Izdvajamo: Kina, Tibet, Šangaj, Sečuan, Peking, Jangceng, National Geographic

Istražite nezaboravni Peking i promatrajte vragolije simpatičnih pandi u Sečuanu. Upoznajte se s tibetanskom svakodnevicom, zaplovite rijekom Jangceng, biciklom prijeđite gradske zidine Xi’ana te se nađite oči u oči s vojskom od terakote. U dva tjedna otkrit ćete najveće tajne ove starodavne države koja će zasigurno pronaći posebno mjesto u vašem srcu!

Dodatne informacije

Stil putovanjaIstraživanje, National Geographic
Razina uslugeNadstandardna
Dobna granica12+
Avio karteNisu uključene
Trajanje15 dana
DržavaKina
KontinentAzija
ZahtjevnostLagana zahtjevnost
DestinacijaTibet, Kina
Jezik tureEngleski
Početak i kraj

Od Pekinga do Šangaja

ŠTO JE UKLJUČENO
 • posjet Trgu nebeskog mira, Zabranjenom gradu i Nebeskom hramu,
 • posjet Kineskom zidu,
 • vožnja biciklom po gradskim zidinama Xi’an,
 • orijentacijska šetnja po Xi’anski muslimanskoj četvrti,
 • posjet muzeju vojske terakote,
 • orijentacijska šetnja trgom Barkhor,
 • posjet hramu Jokhang, palači Potala i tibetanskom medicinskom institutu,
 • posjet slikarskoj akademiji,
 • posjet samostanu Sera,
 • tečaj tibetanske kuhinje,
 • posjet centru za razmnožavanje pandi,
 • krstarenje rijekom Jangce,
 • posjet hidroelektrani Tri klanca,
 • gledanje predstave šangajskih akrobata i zakulisja,
 • zanimljivi članci te korisni i fotografski savjeti National Geographica prije polaska,
 • unutarnji letovi,
 • svi prijevozi među lokacijama i uključenim aktivnostima,
 • 10 noćenja u hotelima, 1 noćenje u spavaćem vlaku, 3 noćenja na riječnom brodu (Jangceng),
 • 14 doručka, 4 ručka, 4 večere.
DODATNI TROŠKOVI

Dodatni troškovi hrane: 320 € / 2.411,04 kn do 420 € / 3.164,49 kn

Zanima te više? Nazovi 0800 19 98, piši  za informacije iz prve ruke ili posjeti našu poslovnicu.

Za dodatne informacije možeš pročitati opće uvjete.

1

Dan 1: Peking

Dolazak u Peking u bilo koje doba dana. Slobodno vrijeme do uvodnog večernjeg sastanka iskoristite za stjecanje prvih dojmova. Nakon sastanka čeka vas tradicionalna kineska večera dobrodošlice s pekinškom patkom.

Obrok: večera

2

2. dan: Peking

Posjetite najveće znamenitosti Pekinga. U Zabranjenom gradu i na Trgu nebeskog mira poslušajte priče o vladarima i njihovim konkubinama, dugoj tradiciji i bogatoj kulturi. Vidjet ćete kako se još uvijek prisutne tradicionalne vrijednosti miješaju s modernom tehnologijom i utjecajima zapadnog svijeta. Posjetite Nebeski hram koji je bio izgrađen u doba dinastije Ming i predstavlja simbol Pekinga. Na velikom trgu ispred šarolikog hrama možete prošetati među domaćinima koji vježbaju vodenu kaligrafiju, tai chi, igraju karte ili pak šetaju svoje neobične domaće životinje, kao što su cvrčci.

Obroci: Doručak

3

Dan 3: Peking/Xi’an

Prošetajte 500 godina starim dijelom Kineskog zida. Divite se veličanstvenoj arhitekturi jednog od sedam svjetskih čuda te uživajte u prekrasnom pogledu na obližnja brda. Slavni zid bio je građen u više faza tijekom 2000 godina i proteže se nevjerojatnih 6000 km od mora prema istoku Kine. Dio zida koji ćete posjetiti nazivaju Mutianyu te je jedan od najočuvanijih dijelova zida iz dinastije Ming. Navečer ćete se ukrcati u vlak i udobno se smjestiti za noćnu vožnju do grada Xi’an.

Obroci: Doručak

4

Dan 4: Xi’an

Nakon dolaska u Xi’an, antičku kinesku prijestolnicu i odmorište na tradicionalnom svilenom putu, sjednite na bicikl i prevozite 14 kilometara gradskih zidina. Navečer posjetite živahnu muslimansku četvrt i tržnicu te uživajte u najboljoj uličnoj hrani u Kini. Začinjen goveđi ili janjeći kebab pravi su lokalni hit!

Obroci: Doručak

5

Dan 5: Xi’an

1974. godine jedan je seljak prilikom kopanja bunara slučajno pronašao jednu od najvećih arheoloških iskopina stoljeća: znamenitu vojsku terakote, tj. više od dva tisućljeća staru posmrtnu pratnju velikog vladara. Preko 8000 glinenih vojnika,i na stotine replika konja i kočija, napravili su kako bi štitili grobnicu vladara Qin Shi Huanga. Nakon razgledavanja uputite se u obližnje selo gdje su iskopali glinene skulpture i priuštite si odličan ručak. Navečer možete otići na tradicionalnu gozbu gdje će vam pripremiti najbolje lokalne specijalitete kakve su nekad pripremali velikim vladarima.

Obroci: doručak, ručak

6

Dan 6: Xi’an/Lhasa

Ujutro vas čeka let preko spektakularnih vrhova himalajskog planinskog lanca do krova svijeta – tibetanske prijestolnice Lhase. Nakon slijetanja smjestit ćete se u hotel koji će sljedeća tri dana biti vaš novi dom. Poslijepodne će proteći u opuštenoj atmosferi – otiđite u šetnju trgom Barkhor i dajte svom tijelu dovoljno vremena da se navikne na nadmorsku visinu od 3700 metara.

Obroci: Doručak

7

Dan 7: Lhasa

Posjetite najveće znamenitosti grada. Najprije posjetite palaču Potala, arhitekturno čudo iznimne povijesne vrijednosti. Potala je mjesto gdje Dalaj Lame meditiraju i uređuju državne poslove. Vidjet ćete zlatne kipove, trodimenzionalne mandale, antičke tekstove i predane vjernike koji danonoćno posjećuju palaču. U medicinskom institutu upoznat ćete tehnike i tradiciju tibetanskog liječenja. Posjetite umjetnički studio u kojem poučavaju tradicionalni tibetanski način slikanja, poznat kao tangka. Umjetnici najčešće slikaju mandale ili božanstva pa su stoga ta umjetnička djela u budizmu sveta te su od velikog značaja za učenje i meditaciju.

Obroci: Doručak

8

Dan 8: Lhasa

Zadnji dan u Lhasi posjetite hram Jokhang, duhovno srce Tibeta, te povijesni samostan Sera gdje možete pratiti živahne debate monaha o budističkim doktrinama. Riječ je o filozofskoj praksi s višestoljetnom povijesti. Ako ste gurman, zasigurno će vas oduševiti tečaj kuhanja s lokalnim chefom. Pripremiti ćete (a zatim i pojesti) tradicionalne tibetanske knedle koje nazivaju »momo«.

Obroci: doručak, ručak

9

Dan 9: Lhasa/ Chengdu

Oprostite se od sušnog tibetanskog platoa i uhvatite let za Chengdu, prijestolnicu provincije Sečuan. Vodič će vam u gradu otkriti pravi raj za ljubitelje začina. Navečer vas čeka gurmanska avantura – kušanje ukusne, no vrlo pikantne, sečuanske kuhinje.

Obroci: doručak, večera

10

Dan 10: Chengdu/Chongqing

Upoznajte najslavnije stanovnike ovog dijela Azije – pande! Posjetite Centar za razmnožavanje pandi gdje ćete saznati nešto više o tim nježnim crno-bijelim medvjedima te uživati u promatranju njihovih svakodnevnih vragolija. Većina još živućih predstavnika ove ugrožene vrste živi u sečunskim planinama. Osim slavne pande, u centru ćete imati priliku vidjeti brojne druge zanimljive vrste. Ne zaboravite manje poznate, no ništa manje simpatične, crvene pande. Nakon razgledavanja centra na kratko ćete posjetiti grad Chongqing, a zatim se ukrcati u luksuzan riječni brod i provesti prvu noć na valovima rijeke Jangce.

Obroci: Doručak

11-12

11. i 12. dan: rijeka Jangce

Uživajte u opuštenoj plovidbi trećom najdužom rijekom na svijetu koja dijeli Kinu na njen sjeverni i južni dio. Plovit ćete kroz jedanod geografski najimpresivnijih dijelova riječnog korita – Tri klanca. Dostupne su različite ekskurzije na kopnu i posjet hramovima i ozidanim gradovima, a možete također ostati na brodu i slobodno vrijeme iskoristiti za ljenčarenje, promatranje okolice ili pak sudjelovati u jednoj od organiziranih aktivnosti na brodu: okušajte se u tai chiju ili kineskoj kaligrafiji te si priuštite degustaciju čajeva. Posada broda svojim će se predstavama pobrinuti da vam na brodu ne bude dosadno.

Obroci: doručak, ručak, večera

13

Dan 13: Rijeka Jangce/Šangaj

Zadnji dan plovidbe posjetit ćete (ako vremenski uvjeti budu to omogućili) hidroelektranu Tri klanca, impresivan inženjerski pothvat, a nakon toga brod ćete zamijeniti zrakoplovom i poletjeti prema Šangaju.

Obroci: Doručak

14

Dan 14: Šangaj

Pred vama je slobodan dan za posjet najvećim znamenitostima najvećeg kineskog grada. Posjetite spokojne, 400 godina stare, vrtove Yuyuan. Promatrajte zlatne ribice u ribnjacima te prošetajte mnogobrojnim paviljonima i dvoranama. U šangajskom muzeju pogledajte impresivnu zbirku kineske umjetnosti. Zavirite iza kulisa slavnih šangajskih akrobata – upoznajte njihovu tradiciju i posjetite zanimljiv prostor za trening. Kasnije uživajte u jedinstvenoj predstavi koja ujedinjuje tradicionalnu kinesku akrobatiku i najmoderniju tehnologiju. Izvođači će u vratolomnim točkama pokazati iznimnu fleksibilnost, ravnotežu i snagu.

Obroci: Doručak

15

Dan 15: Šangaj

Vaša se grupna avantura privela kraju. Budući da je Šangaj grad u kojem jednostavno ne može ponestati znamenitosti vrijednih posjeta, svoj izlet možete produžiti za još koji dan te osjetiti pravi puls ovog azijskog velegrada.

Obroci: Doručak

Kod putovanja: G-ACCNG