna do Swakopmunda

Što je uključeno
 • Slikovita šetnja uz rub kanjona Fish River,
 • Pješačenje uz izlazak sunca do dine 45,
 • Šetnja do kanjona Sesriem,
 • Stajanje u zaljevu Walvis Bay (i gledanje flamingosa),
 • 6 noćenja u šatorima (2 osobe) ,
 • 6 doručaka, 6 ručka, 6 večera.
Dodatne aktivnosti
 • Kušanje vina i tradicionalna večera,
 • Vođena šetnja pustinjom s lokalnim vodičem,
 • Poludnevni izleti s kanuima,
 • Večera u gradu Swakopmund,
 • Promatranje dupina (4–5 sati),
 • Skok s padobranom,
 • Daskanje na pijesku,
 • Vožnja na četverokotaču (2 sata).
DODATNI TROŠKOVI
 • Dodatni troškovi za hranu: 150 kn do 375 kn

Na raspolaganju imamo čitav niz drugih tura, ali za vas možemo pripremiti samo posebno putovanje.

Zanima te više? Nazovi 0800 19 98, piši  za informacije iz prve ruke ili posjeti našu poslovnicu.

Za dodatne informacije možeš pročitati opće uvjete.

Istraživač pustinje - Južna Afrika

1

1. dan: Južna Afrika – regija Cederberg

Nakon polaska iz Cape Towna prvo stajanje bit će u predgrađu Table View gdje će vam se preko zaljeva Table Bay pružiti prekrasan pogled i prilika za fotografiranje slavne Stolne planine (Table mountain). Put nastavljate prema sjeveru, preko regije Cederberg. Dolaskom do smještaja čeka vas degustacija lokalnih vina. Navečer će vas poslužiti tradicionalnim južnoafričkim obrokom, a zatim će vodiči detaljno predstaviti putovanje.

2

2. dan: Namaqualand – rijeka Gariep

Dan će početi rano ujutro. Put će vas voditi još dalje na sjever, do udaljenog grada Springbok koji je najpoznatiji po dijamantima, bakru i proljetnom cvijeću. Nakon razgledavanja s grupom ćete se smjestiti u kamp u kojem ćete provesti noć. Kamp se nalazi na obali rijeke koja predstavlja granicu između Južne Afrike i Namibije.

3

3. dan: Namibija – rijeka Gariep – kanjon Fish River

Ujutro se možete odlučiti istražiti prekrasne riječne doline s kanuom ili se pak odmoriti u kampu. Nakon ručka preći ćete granicu između Južne Afrike i Namibije te se uputiti do kanjona Fish River. Uživat ćete u šetnji uz sam rub kanjona te u pogledu koji oduzima dah, a nakon toga čeka vas večera s pogledom na zalazak sunca. To je raj za ljubitelje fotografiranja!

4

4. dan: Namibija – Nacionalni park Namib-Naukluft

Dolaskom u park postavit ćete šatore te se uputiti u kraću šetnju prema kanjonu Sesriem. Navečer ćete moći promatrati nebo posuto zvijezdama i osluškivati tišinu pustinje Namib koju svako toliko prekine samo glasanje šakala ili jedinstvenog guštera zanimljivog imena – gecko gušter.

5

5. dan: Pješčane dine Sossusvlei – Namibija – Nacionalni park Namib-Naukluft

Peti dan počet će vrlo rano budući da vas čeka pješačenje do takozvane dine 45 gdje ćete dočekati izlazak sunca. Ako želite vidjeti znamenite crvene namibijske pješčane dine, odlučite se za izlet u Sossusvlei. Nakon toga lokalni stručnjak podučit će vas o jedinstvenom pustinjskom ekosustavu i otkriti vam kako su u teškim uvjetima preživjeli pustinjski domoroci.

6

6. dan: Swakopmund

Nakon kraće pauze za fotografiranje prelaska paralele Tropic of Capricorn put ćete nastaviti do namibijske obale gdje se nalazi avanturistička prijestolnica Swakopmund. Tik prije dolaska u grad zaustavit ćete se u zaljevu Walvis Bay gdje se često mogu vidjeti jata flamingosa. Vodiči će predstaviti brojne aktivnosti za koje ćete imati vremena prije večere u jednom od lokalnih restorana.

7

7. dan: Swakopmund

Iako nakon doručka putovanje službeno završava, zadnji je dan odlična prilika da iskusite adrenalinsku atmosferu Swakopmunda. Ako vas ne privuče ni jedna od ponuđenih aktivnosti, obilazak lokalnih trgovina i opušteni ručak više su nego prikladan završetak avanture.

Kod putovanja: N-NCS