Marakeš – destinacija čija će te kultura i tradicija zadiviti! U ovom posebnom gradu u Maroku ćeš vidjeti predivnu arhitekturu, jahati deve ili se provozati quadovima – izbor je tvoj! Kreni u Marakeš i otkrij uzbudljivi i avanturistički svijet u Maroku!

Prati nas za nove datume ili nam se javi na travel@nomago.hr!

 

Dodatne informacije

DestinacijaMarakeš
Avio karteUključene
Trajanje3 dana
DržavaMaroko
KontinentAfrika
Stil putovanjaOrganizirano
Cijena

Od 662 €

Termini

3. 3. – 5. 3. 2023. – POPUNJENO!

*Cijene ovise o popunjenosti i odabranom hotelu.

Cijena po osobi uključuje
 • povratnu avio kartu Zagreb – Marakeš – Zagreb
 • pristojbe u zračnim lukama
 • dva noćenja u dvokrevetnoj sobi
 • doručak u hotelu
 • transfer iz zračne luke i iz hotela
 • razgledavanje Marakeša s ulaznicama s lokalnim vodičem (prema programu)
 • pratitelja putovanja
 • troškove organizacije
Cijena ne uključuje
 • zdravstveno osiguranje – uzmi osiguranje OVDJE!
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike koji nisu spomenuti u programu
 • fakultativni izleti i sadržaji
 • napojnice za vozače i vodiče (cca. 30 USD po osobi)
 • troškovi osobne prirode
 • usluge koje su drugačije od navedenih
 • sve što nije navedeno u programu
 • Fakultativne izlete:
 • Cjelodnevni izlet u Essaouiru: odrasli 72 € / 542,48 kn , djeca do 12 godina 55 € / 414,40 kn. Minimum 30 prijavljenih putnika.
 • Vrtovi Majorelle& YSL muzej; ulaznice i lokalni vodič uključene u cijenu, odrasli 48 € / 361,66 kn, djeca do 12 godina 34 € / 256,17 kn. Minimum 30 prijavljenih putnika.
 • Poludnevni izlet u dolinu rijeke Ourika: odrasli 42,47 € / 320,00 kn, djeca do 12 godina 31,85 € / 240,00 kn. Minimum 30 prijavljenih putnika. Za ovaj izlet obavena je športska odjeća i obuća.
 • vožnja quadovima: uključuje prijevoz, quadove i opremu, vožnju od sat vremena, čaj, odrasli 61 € / 460 kn. Minimum prijavljenih 25 putnika.
 • Let balonom: odrasli 218 € / 1642,52 kn, djeca do 12 godina 163 € / 1228,12 kn. Minimum prijavljenih 25 putnika.
 • poludnevni izlet jahanje deva: odrasli 30 € / 226,04 kn , djeca do 12 godina 22€ € / 165,76 kn. Minimum prijavljenih 25 putnika.
Smještaj

Hotel Radisson Blu 5* – od 808,28 € / 6.090,00 kn po osobi

Kech Boutique 4* Superior – od 755,19 € / 5.690 kn po osobi

Ayoub Hotel 4* – od 702,10 € / 5.290 kn po osobi

Hotel Es Saadi 5* – od 750 € / 5.650,87 kn po osobi

Napomena

Za ulazak u Maroko i boravak u Maroku do tri mjeseca, hrvatskim državljanima nije potrebna viza. Valjanost putovnice treba biti najmanje tri mjeseca dulja od datuma planiranog izlaska iz zemlje.

COVID-19: Marokanske vlasti ukinule su nadzor nad mjerama sprječavanja širenja zaraze pri ulasku u zemlju; nije više potrebno predočavati nalaze PCR testiranja niti potvrde o cijepljenju

 

Zanima te više? Piši nam na travel@nomago.hr ili nas nazovi na 0800 1998.

Za dodatne informacije molimo pročitaj Opće uvjete.

1

Dan 1: Zagreb - Marakeš

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman rano ujutro kod šaltera informacija dva sata prije polaska. Kretanje u jutarnjim satima. Dolazak u Marakeš u prijepodnevnim satima. Krećemo u razgledavanje grada s lokalnim vodičem i pratiteljem putovanja. Utjecaj Marakeša osjećao se gotovo u cijelom zapadnom muslimanskom svijetu, primarno na prostoru od sjeverne Afrike do Andaluzije. Od 1985. godine medina, donosno stari grad, u Marakešu je na UNESCO-vom popisu svjetske baštine, pogotovo zbog svoje predivne i jedinstvene arhitekture te umjetničkih djela.  Džamija Koutoubiya, Kasbah, zidine, monumentalna vrata, vrtovi su samo od nekih impresivnih atrakcija koje ćemo moći vidjeti.  Značajna arhitektonska postignuća su palača Bahia, Saadijske grobnice, nekoliko velikih rezidencija i trg Jamaâ El Fna. Nakon razgledavanja grada transfer do hotela.  Slobodno vrijeme za istraživanje grada. Mogućnost odlaska na fakultativnu večeru. Svake večeri Chez Ali Fantasia u Marakešu nudi prigodan objed uz predstavu akrobata i plesača pod Caidal šatorima. Očekivan vatromet na kraju predstave. Noćenje.

2

Marakeš

Doručak. Slobodno vrijeme za istraživanje grada ili jedan od ponuđenih fakultativnih izleta.

Možeš se zaputiti na cjelodnevni izlet u Essaouira, labirintsku medinu. Čine ju uski prolazi, plava vrata i zanimljivo obojane kuće koje se nalaze među obrtima i trgovinama. Iz Du Porta možeš uživati u jedinstvenom pogledu na Marakeš i Îles Purpurairesm kao i šareni Souk. Ručak je uključen u izlet.

Kreni na poludnevni izlet u dolinu rijeke Ourika! Smatra se jednom od najljepših i najbolje očuvanih dolina u cijelom Maroku. Okružena je manjim mjestima koja se nalaze na obroncima iznad grada koji su utemeljili sveprisutnu pustinju. Moguće zaustaviti se u botaničkom vrtu i posjetiti berbersku kuću u kojoj možemo popiti čašu marokanskog čaja ili vidjeti kako rade svoj tradicionalni kruh. Ručak je uključen.

Moguće je rezervirati i fakultativne izlete u poslijepodnevnim satima (osim za putnike koji idu na cjelodnevni izlet Essaouira).

Možeš se zaputiti na jahanje deva u Palmeraie! Mnogi ih zovu i brodovima pustinje, ali ove prekrasne životinje dolaze uz opuštajući način uživanja u miru i tišini u Marakešu. Lako je pronaći ravnotežu i naviknuti se na kretanje deve, pritom se odmorite uz svježi čaj od mente.

Krenite na istraživanje Marakeša quadovima! Ako te interesira zabavna i dinamična vožnja umjesto jahanja deva, ovo je izlet za tebe. Doživit ćeš vožnju po pijesku, dinama i uz palme, a pauzu ćemo provesti uz prigodnu čašu čaja.

Slobodno vrijeme za vlastite programe za sve one koji preferiraju samostalno istraživanje. Uživaj u jutarnjoj šetnji Medinom i ručaj u jednom od brojnih marokanskih restorana.

Odaberi i fakultativnu večeru uz nastup trbušnih plesačica!

3

Doručak. Slobodno vrijeme za istraživanje grada ili jedan od ponuđenih fakultativnih izleta.

Poleti nebom iznad Marakeša u vrućem balonu! Iz hotela krećemo rano ujutro kako bismo na vrijeme došli na bazu. Kao znak dobrodošlice i poštovanja popit ćemo marokanski čaj ili kavu. Polijetanje ovisi o vremenskim uvjetima. Posjetit ćemo i douar, marokansko naselje s šatorima. Dolazak u bazni logor. Tradicionalni berberski doručak pod kaidskim šatorom. Svečana dodjela diploma. Polazak iz sela u hotel. Dolazak u hotel.

Posjeti vrtove Majorelle i YSL muzej! Vrtove Majorelle dizajnirao je francuski umjetnik Jacques Majorelle, a kupio ih je svjetski poznat dizajner Yves Saint Laurent. Opće je poznato da je Saint Laurent često pronalazio inspiraciju za svoje kolekcije upravo u Maroku. Vrt Majorelle sadrži oko skoro tri tisuće biljnih vrsta na hektaru zemlje, art deco vilu House of Illustres i muzej povijesti Berbera. Smješten u neposrednoj blizini je i botanički vrt Jardin Majorelle, kao i muzej YVES SAINT LAURENT sa stalnim izložbenim prostorom od 400 m² posvećen radu istoimenog dizajnera.

Transfer u Zračnu luku u poslijepodnevnim satima. Let prema Zagrebu i dolazak u kasnim večernjim satima.

marakes 7
marakes 10
marakes 9
marakes 8
marakes 7
marakes 6
marakes 5
marakes 4
marakes 3
marakes 2
marakes 1

Kod putovanja: IG-2