Prošetajte povijesnim ulicama Havane, posjetite netaknutu karipsku obalu, istražite gradove koje je UNESCO uvrstio na popis svjetske baštine, doživite zanimljivu kolonijalnu povijest te glazbu i ples po kojem je Kuba poznata. Zaronite u fascinantni podvodni svijet Zaljeva svinja te se pripremite na očaravajuće otkrivanje planinskog područja u okolici grada Baracoa. Posjetite kolijevku salse i uživite se u nenadmašivu atmosferu Trinidada.

Stari automobili, mirišljave cigare, rum i salsa čekaju vas u ovoj dvotjednoj avanturi u samom središtu svega kubanskoga.

Dodatne informacije

PrijevozAutobus, Brod, Zrakoplov
Stil putovanjaKlasično
Trajanje15 dana
ZahtjevnostPogodna za sve
Dobna granica15 +
Avio karteNisu uključene
Razina uslugeStandardna
KontinentSrednja Amerika
DržavaKuba
SmještajHotel
ŠTO JE UKLJUČENO
 • Besplatan prijevoz do zračne luke
 • Havana – Pješačka tura stare Havane pod vodstvom voditelja
 • Santa Clara – mauzolej i muzej Che Guevare (ulaznica)
 • Holguin – La Loma de Cruz (vidikovac zalazak sunca)
 • Holguin – orijentacijska šetnja predvođena voditeljem
 • Baracoa – Orijentacijska šetnja predvođena vođom
 • Santiago de Cuba – Orijentacijska šetnja predvođena voditeljima
 • Vidikovac Guantanamo Bay (ovisno o vremenu i vremenskim prilikama)
 • Santiago de Cuba – poludnevni obilazak grada uključujući dvorac El Morro, groblje Santa Ifigenia i vojarnu Moncada (uključeni vodič, prijevoz i ulaznice)
 • Santiago de Cuba – noćna glazba uživoCamaguey – Leader – vođena orijentacijska šetnja
 • Bayamo – Orijentacijska šetnja predvođena voditeljem
 • Camaguey – kušanje ruma u lokalnom baru
 • Camaguey – obilazak grada biciklističkim taksijem (uključeni vodič i prijevoz)
 • Trinidad – orijentacijska šetnja predvođena voditeljem
 • Ciego de Ávila – radionica nakita (projekt u zajednici)
 • Trinidad – sat plesa salse (1 sat)
 • Cienfuegos – Orijentacijska šetnja predvođena voditeljem
 • Cienfuegos – Palacio de Valle (ulaznica)
 • Zaljev svinja – Obalna stanica za kupanje

Napomena: 

Od 23. siječnja 2023. putnici koji dolaze na Kubu moraju ispuniti obrazac unutar 48 sati prije dolaska na odredište.

ISPUNITE OBRAZAC OVDJE 

1. Dostupna je doplata za jednu osobu ako ne želite dijeliti sobu na ovom putovanju. Jednokratna doplata odnosi se na sva noćenja na vašem putovanju i ovisi o raspoloživosti. Za dodatne informacije obratite se svom agentu za rezervacije.
2. Uključen je besplatan prijevoz do zračne luke; vrijedi ako dolazite 1. dan ili ako ste preko nas rezervirali smještaj prije putovanja. Podatke o letu morate dostaviti agentu za rezervacije najmanje 7 dana prije putovanja
3. Obavijestite svog agenta za rezervacije najmanje 14 dana prije putovanja o zahtjevima za potrebama smještaja kako biste pomogli u dodjeli pansiona i soba, koji se finaliziraju 10 dana prije polaska na temelju konfiguracije svake osobe koja putuje. Možete zatražiti svoje potvrđeno ime pansiona i adresu unutar 7 dana od odlaska od svog agenta za rezervacije. Budite sigurni, vozač će znati adresu vašeg dodijeljenog pansiona.
4. Kubanska vlada proglasila je putno osiguranje obaveznim za sve putnike. Imigracijski službenici mogu zatražiti dokaz o osiguranju u zračnoj luci Havana.
5. Trenutno se na Kubi događaju neviđene promjene, popraćene učincima pandemije. To znači da je potrebno malo strpljenja i razumijevanja za povećanu potražnju za infrastrukturom, smještajem i uslugama. Kako biste lakše postavili svoja očekivanja, pročitajte ‘Je li ovo putovanje pravo za vas?’ i naš Dokument s osnovnim informacijama o putovanju.
6. Putovanje je uvijek avantura i, kako se odredišta ponovno otvaraju, postoji nekoliko izazova jer se svi vraćaju na brzinu i prilagođavaju novoj normali. Naši su vođe stručnjaci kada je u pitanju rješavanje bilo čega neočekivanog tijekom putovanja, stoga uključite svoje razumijevanje i fleksibilnost, udobno se smjestite i opustite dok se oni pobrinu za ostalo.
7. Preporučamo putovanje na Kubu preko Kanade, Europe, Južne ili Srednje Amerike. Dodatne pojedinosti potražite u odjeljku ‘Putovnice, vize i zahtjevi za ulazak’ u Osnovnim informacijama o putovanju.

 

Zanima te više? Nazovi 0800 19 98, piši  za informacije iz prve ruke ili posjeti našu poslovnicu.

Organizator putovanja Intrepid Travel GmbH, opći uvjeti.

Za dodatne informacije možeš pročitati opće uvjete.

kuba ruta

1

Dan 1: Havana

Bienvenido a Cuba – dobrodošli na Kubu! Nakon dolaska u gostinjsku kuću čeka vas uvodni sastanak kako biste dobili najvažnije informacije.

Uključeni obroci: na dan dolaska obroci nisu uključeni

2

Dan 2: Havana

Danas ćete pješice krenuti u vođeno razgledavanje stare Havane – La Habana Vieja – i na taj način doživjeti jedan od starih kolonijalnih gradova. Sa građevina se zaista ljušti boja, no u uskim ulicama i na prostranim trgovima svejedno možete osjetiti kako je veličanstven nekada bio ovaj grad, obilježen španjolskom arhitekturom.

Posjetiti možete katedralu San Cristobal de la Habana, Palacio de los Marqueses de Aguas Claras i Plaza de Armas. Možete otići i u Museo de la Revolucion gdje ćete saznati sve o kubanskoj revoluciji.

Slobodno vrijeme možete iskoristiti za posjet tvornici cigara ili se pak uputiti putevima Ernesta Hemingwaya, istražiti okolicu u starinskom američkom automobilu ili jednostavno uživati u šetnji s odličnim, a jeftinim sladoledom u ruci.

Uključene aktivnosti: vođeno razgledavanje stare Havane

Uključeni obroci: nema uključenih obroka

3

Dan 3: Sancti SpiritusZa sada se oprostite od Havane i uputite se prema Santa Clari (oko 4 sata), posljednjem počivalištu najslavnijeg sina Kube, Che Guevare, gdje ćete posjetiti njegov mauzolej i spomenik. Zatim nastavite do Sancti Spiritusa (otprilike 1,5 sat) i stižete oko kasnog poslijepodneva. Osnovan 1514. kao jedno od prvih sedam naselja od strane Španjolaca, Sancti Spiritus je sada proglašen povijesnim spomenikom, a dobro očuvana arhitektura davno prošlih stoljeća i dalje živi.

Uključeni obroci: nema uključenih obroka

4

Dan 4: Holguin

Ujutro krenite na dužu vožnju do Holguina (otprilike 6 sati). Putovanje može biti dugo, ali bit će puno prilika da se zaustavite i protegnete, a zadivljujući prizori središnje Kube natjerat će vas da poželite da nikad ne završi. Upoznajte užurbane ulice, šarmantne trgove i šarene zgrade, a zatim se kratko popnite na vidikovac Loma de la Cruz kako biste vidjeli grad okupan u zalasku sunca.

Uključeni obroci: nema uključenih obroka

5

Dan 5: Baracoa

Ujutro idemo u autobus i putujte do Baracoe (otprilike 5 sati) kroz središnju Kubu, ušuškanu između bujnih zelenih šuma i prostranog Karipskog mora. Kao jedna od glavnih poljoprivrednih zona Kube, Baracoa je odlično mjesto za isprobavanje lokalne hrane, uključujući čokoladu i lokalne specijalitete poput kozica u umaku od kokosa i tamalesa punjenih bananama.

Uključeni obroci: doručak

6

Dan 6: Baracoa

Slobodan dan za istraživanje!

Uključeni obroci: doručak   

7

Dan 7: Santiago de Cuba

Spektakularno putovanje u Santiago de Cubu odvest će vas kroz zelene planine od Baracoe, duž dramatične atlantske obale do suhog područja koje okružuje Guantanamo, prošaranog kaktusima i žilavim kozama. Poslijepodne nastavak do Santiaga de Cube (cca 2,5 sata), najtoplijeg mjesta na Kubi – i temperaturom i atmosferom. Smješten između neukrotivog planinskog lanca Sierra Maestra i Kariba, povijesno središte ovog grada i kolonijalna arhitektura zadržavaju istrošeni izgled idealan za fotografe.

Uključeni obroci: doručak

8

Dan 8: Santiago de Cuba

Krenite u 3-satni razgled grada Santiaga. Posjetit ćete dvorac El Morro, groblje Ifigenia i vojarnu Moncada i upoznati se s bogatom poviješću grada. Grad je također poznat po svojim energičnim karnevalskim proslavama i živahnom Festivalu karipske kulture. Uz snažno afro-kubansko naslijeđe, ne čudi da Santiago ima živahnu glazbenu scenu i da se smatra kubanskom prijestolnicom glazbe.

Uključen obrok: doručak

9

Dan 9: Camaguey

Krenite istočno duž Carretera Central do Camagueya. Putovanje traje oko 5-6 sati s dosta zaustavljanja da se opustite i protegnete noge. Obavezna stanica na putu je Bayamo, također jedno od izvornih španjolskih naselja i grad koji je zamrznut u vremenu. Unatoč svojoj veličini, Camaguey, treći najveći grad Kube, uspio je zadržati velik dio svog kolonijalnog nasljeđa. Istraživanje vijugavih ulica Camagueya upola je zabavno jer je grad planiran prema namjerno zbunjujućem obrascu kako bi se dezorijentirali svi potencijalni napadači, a dok šetate gradom još uvijek možete vidjeti tinajones – velike glinene posude koje se koriste za skupljanje vode.

Uključen obrok: doručak

10

Dan 10: Camaguey

Uživajte u obilasku Camagueya biciklističkim taksijem. Biciklizam je popularan oblik prijevoza na Kubi, a biciklistički taksiji su vrlo česti – u zbunjujućim ulicama Camagueya, to je posebno dobar način za prijevoz. Camaguey tržnica je posebno prometna i živopisna tržnica, postoje odvojena područja za proizvode koje prodaje država i proizvode koje poljoprivrednici prodaju izravno javnosti. Dostupno je mnoštvo zanimljivog tropskog voća, povrća i bilja.

Uključen obrok: doručak

11

Dan 11: Trinidad

Putujte središtem zemlje do Trinidada, koji se nalazi na slikovitoj karipskoj obali. Prvo zaustavljanje je u Ciego de Ávila (nakon otprilike 2 sata). Za mnoge posjetitelje Kube, Trinidad je izvanredna destinacija. Nijedan drugi kolonijalni grad na Kubi nije tako dobro očuvan, a stanovnici su iznimno ljubazni i veseli.

Uključen obrok: doručak

12

Dan 12: Trinidad

Danas je dobra prilika da posjetite Museo Nacional de la Lucha Contra los Bandidos i Casa de los Martires de Trinidad – oba opisuju borbe revolucionarnog razdoblja u povijesti grada. Nadamo se da ste do sada naučili dovoljno o lokalnim ritmovima da se pridružite lokalnom stanovništvu – možda na određenom mjestu skrivenom unutar špilje!
Bicikl je izvrstan način za istraživanje lokalnog područja. Međutim, kubanski bicikli, kao i njezini automobili, starinski su, što znači da se malo praktičnosti može žrtvovati za romantični element!

Uključen obrok: nema uključenih obroka

13

Dan 13: Cienfuegos

Putovanje dalje do Cienfuegosa (otprilike 1 sat), poznatog od milja kao “Biser juga”. Dio privlačnosti grada leži u njegovom kolonijalnom središtu, koje se sastoji od širokih bulevara u pariškom stilu i elegantnih kolonada. Vozite se duž poluotoka kako biste vidjeli Cienfuegosov arhitektonski ponos i radost, Palacio del Valle. Pokrajina je poznata po proizvodnji kave, pa pronađite mjesto za uživanje u fantastičnom napitku, posjetite Jardin Botanico de Cienfuegos, najstariji botanički vrt na Kubi, ili se uputite u Club Cienfuegos da gledate zalazak sunca s koktelom u ruci.

Uključen obrok: nema uključenih obroka

14

Dan 14: Havana

Dalje do mirnog pješčanog luka Playa Giron (otprilike 2 sata), koji se nalazi na istočnoj strani Bahia de Cochinos, poznatijeg kao Zaljev svinja. Ovdje je poznato da je CIA sponzorirala neuspjelu invaziju egzilantskih snaga 1961. godine. Po dolasku u Havanu, možete se uputiti na Plaza de la Revolucion kako biste posljednji put kušali kubansku revolucionarnu povijest, koju nadziru spomenici Ernesta ‘Che’ Guevare, Josea Martija i Camila Cienfuegosa. U večernjim satima možda prošećite malekonom ili upijte atmosferske vibracije Starog grada.

Uključen obrok: doručak

15

Dan 15: Havana

Putovanje završava.

Uključeni obroci: nema uključenih obroka

Kod putovanja: I-QUSH