Izdvajamo: Kostarika, San Jose, Tortuguero, La Fortuna, Arenal, Manuel Antonio

Kostarika je zaista mala, ali usprkos tome puna nezaboravnih iskustava. Dva tjedna su idealna za sve koji žele sići s utabanih putova i otkriti drugačiji način putovanja. Pogledaj si projekt ponovnog pošumljavanja, upoznaj program zaštite morskih kornjača, spusti se po užadi među krošnjama kišne šume i opusti se u vrućim vulkanskim vrelima!

Dodatne informacije

Stil putovanjaNational Geographic
Razina uslugeNadstandardna
Dobna granica12+
Avio karteNisu uključene
Trajanje14 dana
DržavaKostarika
KontinentSrednja Amerika
ZahtjevnostLagana zahtjevnost
DestinacijaKostarika
Jezik tureEngleski
POČETAK I KRAJ

od San Joséa do San Joséa

ŠTO JE UKLJUČENO
 • prijevoz prilikom dolaska,
 • izlet brodom i razgledanje divljih životinja u Nacionalnom parku Tortuguero,
 • posjet Sea Turtle Conservancy centru,
 • posjet zadruzi za uzgajanje kave,
 • vođeni obilazak rezervata Santa Elena Cloud Forest,
 • posjet projektu ponovnog pošumljavanja instituta Monteverde,
 • vođena ekskurzija u nacionalni park Manuel Antonio,
 • zanimljivi članci te korisni i fotografski savjeti National Geographica prije polaska,
 • svi prijevozi među lokacijama i uključenim aktivnostima,
 • 11 noćenja u hotelima, 2 noćenja u drvenoj kući u džungli,
 • 13 doručka, 3 ručka, 3 večere.
DODATNI TROŠKOVI

Dodatni troškovi za hranu: 380 € / 2.863,11 kn – 500 € / 3.767,25 kn

Zanima te više? Nazovi 0800 19 98, piši  za informacije iz prve ruke ili posjeti našu poslovnicu.

Organizator putovanja G Adventures Inc., opći uvjeti.

Za dodatne informacije možeš pročitati opće uvjete.

1

Dan 1: San José

Dolazak u San Jose. Uputi se u grad i posjeti neki muzej ili glavni trg u centru grada. Pronađi svoj kutak na tržnici i promatraj domaće stanovnike kako svi obavljaju svoje poslove, a među njima ulični umjetnici oduševljavaju svojim umijećem.

2

Dan 2: San José/Tortuguero

Upoznavanje ove obalne države započet ćete posjetom Nacionalnom parku Tortuguero: čamcem ćete ploviti po znamenitim kanalima. U ovom tropskom raju žive brojne ptice i životinje, što vama pruža odlične prilike za fotografiranje. Osamljene plaže idealno su mjesto za gniježđenje brojnih vrsta kornjača. Iako ne možemo garantirati da ćete ih uistinu vidjeti, u razdoblju od srpnja do listopada za to postoji velika mogućnost. Možete također otići na noćnu vožnju čamcem, budući da su neke životinje aktivnije noću. Noć je također najbolje vrijeme za promatranje kajmana, manjih gmazova iz porodice aligatora.

Obroci: Doručak

3

Dan 3: Tortuguero

Ovog puta park ćeš upoznati iz čamca te pješice. Udobno se smjesti i promatraj okolinu – uz obalu se može skrivati legvan ili kajman, u krošnjama tukani, zapanjujuće tropske ptice, mnoge vrste majmuna i ljenivci. Ne zaboravi na dvogled i sprej za zaštitu od insekata! Izletu čamcem slijedi šetnja šumskim stazama oko kolibe, gdje ćeš saznati tisuću i jednu zanimljivost o flori, fauni i osjetljivom lokalnom ekosustavu. Upoznajte neke od žaba i insekata koji imaju važnu ulogu u prirodnom ciklusu.

Posjeti neprofitnu organizaciju Sea Turtle Conservancy koja se bavi očuvanjem i proučavanjem kornjača i svojim je naporima spriječila izumiranje divovske kornjače. Kad ti treba odmor, legni u viseću mrežu pored bazena ili na plaži. Ako si avanturistički tip, odluči se za adrenalinski let (zipline) između krošanja drveća ili kajaking.

Obroci: doručak, ručak, večera

4

Dan 4: Tortuguero/La Fortuna

Rano ujutro krenut ćete u posjet zadrugi kave Mi Cafecito Coffee Cooperative gdje ćete vidjeti kakaovac te saznati sve o uzgoju, branju, sušenju i prženju zrna kave. Naravno, neće proći bez degustacije svježe pripremljenog napitka! Glad ćete utažiti tipičnim kostarikanski ručkom koji se sastoji od banana plantain, graha i svježe ribe. Navečer stižete u okružje La Fortuna gdje ćete se moći opustiti uz bazen i uživati u pogledu na džunglu i vulkanske vrhove.

Obroci: doručak, ručak

5

Dan 5: La Fortuna

Iskoristite dan za istraživanje La Fortune! Možete se opustiti uz namakanje u vrućim izvorima u sjeni vulkana Arenal. Ove prekrasne prirodne bazene grije magma iz dubine, a voda ima, zahvaljujući mineralnom sadržaju i sadržaju soli, iznimno blagotvoran učinak na tijelo. Navečer ćete posjetiti domaćine i naučiti pripremati pravu tortilju. Nakon toga ćete je i pojesti, uz ukusnu »casadu«, tipično kostarikansko jelo od crnog graha i plantaina.

Obroci: doručak, večera

6

Dan 6: La Fortuna

Pred vama je još jedan dan u La Fortuni. Možete birati među brojnim aktivnostima koje će zadovoljiti avanturista u vama: adrenalinski kanjoning po džungli zbog kojeg će vam prostrujati krv žilama ili vožnja kanuom po drugom najvećem jezeru Srednje Amerike, dok vas sa svih strana okružuje prekrasna priroda. Ako ste mirniji tip, otiđite u šetnju među krošnjama kišne šume, u društvu majmuna i ljenivaca, izaberite opušteno namakanje u toplim izvorima ili pak izlet na sjever, do granice s Nikaragvom, gdje ćete posjetiti prirodni rezervat Caño Negro. Tamo uskočite u čamac i otiđite na vođeno razgledavanje jednog od najvažnijih močvarnih područja na svijetu gdje rastu brojne vrste bilja, žive razne ptic, gmazovi i sisavci. Možda uočite baziliska, neobičnog guštera kojeg nazivaju i Isus Krist gušter. Zašto? Jer može hodati – zapravo trčati – po vodi!

Obroci: Doručak

7

Dan 4: La Fortuna/Monteverde

Vrijeme je da napustite La Fortunu te se čamcem i automobilom popnete do tajanstvene i maglovite šume Monteverde. Tamo ćete provesti dva dana u rezervatu koji predstavlja pravi raj za ljubitelje ptica.

Obroci: Doručak

8

Dan 8: Monteverde

Uputite se duboko u prekrasnu maglovitu šumu rezervata Santa Elena gdje ćete uživati u društvu ogromnih paprati, egzotičnih orhideja, visećih lijana i drugih penjačica. U ovom tropskom raju imat ćete osjećaj da ste se našli u svijetu Tarzana i Jane! Promatrajte okolicu, popnite se na promatrački toranj i ne zaboravite napeti uši – iz okolnih šuma dopiru zanimljivi zovovi životinja.

Obroci: Doručak

9

Dan 9: Monteverde

Posjetite institut Monteverde otkuda su se odvijale brojne ekspedicije National Geographica. Institut proučava jedinstven ekosustav krošanja maglovite šume Monteverde. Jedan od istraživača detaljnije će vam predstaviti projekte na kojima trenutno rade. Slobodno vrijeme iskoristite za istraživanje u vlastitoj režiji: uživajte na leđima konja, na ziplineu poletite među krošnje kišne šuma, testirajte svoju ravnotežu na visećim mostovima ili se pak slikajte u vrtu s prekrasnim leptirima.

Obroci: Doručak

10

Dan 10: Monteverde/Manuel Antonio

Deseti dan odlazite na zapad, do Nacionalnog parka Manuel Antonio. Udahnite morski zrak u opuštenoj atmosferi pješčane obale Pacifika. Istražite slikovite okolne plaže s bijelim pijeskom iz snova. Ako svoje vrijeme želite provesti aktivno, upišite se na tečaj surfanja na valovima. Uputite se na otvoreno more i promatrajte delfine i kitove koji se tamo zadržavaju zbog tople vode bogate planktonima. Možda tijekom plovidbe pored malih otoka, oštrih stijena i veličanstvenih kamenja ugledate morske kornjače i mante.

Obroci: Doručak

11

Dan 11: Manuel Antonio

U ruksak ubacite kremu za sunčananje, grickalice i opremu za plažu te se uputite u zabavno istraživanje najmanjeg, no ništa manje očaravajućeg, nacionalnog parka Kostarike. Manuel Antonio diči se četirima plažama, pokrivenim bijelim pijeskom i odvojenim oštrim stijenama. Uživajte na suncu i tropskom raju iznad i ispod vode, a zatim se sklonite u hlad i otkrijte kuda vode šumski putevi. Velika je vjerojatnost da ćete sresti ekgotične ljenivce, pasance i brojne majmune.

Obroci: Doručak

12

Dan 12: Manuel Antonio

Pred vama je još jedan dan za neistražene ljepote tropskog raja. Možete istraživati u vlastitoj režiji te sudjelovati u omiljenim aktivnostima: usavršite znanje surfanja na valovima, plivajte s ribama svih mogućih boja, jašite slikovitim plažama ili jednostavno uživajte na bijelom pijesku!

Obroci: Doručak

13

Dan 13: Manuel Antonio/San José

Vrijeme je za povratak u prijestolnicu San Jose. Navečer možete otići na posljednju večeru sa svojom grupom s kojom ste dijelili ovu nezaboravnu avanturu.

Obroci: Doručak

14

Dan 14: San José

Polazak iz Kostarike prema domu ili nastavak putovanja po Srednjoj Americi.

Kod putovanja: G-CRENG