Izdvajamo: Chamonix, Les Contamines, Les Chapieux, Courmayeur, Val Ferret, La Fouly, Trient, Mont Blanc

Napuni pluća pravim europskim planinskim zrakom! Kreni alpskim stazama Francuske, Italije i Švicarske: Tour du Mont Blanc jedan je od najpoznatijih dužih trekinga u Alpama. Zahtjevna kružna tura svaku će kapljicu znoja, kao i svaki žulj, nagraditi prekrasnim pogledima na ledenjake, strme doline i naravno, veličanstveni Mont Blanc. Prijeđi visoke prijelaze i alpske travnjake, a navečer nadoknadi izgubljenu snagu odličnom planinskom hranom. Odluči se na na jedinstven izazov i osvoji jedan od najboljih europskih planinskih puteva koji će te dovesti u samo srce Alpa.

Dodatne informacije

Stil putovanjaAktivno
Razina uslugeStandardna
Dobna granica12+
Avio karteNisu uključene
Trajanje10 dana
DržavaFrancuska, Italija, Švicarska
KontinentEuropa
ZahtjevnostZahtjevno
DestinacijaAlpe
Jezik tureEngleski
POČETAK I KRAJ

Od Chamonixa do Chamonixa

ŠTO JE UKLJUČENO
  • izleti koje vode međunarodni planinski vodiči (7 dana),
  • svi prijevozi među lokacijama i uključenim aktivnostima,
  • 4 noćenja u hotelima (zajedničke sobe), 5 noćenja u planinskim kolibama (zajedničke sobe),
  • 9 doručka i 5 večera.
DODATNI TROŠKOVI

Dodatni troškovi za hranu: 1.500 kn / 199,08 € – 2.025 kn/ 268,76 €

Zanima te više? Nazovi 0800 19 98, piši  za informacije iz prve ruke ili posjeti našu poslovnicu.

Za dodatne informacije možeš pročitati opće uvjete.

1

Dan 1: Chamonix

Tvoj put započinje i završava u francuskom gradu Chamonix. Navečer ćeš već imati prvu priliku probati odlične alpske specijalitete u lokalnom restoranu. Priušti si fondue od sira ili raclette uz čašicu odličnog vina.

Budući da se radi o prilično zahtjevnom putu koji iziskuje dobru fizičku spremu i opremu, vrlo je važno da stigneš na vrijeme za sastanak s vodičima koji će te upoznati sa svim važnim pojedinostima.

2

Dan 2: Chamonix /Les Contamines-Montjoie

Nakon doručka krećete autobusom ili vlakom prema selu Les Houces, gdje će započeti tvoj prvi treking. Žičarom će te odvesti na Bellevue, odakle ćeš po lijepom vremenu imati prekrasan pogled na dolinu Chamonix i planinski lanac Mont Blanc.  Nakon toga te čeka 24 kilometara dug treking prekrasnom pokrajinom, uz ledenjak Bioniassay i padine Col du Tricota, sve do doline Les Contamines-Montjoie. Od tamo ćeš se po starom rimskom grebenu i autentičnom rimskom mostu popeti do mjesta Gite, gdje ćeš i prenoćiti.

Obrok: večera

3

Dan 3: Les Contamines-Montjoie/Les Chapieux

Danas je dan strmih uspona i spuštanja. Započet ćeš usponom do prijelaza Col Du Bonhomme (2329 m) koji je vrlo naporan, no kada stigneš do vrha, shvatit ćete da se sav trud isplatio. Pot boš nadaljeval do koče Croix du Bonhomme (2483 m), kjer se boš ustavil in si privoščil kosilo ob čudovitem razgledu na dolino Les Chapieux. Nakon ručka ćeš se spusti u dolinu i tamo prenoćiti.

Obroci: doručak, večera

4

Dan 4: Les Chapieux/Courmayeur

Prijeđi otvorene pašnjake i snježna polja do Col de la Seigne (2516 m) i talijanske granice. Put će te voditi uz slikovita ledenjačka jezera do prekrasne doline Val Veny. Nakon sat vremena spuštanja stići ćeš u La Visaille, gradić iz kojeg će te autobus ili taksi odvesti do grada Courmayeur. Slobodno vrijeme iskoristi za istraživanje ovog slikovitog talijanskog grada. Posjeti neki od odličnih restorana ili bistroa!

Obroci: Doručak

5

Dan 5: Courmayeur

Danas je dan za odmor, a očaravajući Courmayeur nudi za svakoga ponešto. Slobodno vrijeme iskoristi za uspon žičarom na Pointe Helbronner, posjet spa centru, istraživanje grada, posjet odličnim lokalnim restoranima, a ako ti ostane dovoljno energije možeš se uputiti i na izlet.

Obroci: Doručak

6

Dan 6: Courmayeur/Val Ferret

Odmor završava i vrijeme je za osvajanje novog vrha! Na redu je strmi uspon na Rifugio Bertone koji na 1970 m visine pruža najbolji pogled na masiv Mont Blanc. Kada se želuci počnu oglašavati, zaustavit ćeš se na ručku. Nakon uživanja u spektakularnom pogledu čeka te spust do planinske kućice Rifugio Bonatti, okrenutu prema talijanskom dijelu doline Val Ferret. Ovdje ćeš prenoćiti.

Obroci: doručak, večera

7

Dan 7: Val Ferret/La Fouly

Sedmi dan te čeka dug i strm uspon do prijelaza Grand Col Ferret (2537 m), a zatim spuštanje do sela Ferret koje leži na 1705 metara nadmorske visine. Kratka vožnja autobusom će te uz prekrasne alpske šume dovesti do sela Praz de Fort (1151 m). Odavde ćeš se uspeti do švicarskog planinskog selca La Fouly gdje ćeš s olakšanjem moći izuti planinske cipele i odmoriti se u prekrasnom planinskom okolišu.

Obroci: doručak, večera

8

Dan 8: La Fouly/Trient

Danas te čeka treking po takozvanom »Goveđem putu«. Radi se o vrlo starom putu koji su nekada koristili za pristup ljetnim pašnjacima na kojima su visoko nad dolinom pasle krave. Put će te voditi uz planinski prijelaz Col de la Forclaz (1526 m) sve do Trienta (1297 m). Ako vrijeme i spremnost cijele ekipe to dozvole, krenut ćeš putem Fenêtre d’Arpette. Nakon tehnički vrlo zahtjevnog i strmog, te osam sati dugog trekinga, »prozor« kroz planine nagradit će te spektakularnim pogledom.

Obroci: doručak, večera

9

Dan 9: Trient/Chamonix-Mont-Blanc

Spremi se za povratak u dolinu Chamonix. Kroz šumu i otvorene alpske padine stići ćeš do prijelaza Col de Balme (2201 m), a zatim ti preostaje još samo spust do sela Montroc u dolini Chamonix. Tamo tvoja nezaboravna planinska avantura završava.

Obroci: Doručak

10

Dan 10: Chamonix Mont-Blanc

Odlazak u željeno vrijeme.

Kod putovanja: G-EFMB