Izdvajamo: Kolumbija, Medellín, Cartagena, plantaže kave, plaže, hacijenda

Otkrijte Kolumbiju, državu na sjeverozapadu Južne Amerike koja postaje konstanta na popisu najtraženijih destinacija. Iskusite život na tradicionalnoj hacijendi na plantaži kave, odmorite oči u bujnoj džungli i na prekrasnim plažama nacionalnog parka Tayrona te se prošetajte popločenim ulicama povijesne Cartagene.

Dodatne informacije

Stil putovanjaNational Geographic
Razina uslugeNadstandardna
Dobna granica12+
Avio karteNisu uključene
Trajanje9 dana
DržavaKolumbija
KontinentJužna Amerika
ZahtjevnostLagana zahtjevnost
DestinacijaKolumbija
Jezik tureEngleski
Početak i kraj

Od Bogote do Cartagene

ŠTO JE UKLJUČENO
  • boravak u tradicionalnoj hacijendi s turom po plantaži kave,
  • izlet u Salento i dolinu Cocora,
  • vođena šetnja po Medellinu,
  • tečaj salse,
  • unutarnji letovi,
  • članci, savjeti i fotografske preporuke National Geographica prije polaska,
  • svi prijevozi među lokacijama i uključenim aktivnostima,
  • 6 noćenja u hotelima, 2 noćenja u hacijendi,
  • 8 doručka, 2 ručka, 3 večere.
DODATNI TROŠKOVI

Dodatni troškovi za hranu: 1.700 kn do 2.250 kn

Zanima te više? Nazovi 0800 19 98, piši za informacije iz prve ruke ili posjeti našu poslovnicu.

Za dodatne informacije možeš pročitati opće uvjete.

 

1

Dan 1: Bogota

U Bogotu možete doći u bilo koje vrijeme tijekom dana – avionom iz Europe ili iz bilo kojeg drugog dijela zemlje. Na prezentacijskom sastanku upoznat ćete svoju grupu i vodiče, a do tada imate slobodno vrijeme za istraživanje grada. Moderna prijestolnica Bogota posjetiteljima pruža brojne aktivnosti koje možete spojiti s istraživanjem slikovite kulturne i arhitekturne povijesti. Kolonijalne crkve i pretkolumbijska umjetnost predstavljaju jak kontrast futurističkim zgradama živahne metropole. Prošećite nekom od poznatih četvrti: La Candelaria, La Macarena, Parque de la 93, La Zona T, La Zona Rosa (barovi i restorani), La Zona G (međunarodna kuhinja) ili pak posjetite svetište Monserrate i divite se panorami grada.

2

Dan 2: Bogota/Armenija

Drugoga dana čeka vas let do grada Armenija, gdje ćete se pobliže upoznati s kulturom uzgoja kave. Dvije noći ćete provesti na tradicionalnom imanju ili hacijendikoja se nalazi na samoj plantaži. Popodne ćete provesti uz degustiranje kave u društvu stručnjaka. Ovo iskustvo iz prve ruke će vas uvjeriti da je kolumbijska kava jedna od najboljih na svijetu. Saznat ćete i to zašto je nerazdvojno povezana s kulturom te regije.

Obroci: doručak, ručak, večera

3

Dan 3: Armenija

Priuštite si cijelodnevnu ekskurziju do preslatkog Salenta, tipičnog gradića kolumbijske regije kave. Možete se uputiti i na treking po dolini Cocora ili pak slobodno vrijeme iskoristiti za obilazak gradskih trgovinica i divljenje tradicionalnoj arhutekturi.

Obroci: doručak, ručak, večera

4

Dan 4: Armenija/Medellín

Ujutro vas čeka vožnja do povijesnog grada Medellín. Uživajte u slobodnom vremenu koje možete provesti otkrivajući ovo očaravajuće mjesto.

Obroci: Doručak

5

Dan 5: Medellín

Ujutro vas čeka vožnja do povijesnog grada Medellín, gdje ćete razgledati Komunu 13. Radi se o zajednici kojom su nekoć upravljali karteli, a sada je savršen primjer kolumbijskog napretka i preporoda nakon mračne prošlosti. Lokalni vodič će vam predstaviti kolumbijsku povijest i jedinstven javni prijevoz žičarama. Poslijepodne možete posjetiti povijesne znamenitosti, muzeje ili otići u kupovinu.

Obroci: Doručak

6

Dan 6: Medellín

Slobodan dan iskoristite za upoznavanje drugog najvećeg kolumbijskog grada koji je nakon problema u osamdesetim i devedesetim godinama postao jedan od najinovativnijih i umjetničkih gradova Južne Amerike. Prošećite raznolikim kvartovima, popnite se na brdo Nutibara i uživajte u pogledu na grad, posjetite gradić Santa Fe de Antioquia i divite se originalnoj kolonijalnoj arhitekturi, razgledajte branu Guatapé, obližnji spomenik El Peñól de Guatapé ili se prepustite avanturama adrenalinskog paraglidinga.

Obroci: Doručak

7

Dan 7: Medellín/Cartagena

Ukrcaj se na zrakoplov za tropsku Cartagenu, gdje te čeka zanimljivo istraživanje starog dijela grada.

Obroci: Doručak

8

Dan 8: Cartagena

Doživi pravi karipski šarm koji odiše Cartagenom. Slobodno vrijeme iskoristi za izležavanje na plaži ili istraživanje grada. Popodne će te dva lokalna plesača na  privatnom satu naučiti plesati u ritmovima kolumbijske salse. Nakon usvojenih plesnih koraka  te čeka još tečaj kuhanja karipskih i kolumbijskih specijaliteta u restoranu Iterno Training Restaurant.

Obroci: doručak, večera
9

Dan 8: Cartagena

Popodne odlazak do zračne luke i vožnja kući. A možeš i ostati u Kolumbiji te nastaviti svoju avanturu.

Obroci: Doručak

Kod putovanja: G-SMENG