Izdvajamo: Cancún, Playa del Carmen, Chichen Itzá, Tulum, Coba, Isla Mujeres, Cenote Calavera, Grand Cenote, Holbox, Xcaret

Putovanje u uzbudljivi Meksiko! Provedi 10 dana u Meksiku i istraži ovu šaroliku zemlju na organiziranom putovanju s hrvatskim pratiteljem koje je garantirano.

Dodatne informacije

DestinacijaMeksiko
Stil putovanjaOrganizirano
Avio karteUključene
Trajanje12 dana
DržavaMeksiko
KontinentSjeverna Amerika
Jezik tureHrvatski
Cijena

Od 10.640 kn

Termin

17.06.2022. – 28.06.2022.

Cijena po osobi uključuje
 • Avio karte Zagreb – Cancún – Zagreb
 • Smještaj u Playa del Carmen u hotelu s 4* u dvokrevetnim sobama s doručkom
 • Prijevoze iz zračne luke do/od hotela
 • Organizaciju putovanja i pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
Cijena ne uključuje
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu: 3.250 kn
 • Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • Izlete i ulaznice za razglede: Chichen Itza i Cenote 650 kn, Tulum i Koba 590 kn, Isla Mujeres 720 kn, Cenote i južni Tulum 490 kn, Holbox 620 kn, Cancun 250 kn
Garantirani polasci
 • 17. Lipanj 2022

Napomene:

 • Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci prije putovanja u zemlju, viza za Hrvate nije potrebna
 • Konačne cijene, ponudu i program izleta šaljemo u mailu mjesec dana prije puta, a računica ovisi o broju prijavljenih putnika. Uplatu odabranih izleta potrebno je izvršiti najkasnije 15 dana prije putovanja.

Informacije za putnike vezane uz COVID-19:

Ukoliko se za navedenu destinaciju ili aviokompaniju s kojom se leti u programu uvede testiranje na COVID -19, putnik je dužan sam napraviti test i snositi trošak istog te je dužan isti pokazati na samom letu ili ulasku u zemlju. Prema trenutnim informacijama, test nije potreban za ulazak u zemlju. Kako se stvari mijenjaju iz dana u dan, tako se i mi prilagođavamo situaciji.

Za vrijeme trajanja pandemije putnik ima pravo besplatno otkazati putovanje najmanje 45 dana prije putovanja u slučaju:

 • da se destinacija zatvori za državljane RH unutar datuma predviđenih za putovanje,
 • da se uvede obvezna samoizolacija od 14 dana za državljane RH unutar datuma predviđenih za putovanje.

Ako se destinacija zatvori za državljane RH ili uvede obvezna samoizolacija od 14 dana u periodu od 30 do 1 dan prije putovanja putniku se izdaje voucher na uplaćeni iznos u trajanju od godine dana.

Ako je za destinaciju potreban PCR test i prije samog putovanja putnik napravi test, te isti bude pozitivan, agencija mora priložiti pozitivan PCR COVID-19 test aviokompaniji, hotelima, lokalnim agentima, te prema odobrenju putnik dobiva voucher na 1 godinu za istu destinaciju.

Minimalan broj putnika: 10

 

Zanima te više? Piši nam na travel@nomago.hr ili nas nazovi na 0800 1998.

Za dodatne informacije molimo pročitaj Opće uvjete.

1

Dan 1: Zagreb – Istanbul – Cancún

Polazak iz Zračne luke Zagreb u 20:15. Sastanak putnika 2 sata prije polijetanja. Dolazak u Istanbul predviđen je u 23:30 po lokalnom vremenu, a u 02:30 slijedi drugi let za Cancún. Obroci tijekom leta. Noćni let.

2

Dan 2: Cancún - Playa del Carmen

Dolazak u Cancún predviđen je u 12:10 po lokalnom vremenu. Slijedi prijevoz do hotela u trajanju od sat vremena. Playa del Carmen je turističko mjesto na obali Karipskog mora te nudi mnogo turističkih aktivnosti zbog svojeg geografskog položaja u rivijeri Maya. Po dolasku u hotel od 4* slijedi prijava i smještaj te slobodno vrijeme za kupanje u ovom tropskom raju. Navečer predlažemo odlazak na zajedničku tradicionalnu meksičku večeru. Opusti se uz Mariachi zvukove i probaj raznovrsnu ponudu popularnih koktela i piva iz Meksika. Noćenje.

3

Dan 3: Playa del Carmen - Chichén Itzá - Cenote

Doručak i prijedlog fakultativnog izleta do nekadašnjeg glavnog grada mayanskog plemena Itza na poluotoku Yucatán – Chichén Itze. Ovdje ćeš vidjeti brojne znamenitosti: piramidu El Castillo, posvećenu mayanskom bogu vjetra i uragana, Kukulcanu, igralište, sveti zdenac i astronomski opservatorij. Nakon razgleda slijedi lokalni ručak i posjet cenotama, krškim jamama u kojima se možeš okupati. Povratak u hotel, slobodno vrijeme i noćenje.

4

Dan 4: Playa del Carmen - Tulum - Coba

Doručak i prijedlog fakultativnog izleta u gradove Tulum i Coba. Pripremi se na ekspediciju u carstvo Maya. Tulum je svoj vrhunac imao kroz 13. i 15. stoljeće te je bio jedan od posljednjih gradova koji su podigli Maye. Ruševine ovog drevnog grada nalaze se na stijenama visokim 12 metara s kojih se pruža prekrasan pogled na Karipsko more. Coba je, s druge strane, drevni grad Maya koji se nalazi usred džungle te je nekada bio prijestolnica s više od 50 000 stanovnika. Karakterističan je po najvišoj mayanskoj piramidi visokoj 42 metara i 120 stepenica koje vode do vrha. Slijedi ručak i odlazak na rajske plaže Tuluma te slobodno vrijeme za uživanje. Poslije podne povratak u hotel i noćenje.

5

Dan 5: Playa del Carmen - Isla Mujeres

Doručak i prijedlog fakultativnog izleta na otok Isla Mujeres. Prijevoz do marine iz koje kreće brod za ovaj otok koji je poznat po tirkiznom moru i bijelim plažama. Ako vrijeme dozvoli, vidjet ćeš i podvodni muzej. Ovaj izlet predviđen je za opuštanje, kupanje, ronjenje i sunčanje. Provedi slobodno vrijeme na otoku razgledavajući i uživajući u rajskim plažama, palmama, beskrajnom plavetnilu i zadivljujućoj prirodi. Povratak u hotel, slobodno vrijeme i noćenje.

6

Dan 6: Playa del Carmen - Cenote Calavera - Grand Cenote - Tulum

Doručak i prijedlog obilaska dvije popularne cenote u blizini mjesta Tulum. Cenote su špilje koje su nastale urušavanjem poroznog vapnenca i otkrivanjem podzemne vode te formiraju prirodne bazene u kojima se posebno privlačno kupati. Na poluotoku Yucatan ima više od 6000 cenota. Prvo ćemo posjetiti jednu od najmanjih i najljepših cenota koje se nalaze na ovom prostoru – Cenote Calavera, a nakon toga i Grand Cenotu. Slijedi slobodno vrijeme za kupanje, skakanje i ronjenje u ovim prirodnim oazama. Nakon toga odlazimo u južni dio Tuluma i spuštamo se do najljepše plaže Tulum Beach gdje imamo slobodno vrijeme za ručak u jednom od najpopularnijih beach barova u Meksiku. Nakon ručka slijedi slobodno vrijeme za kupanje ili shopping u lokalnim dućanima. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima i noćenje.

7

Dan 7: Playa del Carmen - Holbox

Doručak i prijedlog izleta na otok Holbox. Prijevoz do malog ribarskog mjesta Chiquila gdje se ukrcavamo na brodić za Holbox. Ovdje ćemo uživati u očuvanom komadiću tropskog raja koji je osim po pješčanim plažama poznat i po svojoj bio raznolikosti. Na otoku nema automobila te se sav promet odvija u „golf autima“. Otok Holbox savršeno je mjesto za opuštanje zbog svoje opuštene atmosfere, nevjerojatne ulične umjetnosti i veličanstvenog krajolika. Slobodno vrijeme i povratak u hotel u poslijepodnevnim satima te noćenje.

8

Dan 8: Playa del Carmen - Cancún

Doručak i slobodno vrijeme. Predlažemo obilazak svjetski poznatog odmarališta Cancún. Slobodno vrijeme za uživanje na predivnoj plaži Zona Hotelera, mogućnost posjeta lokalnom marketu ili jednom od popularnim trgovačkih centara sa svjetski poznatim markama. Slobodno vrijeme za ručak za što predlažemo zajednički odlazak na tradicionalni ručak s Mariachi sviračima. Povratak poslijepodne u Playu del Carmen. Slobodno vrijeme i noćenje.

9

Dan 9: Playa del Carmen - Xcaret

Doručak i prijedlog odlaska u park prirode Xcaret – ekološki zabavni park koji nudi preko 50 prirodnih i kulturnih atrakcija. Zaplivaj u prirodnoj podzemnoj rijeci, nauči o stanovnicima koraljnog grebena te posjeti paviljon leptira. Ovdje možeš i degustirati tradicionalne meksičke specijalitete te uživati u kulturnom showu koji će ti otkriti svijet Maya. Povratak u hotel i noćenje.

10

Dan 10: Playa del Carmen

Doručak i slobodan dan za uživanje na plaži. Noćenje

11

Dan 11: Playa del Carmen - Cancún - Istanbul

Doručak i prijevoz autobusom do zračne luke Cancún. Let za Istanbul u 13:40 s obrocima tijekom leta.

12

Dan 12: Istanbul - Zagreb

Dolazak u Istanbul u 09:35 po lokalnom vremenu. Nastavljamo na let za Zagreb koji je u 18:15. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19:20 po lokalnom vremenu

meksiko putovanje tulum
tulum meksiko 14
tulum meksiko 11 small 1
bernardo ramonfaur 436543 unsplash
cancun 508824 1280
cenotes caves yucatan
tulum
filip gielda 474479 unsplash
mexican food1
omer rana 516271 unsplash
playa del carmen
playa del carmen 2
playa del carmen 3

Kod putovanja: