Izdvajamo: Kolumbija, Medellín, Cartagena, plantaže kave, plaže, hacijenda

Otkrijte Kolumbiju, državu na sjeverozapadu Južne Amerike koja postaje konstanta na popisu najtraženijih destinacija. Iskusite život na tradicionalnoj hacijendi na plantaži kave, odmorite oči u bujnoj džungli i na prekrasnim plažama nacionalnog parka Tayrona te se prošetajte popločenim ulicama povijesne Cartagene.

Dodatne informacije

Stil putovanjaNational Geographic
Razina uslugeNadstandardna
Dobna granica12+
Avio karteNisu uključene
Trajanje9 dana
DržavaKolumbija
KontinentJužna Amerika
ZahtjevnostLagana zahtjevnost
DestinacijaKolumbija
Početak i kraj

Od Bogote do Cartagene

ŠTO JE UKLJUČENO
  • boravak u tradicionalnoj hacijendi s turom po plantaži kave,
  • izlet u Salento i dolinu Cocora,
  • vođena šetnja po Medellinu,
  • tečaj salse,
  • unutarnji letovi,
  • članci, savjeti i fotografske preporuke National Geographica prije polaska,
  • svi prijevozi među lokacijama i uključenim aktivnostima,
  • 6 noćenja u hotelima, 2 noćenja u hacijendi,
  • 8 doručka, 2 ručka, 3 večere.
DODATNI TROŠKOVI

Dodatni troškovi za hranu: 1.700 kn do 2.250 kn

Dostupni polasciPolasci tijekom cijele godine

Zanima te više? Nazovi 0800 19 98, piši za informacije iz prve ruke ili posjeti našu poslovnicu.

Za dodatne informacije možeš pročitati opće uvjete.

 

1

Dan 1: Bogota

U Bogotu možete doći u bilo koje vrijeme tijekom dana – avionom iz Europe ili iz bilo kojeg drugog dijela zemlje. Na prezentacijskom sastanku upoznat ćete svoju grupu i vodiče, a do tada imate slobodno vrijeme za istraživanje grada. Moderna prijestolnica Bogota posjetiteljima pruža brojne aktivnosti koje možete spojiti s istraživanjem slikovite kulturne i arhitekturne povijesti. Kolonijalne crkve i pretkolumbijska umjetnost predstavljaju jak kontrast futurističkim zgradama živahne metropole. Prošećite nekom od poznatih četvrti: La Candelaria, La Macarena, Parque de la 93, La Zona T, La Zona Rosa (barovi i restorani), La Zona G (međunarodna kuhinja) ili pak posjetite svetište Monserrate i divite se panorami grada.

2

Dan 2: Bogota/Armenija

Drugoga dana čeka vas let do grada Armenija, gdje ćete se pobliže upoznati s kulturom uzgoja kave. Dvije noći ćete provesti na tradicionalnom imanju ili hacijendikoja se nalazi na samoj plantaži. Popodne ćete provesti uz degustiranje kave u društvu stručnjaka. Ovo iskustvo iz prve ruke će vas uvjeriti da je kolumbijska kava jedna od najboljih na svijetu. Saznat ćete i to zašto je nerazdvojno povezana s kulturom te regije.

Obroci: doručak, ručak, večera

3

Dan 3: Armenija

Priuštite si cijelodnevnu ekskurziju do preslatkog Salenta, tipičnog gradića kolumbijske regije kave. Možete se uputiti i na treking po dolini Cocora ili pak slobodno vrijeme iskoristiti za obilazak gradskih trgovinica i divljenje tradicionalnoj arhutekturi.

Obroci: doručak, ručak, večera

4

Dan 4: Armenija/Medellín

Ujutro vas čeka vožnja do povijesnog grada Medellín. Uživajte u slobodnom vremenu koje možete provesti otkrivajući ovo očaravajuće mjesto.

Obroci: Doručak

5

Dan 5: Medellín

Ujutro vas čeka vožnja do povijesnog grada Medellín, gdje ćete razgledati Komunu 13. Radi se o zajednici kojom su nekoć upravljali karteli, a sada je savršen primjer kolumbijskog napretka i preporoda nakon mračne prošlosti. Lokalni vodič će vam predstaviti kolumbijsku povijest i jedinstven javni prijevoz žičarama. Poslijepodne možete posjetiti povijesne znamenitosti, muzeje ili otići u kupovinu.

Obroci: Doručak

6

Dan 6: Medellín

Slobodan dan iskoristite za upoznavanje drugog najvećeg kolumbijskog grada koji je nakon problema u osamdesetim i devedesetim godinama postao jedan od najinovativnijih i umjetničkih gradova Južne Amerike. Prošećite raznolikim kvartovima, popnite se na brdo Nutibara i uživajte u pogledu na grad, posjetite gradić Santa Fe de Antioquia i divite se originalnoj kolonijalnoj arhitekturi, razgledajte branu Guatapé, obližnji spomenik El Peñól de Guatapé ili se prepustite avanturama adrenalinskog paraglidinga.

Obroci: Doručak

7

Dan 7: Medellín/Cartagena

Ukrcaj se na zrakoplov za tropsku Cartagenu, gdje te čeka zanimljivo istraživanje starog dijela grada.

Obroci: Doručak

8

Dan 8: Cartagena

Doživi pravi karipski šarm koji odiše Cartagenom. Slobodno vrijeme iskoristi za izležavanje na plaži ili istraživanje grada. Popodne će te dva lokalna plesača na  privatnom satu naučiti plesati u ritmovima kolumbijske salse. Nakon usvojenih plesnih koraka  te čeka još tečaj kuhanja karipskih i kolumbijskih specijaliteta u restoranu Iterno Training Restaurant.

Obroci: doručak, večera
9

Dan 8: Cartagena

Popodne odlazak do zračne luke i vožnja kući. A možeš i ostati u Kolumbiji te nastaviti svoju avanturu.

Obroci: Doručak

Kod putovanja: G-SMENG