Izdvajamo: Panama, Medellin, Guatape, farma kave, Cartagena, Nacionalni park Islas Rosario, Bogota

Dočekaj Novu Godinu u Panami i istraži Kolumbiju! Istraži ove jedinstvene zemlje na organiziranom putovanju s hrvatskim pratiteljem koje je garantirano.

ZADNJA MJESTA!

Dodatne informacije

DestinacijaPanama, Kolumbija
Stil putovanjaOrganizirano
Avio karteUključene
Trajanje17 dana
DržavaKolumbija, Panama
KontinentJužna Amerika
Jezik tureHrvatski
Cijena

Od 2.750 € / 20.719,88 kn

Termin

28. 12. 2023. – 13. 1. 2024.

Cijena po osobi uključuje
 • avio kartu Zagreb – Panama, Bogota – Zagreb
 • unutarnje letove: Panama – Medellin, Medellin – Cartagena, Cartagena – Bogota
 • smještaj u dvokrevetnim sobama s doručkom u hotelima od 4* u Panami i Kolumbiji
 • transfere iz zračne luke od/do hotela
 • organizaciju putovanja
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
Cijena ne uključuje
Fakultativni izleti
 • Panama City tura
 • Embera village
 • Medellin City tura
 • Guatapé i Peñol
 • Coffee tura
 • Cartagena City tura
 • Islas del Rosario
 • Bogota City tura
 • Zipaquira
Garantirani polasci
 • 28. Prosinac 2023

Napomene

 • Izleti se rezerviraju i plaćaju u Hrvatskoj 15 dana prije putovanja.
 • Putovnica treba vrijediti minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.
 • Za hrvatske državljane nije potrebna viza za Kolumbiju i Panamu.
 • Cijene su rađene prema cjeniku i uvjetima lokalnih agencija, a završne cijene putnici će dobiti u završnom pismu nakon potvrde lokalnih agencija.

 

Minimalan broj putnika: 15

 

Zanima te više? Piši nam na travel@nomago.hr ili nas nazovi na 0800 1998.

Organizator putovanja Go travel putovanja d.o.o., opći uvjeti.

Za dodatne informacije molimo pročitaj Opće uvjete.

1

Dan 1: Zagreb – Istanbul

Polazak iz Zračne luke Zagreb u 20:00. Sastanak putnika 2 sata prije polijetanja. Dolazak u Istanbul predviđen je u 00:10 po lokalnom vremenu, a zatim slijedi transfer do hotela u blizini zračne luke. Noćenje.

2

Dan 2: Istanbul – Panama

Doručak i transfer u zračnu luku te prijava na let za Panamu u 14:00. Dolazak u Panamu predviđeno je u 20:15 po lokalnom vremenu. Slijedi transfer do hotela i noćenje.

3

Dan 3: Panama City

Nakon doručka predlažemo obilazak glavnog grada Paname – Panama City s lokalnim vodičem. Prvo ćemo posjetiti Staru Panamu gdje ćemo vidjeti monumentalne ruševine povijesnog kompleksa prvog španjolskog grada i eurospkog naselja na pacifičkoj obali Amerike koji je osnovao Pedro Arias Dávila 1519. godine. Kroz Panamu je prolazila većina zlata i srebra iz Amerike u Španjolsku što ju je činilo jednom od glavnih stanica trgovačkih puteva u američkoj povijesti. Dolazimo do povijesnog središta modernog grada, Casco Antiguo ili Casco Viejo gdje se nalazi oko 800 građevina različitih arhitektonskih stilova pod raznim kulturnim utjecajima (španjolskim, karipskim, francuskim, kolonijalnim). Za  kraj razgleda posjećujemo poznati Panamski kanal, prolaz koji je spojio dva svijeta, čija je gradnja bila najveći poduhvat tog vremena, a i danas se računa kao jedno od čuda industrijskog svijeta. Povratak u hotel, slobodno vrijeme i noćenje.

4

Dan 4: Panama City – Embera Village

Doručak i fakultativni izlet u Embera Village. Do ovog domorodačkog sela koji se nalazi duboko u prašumi doći ćemo kanuima. Tu ćemo saznati način života domorodačkog stanovništva, njihovu kulturu štovanja predaka, a isprobat ćemo i razne lokalne specijalitete. Poslije podne se vraćamo u Panamu uz slobodno vrijeme i pripreme za doček Nove Godine. Proslava i ulazak u novu 2024. godinu!

5

Dan 5: Panama - Medellin (Kolumbija)

Doručak i odjava iz hotela te transfer do zračne luke i let za Medellin. Po slijetanju u Medellin slijedi transfer do hotela, prijava i slobodno vrijeme. Navečer predlažemo posjet lokalnim barovima i restoranina s pratiteljem putovanja. Povratak u hotel i noćenje.

6

Dan 6: Medellin – Comuna 13

Nakon doručka predlažemo obilazak četvrti koja je godinama bila poznata po djelovanju Pabla Escobara, sukobima narko kartela i ilegalnoj trgovini, Comune 13. Izgrađena je na strmim brdima periferije Medellina, najgušće je naseljen dio grada, a danas je poznata po grafitima, uličnim umjetnicima i njihovim performansima. Povratak u hotel i noćenje.

7

Dan 7: Medellin – Guatape i stijena Peñol

Doručak i fakultativni razgled istočnih visoravni, gradića Guatape sa stijenom Peñol. Prizor koji ne smiješ propustiti je stijena Peñol, jedna od spektakularnijih destinacija u okolici Medellina. Uspon je nekih 200 metara uz visoku monolitnu stijenu, možeš se uspeti uza 740 stepenica i uživati u zapanjujućem pogledu na modra jezera i zelene planine. Selo Guatape poznato je po svojim kućama u živim bojama, a izgrađeno je na obali rezervoara nastalo 70-ih godina gradnjom brane. Poslije podne se vraćamo u Medellin uz slobodno vrijeme i noćenje.

8

Dan 8: Medellin – Plantaža kave

Nakon doručka predlažemo obilazak plantaže kave. Kolumbija je treća zemlja u svijetu po uzgoju i proizvodnji kave. Posjetit ćemo lokalnu farmu kave nedaleko od Medellina te ćemo tako uspjeti upoznati kolumbijsku kulturu, kao i saznati kako teče proces “od grma do šalice”. Povratak u hotel uz slobodno vrijeme i noćenje.

9

Dan 9: Medellin – Cartagena

Doručak i transfer do zračne luke i prijava na let za Cartagenu. Po slijetanju u Cartagenu transfer do hotela te slobodno vrijeme za plažu ili istraživanje najmodernijeg dijela Cartagene. Noćenje.

10

Dan 10: Cartagena

Doručak i fakultativni razgled Cartagene. Cartagenu su 1533. godine osnovali Španjolci te je i danas bez sumnje jedan od najljepših gradova Južne Amerike. Koristila se kao strateška luka za izvoz srebra i uvoz robova. Luka, utvrde i povijesni centar Cartagene upisani su na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine još 1984. godine kao “španjolski kolonijalni grad iz 16.-18. stoljeća koji je sačuvao najveći i najpotpuniji sustav utvrda u Novom Svijetu”. Posjetit ćemo i utvrdu San Felipe de Barajas, najveći vojni objekt koji su izgradili Španjolci u svojim kolonijama. Dolazimo i do muzeja Convento San Pedro Claver, nekadašnjeg Jezuitskog samostana u kojem je živio prvi svetac Novog Svijeta i borac za prava robova. Posjetit ćemo povijesni centar Cartagene gdje ćemo vidjeti trgove, crkve i najbitnije povijesne građevine te čuti zanimljive priče i legende o povijesti grada. Povratak u hotel uz slobodno vrijeme i noćenje.

11

Dan 11: Cartagena - Islas de Rosario

Nakon doručka možemo posjetiti Nacionalni park Islas de Rosario. Ovaj jedinstveni arhipelag zauzima površinu od 120 000 km2, a park je osnovan kako bi zaštitio kolumbijanske koraljne grebene i jedinstvene podvodne ekosustave. Vozimo se brodom iz Cartagena do otoka arhipelaga gdje ćeš imati vrijeme za kupanje, ronjenje, vožnju kajacima ili posjet akvariju San Martin de Pajarales. Poslije podne se vraćamo u Cartagenu uz slobodno vrijeme i noćenje.

12

Dan 12: Cartagena

Doručak i slobodno vrijeme za istraživanje Cartagene. Možeš se okupati na predivnim pješčanim plažama ili prošetati kroz povijesni dio grada koji je pun malih galerija, restorana i barova. Noćenje.

13

Dan 13: Cartagena - Bogota

Doručak i transfer do zračne luke te prijava na let za Bogotu. Po slijetanju u Bogotu transfer do hotela. Predlažemo posjet dijelu grada s brojnim restoranima, barovima i shopping centrima s pratiteljem putovanja. Povratak u hotel i noćenje.

14

Dan 14: Bogota City tura

Doručak i prijedlog fakultativnog razgleda Bogote s lokalnim vodičem. Prvo krećemo s panoramskim pogledom s Montserrata te nastavljamo šetnjom kroz povijesno središte Bogote, Calendariju, gdje su se smjestili brojni muzeji i znamenitosti u starim kolonijalnim zgradama. Dalje idemo prema Plaza de Bolivar, Palači pravde, Predsjedničkoj palači pa ćemo i prošetati među kolonijalnim kućama koje su oblikovale povijest grada. Posjetit ćemo i najstariju knjižnicu Južne Amerike, kao i posjetiti muzej smaragda i zlata. Nakon ručka posjetit ćemo i sjeverni dio Bogote i pritom saznati nešto više o kulturnim razlikama unutar grada. Povratak u hotel uz slobodno vrijeme i noćenje.

15

Dan 15: Bogota – Zipaquira

Nakon doručka predlažemo obilazak grada Zipaquira, prevedeno s jezika chibcha “grad naših očeva”. Prije kolonizacije Kolumbije, sol je bila najveći izvor prihoda za lokalno stanovništvo. Njihovi “slani kolačići” smatrali su se valutom tog vremena.  U podzemlju je nekadašnjeg rudnika je na dubini od 180m napravljena i tzv. “slana katedrala”. Katedrala se smatra arhitektonskim čudom, izgrađeno u špiljama i tunelima koje su ostavili rudari koji su prije nekoliko stoljeća izvlačili milijune tona kamene soli. Danas tokom nedjeljne mise katedralu posjeti nekoliko tisuća ljudi. Nakon obilaska katedrale slijedi posjet samom gradu Zipaquira. Slobodno vrijeme, a poslije podne se vraćamo u Bogotu. Noćenje.

16

Dan 16: Bogota - Istanbul

Doručak i slobodno vrijeme, a oko podneva odjava iz hotela te transfer do zračne luke. Slijedi let za Istanbul u 16:50 s jednim tehničkim stopom.

17

Dan 17: Istanbul - Zagreb

Slijetanje u Istanul u 16:30 po lokalnom vremenu te slijedi let za Zagreb u 19:00. Dolazak u Zagreb predviđen u 19:10 po lokalnom vremenu.

microsoftteams image 45
kolumbija 9
kolumbija 7
kolumbija 8
kolumbija 5
kolumbija 6
kolumbija 4
kolumbija 3
kolumbija 2

Kod putovanja: GT-KOL