Izdvajamo: Havana, Varadero, Guama, Playa Giron, Cienfuegos, Trinidad, Sancti Spiritus, Camagüey, Bayamo, Santiago de Cuba, Las Tunas, Ciego de Àvila, Santa Clara, Cojimar, Viñales, Pinar del Rio

Putovanje u Kubu! Poleti u Havanu i istraži ovu revolucionarnu zemlju na organiziranom putovanju s hrvatskim pratiteljem koje je garantirano.

Dodatne informacije

Stil putovanjaOrganizirano
Avio karteUključene
Trajanje12 dana
DestinacijaSanta Clara, Santiago de Cuba, Trinidad, Varadero, Havana
DržavaKuba
KontinentSjeverna Amerika
Jezik tureHrvatski
Cijena

Od 2.420 € / 18.223,49 kn

Termin
 • 15. 10. – 26. 10. 2023.
Cijena po osobi uključuje
 • Avio karte Zagreb – Havana – Zagreb sa svim zrakoplovnim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do hotela i natrag
 • 2 noćenja all-inclusive u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* u Varaderu, 1 noćenje all-inclusive u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u Trinidadu, 1 noćenje s večerom i doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u Camagüeyu, 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u Santiagu, 1 večera u hotelu u Santiagu, 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* u Havani, 1 večera u hotelu u Havani, 1 ručak u restoranu u Havani tijekom razgleda grada, Museo de la Intervención i La Canchancharu
 • Organizaciju putovanja i pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • Lokalnog vodiča
Cijena ne uključuje
Fakultativni izleti
 • Taino Laguna Del Tesoro, etno selo na jezeru – izlet  brodom: 12 USD
 • Muzej Che Guevare: ulaz se ne naplaćuje
 • Museo Romantico: 2 USD
 • Muzej ruma Santiago de Cuba: ulaz se ne naplaćuje
 • Muzej Hemingway u Finca Vigia – Miramar: 5 USD
 • Posjet Buena Vista Social Club u Casa de la Trova: 20 USD po osobi
 • Glazbeno – plesni  cabaret TROPICANA: 100 USD po osobi
 • Cjelodnevni izlet VIÑALES – PINAR DEL RIO (min 10 osoba, plaćanje prilikom rezervacije): 85 € / 640,43 kn
Raspored letenja

1 TK1056 O  SU 15OCT  ZAGIST HK30  2030 2340 Y M01.1E
2 TK 183 O  MO 16OCT  ISTHAV HK30  0210 0745 Y M01.2E
3 TK 183 O  WE 25OCT  HAVIST HK30  0910 0830*Y M02.1E
4 TK1055 O  TH 26OCT  ISTZAG HK30  1835 1940 Y M02.2E

Garantirani polasci
 • 15. Listopad 2023

Napomene:

 • Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci nakon datuma putovanja u zemlju
 • Za državljane RH potrebna je viza za ulazak u Kubu. Vizu možeš kupiti kod nas OVDJE.

Minimalan broj putnika: 15

 

Zanima te više? Piši nam na travel@nomago.hr ili nas nazovi na 0800 1998.

Za dodatne informacije molimo pročitaj Opće uvjete.

1

Dan 1: Zagreb – Istanbul

Polazak iz Zračne luke Zagreb u 20:00. Sastanak putnika 2 sata prije polijetanja. Slijetanje u Istanbul predviđeno u 00:10 po lokalnom vremenu.

2

Dan 2: Istanbul - Havana - Varadero

Slijedi let za Havanu u 2:30, a slijetanje predviđeno u 7:35 po lokalnom vremenu. Prijevoz do Havane i razgled glavnog grada La Habane koji je ujedno i najveća luka te vodeće trgovinsko središte Kube. Prošetat ćemo modernim dijelom grada gdje ćemo vidjeti Trg revolucije, proći uz Teatro Nacional, Gran Teatro de Havana, El Capitolio, Memorial Granma, Prado. Posjetit ćemo i Staru Havanu koja se nalazi pod zaštitom UNESCO-a od 1982. godine i njezinu bogatu zbirku kolonijalne arhitekture. Obići ćemo i katedralu San Cristóbal de la Habana te odmoriti i popiti kubansku kavu u kultnom sastajalištu revolucionara – Bodeguita del Medio. Slijedi šetnja do Palacio de Capitanes Generales i kraće slobodno vrijeme u središtu Stare Havane na Plaza Vieja. Potom ćemo sjesti u restoran na organizirani ručak te se provozati Maleconom, popularnom havanskom morskom promenadom uz čiji se rub protežu poznati hoteli iz tridesetih godina. Oko 14:30 krećemo za Varadero, a vožnja traje oko 2 sata i 30 minuta. Dolazak u Varadero, smještaj u hotel i slobodno vrijeme. Mogućnost obilaska hotelskog naselja autobusom u dogovoru s pratiteljem. Večera u hotelu i noćenje.

3

Dan 3: Varadero

All-inclusive hotel (doručak, ručak i večera) u Varaderu i slobodno vrijeme za odmor na bijelim pješčanim plažama i kupanje u kristalno čistom moru. Varadero je turističko naselje koje se nalazi na uskom i dugačkom poluotoku Hicacos na sjeverozapadnom dijelu Kube. Navečer možeš obići noćne klubove ili lokalni golf klub. Noćenje.

4

Dan 4: Varadero - Guama - Playa Giron - Cienfuegos - Trinidad

Doručak, odjava iz hotela i vožnja prema Boci de Guama koja traje oko 2 sata. Tu se ukrcavamo na brod kako bismo obišli etno selo drevnog indijanskog plemena Taino na arhipelagu usred jezera Laguna del Tesoro gdje će nam pokazati potomci ovog plemena pokazati svoje običaje. U blizini se nalazi i Zaljev svinja gdje su početkom 60-tih Amerikanci imali neuspješnu invaziju te ćemo proći pored povijesnih dijelova gdje su se odvijale borbe. Vidjet ćemo i spomenike na mjestima značajnih za određene faze operacije, posebice protuudar kubanskih snaga koji je vodio Fidel Castro, a na mjestu iskrcavanja, Playa Giron, organiziran je kratak i informativan Museo de la Intervención s foto dokumentacijom te ćemo se tu kratko zaustaviti. Poslije podne krećemo prema Cienfuegosu koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, a nalazi se na obali Karipskog mora te nosi naziv “biser juga”. Grad su osnovali francuski doseljenici, a danas je važno središte trgovine šećernom trskom, kavom i duhanom. Razgled grada i šetnja povijesnom jezgrom gdje ćemo posjetiti središnji trg Plaza de Armas, Parque José Martí, Guvernersku palaču, Arco de Triunfo koji je ujedno i jedini slavoluk na Kubi. Slobodno vrijeme i nastavak putovanja do Trinidada. Razgled povijesne jezgre grada koji je osnovao španjolski konkvistador i guverner, Diego Velazquez de Cuéllar, 1591.god. Prošetat ćemo živopisnim uličicama gdje ćemo vidjeti neoklasicističku i baroknu arhitekturu oko Plaze Mayor. Trinidad je također pod zaštiton UNESCO-a. Posjetit ćemo i Museo Romantico u kojem ćemo vidjeti zbirku stakla, porculana, slika i dekorativnog namještaja iz kolonijalnog perioda Stare Kube. Nakon razgleda odlazimo u poznatu tavernu La Canchánchara koja dobila ime po popularnom piću iz te regije koje se radi od limunovog soka, meda, ruma ili rakije, a servira se u glaziranim keramičkim posudama. Smještaj i večera u all-inclusive hotelu. Noćenje.

5

Dan 5: Trinidad - Sancti Spiritus - Camagüey

Doručak i slobodno vrijeme za uživanje na plažama Trinidad del Mar. Ručak (all-inclusive hotel), odjava iz hotela i vožnja prema Sancti Spiritus. Na odlasku iz grada zaustavit ćemo se u dolini Los Ingenios za fotografiranje predivne panorame. Krajem 17. st. nedaleko grada, u Valle de los Ingenios više od 12000 robova ovdje je radilo na poljima šećerne trske te se ovdje nalazimo 56 mlinova. Ovaj grad svoje kulturno bogatstvo, običaje i tradiciju duguje svojim robovima. Sancti Spiritus geografski je centar otoka, smješten na obali rijeke Yayabo, a prepoznatljiv je po svojim plavim pročeljima i uskim uličicama s brojnim starim kolonijalnim građevinama. Razgled i kraća pauza te nastavak putovanja prema Camagüeyu koji je najveća kubanska provincija smještena u središnjem dijelu Kube te je također pod zaštitom UNESCO-a. Panoramski razgled grada koji se smatra najočuvanijim na otoku, a potpuno je obnovljen 2014. godine na svoju 500. godišnjicu osnutka. Prošetat ćemo središtem grada gdje ćemo vidjeti raskošne crkve i labirinte ulica. Obilježje grada su tinajones – staklenke koje prikupljaju kišnicu. Nakon razgleda slobodno vrijeme i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

6

Dan 6: Camagüey - Bayamo - Santiago de Cuba

Doručak, slobodno vrijeme u Camagüeyu, odjava iz hotela i vožnja do Bayamoa. Razgled grada koji se naziva kolijevkom kubanske revolucije. Vidjet ćemo La Catedral del Santisimo Salvador, Casa Natal de Céspedes, kuću u kojoj se rodio “začetnik kubanske nacije” – Carlos Manuel de Céspedes, Museo Provincial te  Parque Céspedes. Slijedi vožnja od oko 2 sata do Santiago de Cuba. Večera u hotelu i slobodno vrijeme. Naša preporuka je šetnja s pratiteljem putovanja do centra gdje ćemo posjetiti Parque de la Alameda, Parque Céspedes, Plaza Dolores do Plaza de Marte s autentičnom kubanskom atmosferom. Noćenje.

*Mogućnost posjeta Buena Vista Social Clubu u Casa de la Trova za pravi spektakl afrokubanske glazbe uz nadoplatu.

 

7

Dan 7: Santigao de Cuba

Doručak i razgled grada s lokalnim vodičem. Prvo ćemo posjetiti vojarnu Moncada gdje se dogodila prva bitka kubanske revolucije, a zatim Parque Histórico Abel Santamaría. Posjetit ćemo i groblje Cementerio de Santa Ifigenia gdje između ostalih počivaju i José Martí te Fidel Castro, Emilio Bacardi i Campay Segundo. Nastavljamo s obilaskom Muzeja ruma Santiago de Cuba uz tvornicu ruma Bacardi, katedrale Nuestra Señora de Asunción, Muzeja Casa Bacardi. Santiago de Cuba bio je i glavno središte proizvodnje kave koju su uzgajali francuski plantažeri s Haitija. Posjetit ćemo i lokalnu tvornicu duhana koji je jedan od glavnih proizvoda Kube. Kubanske cigare još uvijek se rade ručno na tradicionalan način. Poslije podne slobodno. Noćenje.

8

Dan 8: Santiago de Cuba - Las Tunas - Ciego de Àvila - Santa Clara

Rani doručak i odjava iz hotela te vožnja od oko 3 sata i 30 minuta do provincije Las Tunas i posjet istoimenom gradu koji se još naziva i Balkon Orijenta. Tu ćemo vidjeti sunčani sat i konvektivni reflektor na trgu plaza Martiana koji obilježavaju bitne datume iz života nacionalnog heroja José Martía. Slobodno vrijeme i nastavak puta od oko 4 sata do gradića osnovanog polovicom 19. stoljeća usred nepreglednih nasada ananasa – Ciego de Àvila. Tu ćemo se odmoriti i proći ulicama uz kolonijalne fasade oko Parque Martí, gradske vijećnice i Teatro principal, a zatim nastavljamo vožnju do Santa Clare. Ovaj grad bio je središte posljednje bitke gerilskog rata u kojoj su revolucionari predvođeni Ernestom Che Gueavarom digli u zrak željezničku prugu što je uzrokovalo predaju lokalne vojske te na kraju raspad sustava vlasti diktatora Fulgencia Batiste. Vozit ćemo se ulicom Rafael Tristá od suvremenog Plaza de la Revolucion do kolonijalnog središta grada – Parque Leoncio Vidal oko kojeg se nalaze neogotička katedrala Santa Clara de Asis, Teatro la Caridad, Casa de la Cultura Juan Marinello, Museo de Bellas Artes i elegantni Museo de Artes Decorativas. Kratko slobodno vrijeme u centru, a naša preporuka je prošetati s pratiteljem do Parque las Arcadas te sjesti u kavanu Casa Obrador ili sjesti u Cada del Helado te pojesti sladoled, u Cala del Chocolate gdje ćeš probati čokoladu ili tortu ili pak u Cafė Literario gdje ćeš popiti odličnu kubansku kavu. Smještaj u hotelu i večera te slobodno vrijeme. Noćenje.

9

Dan 9: Santa Clara - Cojimar - Havana

Doručak, odjava iz hotela i kraći prijevoz do Muzeja i Mauzoleja Che Guevare. Oko 10 ujutro krećemo iz Santa Clare prema Havani s kraćim izletom u gradić Cojimar putevima Ernesta Hemingwaya. Obilazak (uz doplatu) muzeja u vili Finca Vigia gdje je Hemingway provodio svoje kubanske godine. Odmorit ćemo kratko i u njegovom omiljenom baru La Terazza. Poslije podne stižemo u Havanu gdje ćemo posjetiti poznati hotel Nacional gdje su odsjedali svjetski političari i kumovi američkog podzemlja, a i sam Fidel Castro. Smještaj u hotelu, večera i slobodno vrijeme. Naš prijedlog je odlazak do omiljenog havanskog bara Ernesta Hemingwaya, Floridite. Noćenje.

10

Dan 10: Havana - Viñales - Pinar del Rio - Havana

Doručak i slobodno vrijeme u Havani. Noćenje.

*Opcija uz nadoplatu – cjelodnevni izlet Viñales – Pinar del Rio

Dolina Viñales koja se nalazi u provinciji Pinar del Rio poznata je po tradicionalnom uzgoju najkvalitetnijeg duhana na svijetu. Vozit ćeš se kroz predivne krajolike najzapadnije kubanske regije, a zaustavit ćemo se na vidikovcu Los Jazmines gdje ćeš vidjeti prekrasnu panoramu cijele doline. Glavni grad Pinar del Rio je centar industrije duhana, a mi ćemo ga obići te posjetiti tvornicu kubanskih cigara. U povratku ćemo posjetiti Indijansku špilju s manjom rijekom, prošetati se jednim dijelom te vratiti brodićem do izlaza. Obići ćemo i 160 m dugi Mural prapovijesti koji je naslikan na litici i predstavlja prastanovnike Kube. Organizirani ručak u lokalnom restoranu i povratak u Havanu.

**Opcija uz nadoplatu – glazbeno-plesni cabaret Tropicana

11

Dan 11: Havana - Istanbul

Doručak za ponijeti, odjava iz hotela i prijevoz do zračne luke. Let za Istanbul u 9:00 sati.

12

Dan 12: Istanbul - Zagreb

Slijetanje u Istanbul predviđeno u 9:30 sati po lokalnom vremenu. Sljedeći let predviđem u 19:00 sati, a slijetanje u Zagreb predviđeno za 19:10 sati.

kuba shutterstock 430027549
havana
kuba 15 trinidad
pinar del rio
vinales 2
cuba trinidad city 1
cuba 1999945 1280 1

Kod putovanja: IG-6