Izdvajamo: Cancún, Playa del Carmen, Chichen Itzá, Tulum, Coba, Isla Mujeres, Cenote Calavera, Grand Cenote, Holbox, Xcaret

Putovanje u uzbudljivi Meksiko! Provedi 11 dana u Meksiku i istraži ovu šaroliku zemlju na organiziranom putovanju s hrvatskim pratiteljem koje je garantirano.

Dodatne informacije

DestinacijaMeksiko
Stil putovanjaOrganizirano
Avio karteUključene
Trajanje11 dana
DržavaMeksiko
KontinentSjeverna Amerika
Jezik tureHrvatski
Cijena

Od 1.835 €

Termin
  • 21. 6. – 2. 7. 2024.
  • 26. 7. – 4. 8. 2024.
Cijena po osobi uključuje
  • Avio karte Zagreb – Cancún – Zagreb
  • Smještaj u Playa del Carmen u hotelu s 4* u dvokrevetnim sobama s doručkom
  • Prijevoze iz zračne luke do/od hotela
  • Organizaciju putovanja i pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
Cijena ne uključuje

Napomene:

  • Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci prije putovanja u zemlju, viza za Hrvate nije potrebna
  • Konačne cijene, ponudu i program izleta šaljemo u mailu mjesec dana prije puta, a računica ovisi o broju prijavljenih putnika. Uplatu odabranih izleta potrebno je izvršiti najkasnije 15 dana prije putovanja.

Minimalan broj putnika: 10

 

Zanima te više? Piši nam na travel@nomago.hr ili nas nazovi na 0800 1998.

Organizator putovanja Go travel putovanja d.o.o., opći uvjeti.

Za dodatne informacije molimo pročitaj Opće uvjete.

1

Dan 1: Zagreb – Istanbul – Cancún

Polazak iz Zračne luke Zagreb u 20:00. Sastanak putnika 2 sata prije polijetanja. Dolazak u Istanbul predviđen je u 00:10 po lokalnom vremenu, a u 2:15 slijedi drugi let za Cancún. Noćni let s obrocima tijekom leta.

2

Dan 2: Cancún - Playa del Carmen

Dolazak u Cancún predviđen je u 13:05 po lokalnom vremenu. Slijedi prijevoz do hotela u trajanju od sat vremena. Playa del Carmen je turističko mjesto na obali Karipskog mora te nudi mnogo turističkih aktivnosti zbog svojeg geografskog položaja u rivijeri Maya. Po dolasku u hotel od 4* slijedi prijava i smještaj te slobodno vrijeme za kupanje u ovom tropskom raju. Navečer predlažemo odlazak na zajedničku tradicionalnu meksičku večeru. Opusti se uz Mariachi zvukove i probaj raznovrsnu ponudu popularnih koktela i piva iz Meksika. Noćenje.

3

Dan 3: Playa del Carmen - Chichén Itzá - Cenote

Doručak i prijedlog fakultativnog izleta do nekadašnjeg glavnog grada mayanskog plemena Itza na poluotoku Yucatán – Chichén Itze. Ovdje ćeš vidjeti brojne znamenitosti: piramidu El Castillo, posvećenu mayanskom bogu vjetra i uragana, Kukulcanu, igralište, sveti zdenac i astronomski opservatorij. Nakon razgleda slijedi lokalni ručak i posjet cenotama, krškim jamama u kojima se možeš okupati. Povratak u hotel, slobodno vrijeme i noćenje.

4

Dan 4: Playa del Carmen - Isla Mujeres

Doručak i prijedlog fakultativnog izleta na otok Isla Mujeres. Prijevoz do marine iz koje kreće brod za ovaj otok koji je poznat po tirkiznom moru i bijelim plažama. Ako vrijeme dozvoli, vidjet ćeš i podvodni muzej. Ovaj izlet predviđen je za opuštanje, kupanje, ronjenje i sunčanje. Provedi slobodno vrijeme na otoku razgledavajući i uživajući u rajskim plažama, palmama, beskrajnom plavetnilu i zadivljujućoj prirodi. Povratak u hotel, slobodno vrijeme i noćenje.

5

Dan 5: Playa del Carmen - Tulum - Coba

Doručak i prijedlog fakultativnog izleta u gradove Tulum i Coba. Pripremi se na ekspediciju u carstvo Maya. Tulum je svoj vrhunac imao kroz 13. i 15. stoljeće te je bio jedan od posljednjih gradova koji su podigli Maye. Ruševine ovog drevnog grada nalaze se na stijenama visokim 12 metara s kojih se pruža prekrasan pogled na Karipsko more. Coba je, s druge strane, drevni grad Maya koji se nalazi usred džungle te je nekada bio prijestolnica s više od 50 000 stanovnika. Karakterističan je po najvišoj mayanskoj piramidi visokoj 42 metara i 120 stepenica koje vode do vrha. Slijedi ručak i odlazak na rajske plaže Tuluma te slobodno vrijeme za uživanje. Poslije podne povratak u hotel i noćenje.

6

Dan 6: Playa del Carmen - Cancún

Doručak i slobodno vrijeme za vlastiti program. Uživaj na predivnoj plaži Zona Hotelera i posjeti lokalni market te popularni trgovački centar. Prijedlog odlaska na zajednički tradicionalni ručak s marijači sviračima. Poslije podne povratak u Playu del Carmen, slobodno vrijeme i noćenje.

7

Dan 7: Playa del Carmen - Cenote Calavera - Grand Cenote - Tulum

Savjetujemo da nakon doručka posjetiš dvije popularne cenota u blizini Tuluma. Cenote, koje su jedinstvene vrste špilja nastale urušavanjem poroznog vapnenca i otkrićem podzemne vode, zapravo poprimaju oblik prirodnih bazena u kojima je plivanje posebno primamljivo. Bilo bi dobro posjetiti barem jednu od njih više od 6000 na poluotoku Yucatan. Cenote Calavera, jedna od najmanjih i najljepših cenota u regiji, što će biti naša prva stanica prije nego što pređemo na Gran Cenote. Slobodno vrijeme za uživanje u plivanju, skakanju i ronjenju u ovim prirodnim oazama. Nakon posjeta južnoj regiji Tuluma, spuštamo se do jedne od najljepših meksičkih plaža i imamo slobodno vrijeme prije ručka u jednom od najpoznatijih restorana i barova na plaži u zemlji. Slobodno vrijeme za kupanje ili kupovinu u susjednim dizajnerskim buticima nakon ručka. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Noćenje.

8

Dan 8: Playa del Carmen - Holbox

Doručak i prijedlog izleta na otok Holbox. Prijevoz do malog ribarskog mjesta Chiquila gdje se ukrcavamo na brodić za Holbox. Ovdje ćemo uživati u očuvanom komadiću tropskog raja koji je osim po pješčanim plažama poznat i po svojoj bio raznolikosti. Na otoku nema automobila te se sav promet odvija u „golf autima“. Otok Holbox savršeno je mjesto za opuštanje zbog svoje opuštene atmosfere, nevjerojatne ulične umjetnosti i veličanstvenog krajolika. Slobodno vrijeme i povratak u hotel u poslijepodnevnim satima te noćenje.

9

Dan 9: Playa del Carmen - Xcaret

Doručak i prijedlog odlaska u park prirode Xcaret zamišljen kao ekološki zabavni park u kojem možeš uživati u više od 50 prirodnih i kulturnih atrakcija. Zaplivaj u prirodnoj podzemnoj rijeci, nauči o stanovnicima koraljnog grebena i obiđi paviljon leptira. Možeš i degustirati tradicionalne meksičke specijalitete, a i uživati u kulturnom programu koji će ti otkriti svijet Maya. Povratak u hotel i noćenje.

10

Dan 10: Playa del Carmen - Cancún - Istanbul

Rani doručak i prijevoz autobusom do zračne luke Cancún. Let za Istanbul u 14.45 s obrocima tijekom leta.

11

Dan 10: Istanbul - Zagreb

Slijetanje u Istanbul predviđeno u 10:35 po lokalnom vremenu. Direktni let za Zagreb predviđen je u 19:00, a dolazak u Zagreb u 19:10 po lokalnom vremenu.

meksiko putovanje tulum
tulum meksiko 14
tulum meksiko 11 small 1
bernardo ramonfaur 436543 unsplash
cancun 508824 1280
cenotes caves yucatan
tulum
filip gielda 474479 unsplash
mexican food1
omer rana 516271 unsplash
playa del carmen
playa del carmen 2
playa del carmen 3

Kod putovanja: GT-ME