Highlights: Zanzibar Island, Ngorongoro Crater, Serengeti National Park, Masai Mara National Reserve, Nairobi.

Naoružan fotoaparatom i dalekozorom kreni na safari diljem istočne Afrike! Egzotične životinje koje ćeš vidjeti na ovom 14-dnevnom putovanju kroz najbolje prirodne parkove Kenije i Tanzanije zasigurno će te fascinirati. Ako tome dodaš još posjet predivnim plažama Zanzibara, dobiješ zaista nezaboravnu avanturu.

Dodatne informacije

Stil putovanjaPustolovno
Razina uslugeStandardna
Dobna granica16+
Avio karteNisu uključene
Trajanje15 dana
DržavaKenija, Tanzanija
KontinentAfrika
ZahtjevnostSrednje zahtjevna
DestinacijaTanzanija, Kenija
Početak i kraj

Od Dar es Salaama do Nairobija

ŠTO JE UKLJUČENO
  • Izlet na Zanzibar, posjet grada i tržnice začina,
  • obilazak lokalnog sela u rezervatu Maasai,
  • 14 noćenja u šatorima, hotelima ili bungalovima,
  • 13 doručka, 14 ručkova, 13 večera.
DODATNE AKTIVNOSTI
  • 4-dnevno kampiranje i ekskurzija na području nacionalnog parka Serengeti te
  • posjet centru žirafa i nacionalnom parku Nairobi.
DODATNI TROŠKOVI
  • Dodatni troškovi za hranu: 150 kn
Dostupni polasciPolasci tijekom cijele godine

Zanima te više? Nazovi 0800 19 98, piši  za informacije iz prve ruke ili posjeti našu poslovnicu.

Za dodatne informacije možeš pročitati opće uvjete.

kenija i zanzibar

1

Dan 1: Zanzibar

Lokalni trajekt odvest će te do Zanzibara. Sljedeće 3 noći provest ćeš u Stone Townu, glavnom gradu Zanzibara. Ostatak dana imaš vremena posjetiti i istražiti brojne prekrasne plaže, čarobni svijet ispod razine mora ili izlet brodom u zalazak sunca.

2

2. dan: Zanzibar

Ujutro ćeš s lokalnim vodičem ići na Spice Tour, a popodne ćeš moći uživati u brojnim aktivnostima koje nudi lokalno okruženje.

3

Dan 3: Zanzibar

Vrijeme je za posjet prekrasnoj šumi Jozani, a popodne možeš provesti posljednje sate na otoku istražujući.

4

Dan 4: Dar es Salaam – Bagamoyo

Čeka te istraživanje povijesti i jedinstvene arhitekture grada Stone Town te obilazak živopisne tržnice s hranom i začinima. Kasnije ćeš se ukrcati na trajekt i uputiti natrag na kopno. Nakon iskrcaja u Dar es Salaamu čeka te kratka vožnja do sljedećeg odredišta, obalnog grada Bagamoyo gdje ćeš prenoćiti.

5

Dan 5: Arusha

Grad Arusha okružen je najpoznatijim afričkim krajolikom i nacionalnim parkovima. Nalazi se ispod planine Meru, u istočnom dijelu doline Great Rift Valley, u blizini glavnih atrakcija: Serengeti, krater Ngorongoro, jezero Manyara, nacionalni parkovi Tarangire i Arusha te planina Kilimandžaro.

6

Dan 6: Serengeti i Ngorongoro

Sljedeća tri dana korisnici paketa aktivnosti kreću na ekskurziju u nacionalni park Serengeti i razgledavanje kratera Ngorongoro. Serengeti je ekosustav poznat po najvećoj i najmasovnijoj migraciji kopnenih sisavaca na svijetu, što ga ubraja u sedam prirodnih čuda Afrike.

7

Dan 7: Serengeti i Ngorongoro

Čitav dan je namijenjen istraživanju Serengetija. U parku živi čak 70 vrsta velikih životinja i 500 ptica, tvoja put po parku ovisit će o kretanju životinja. Na dnu divovskog kratera, po kojem je dobilo ime cijelo područje, moći ćeš vidjeti mnoštvo životinja koje su na dnu kaldere napravile dom.

8

Dan 8: Karatu

Već rano ujutro krenut ćeš u Elephant Caves, a staza će te voditi kroz netaknute šume s raznolikim divljim životinjama. Ostatak dana bit će za opuštanje, ali možeš sudjelovati i u drugim aktivnostima.

9

9. dan: Arusha

Devetog dana će se oba dijela grupe ponovno udružiti i imati priliku podijeliti priče o doživljenim događajima u posljednjih nekoliko dana.

10

Dan 10: Kenija, Nairobi

Nakon prelaska granice s Kenijom, nastavit ćeš prema Nairobiju. Osnovan je 1899. godine kao jednostavno željezničko središte, ali je brzo prerastao te okvire i postao glavni grad britanske Istočne Afrike, a 1963. godine postaje glavni grad Kenije. U gradu si možeš priuštiti večeru u jednom od odličnih restorana.

11

Dan 11: Nairobi

Danas imaš slobodan dan za istraživanje ulica Nairobija. Na raspolaganju su ti i brojni izleti, poput posjeta centru za žirafe ili nacionalnom parku u Nairobiju.

12

Dan 12: Prirodni rezervat Maasai Mara

Iz kenijske prijestolnice uputit ćeš se prema rezervatu Maasai Mara koji je širom svijeta poznat po svojim prekrasnim, beskrajnim ravnicama, nazvanim po kenijskom narodu Masai. Budući da rezervatom putuješ s lokalnim vozilom, ponesi sa sobom samo manju torbu s najnužnijim stvarima (ručnik, vreća za spavanje, odjeća i osnovne toaletne potrepštine te oprema za kampiranje).

13

Dan 13: Prirodni rezervat Maasai Mara

Beskrajne ravnice rezervata Maasai Mara pružaju sjajne mogućnosti za promatranje lokalnih životinja te prekrasne motive za fotografije. Na cjelodnevnom safariju uz malo sreće moći ćeš se diviti slonovima, crnim nosorozima, bizonima, leopardima, gepardima, truležima, zebrama i gazelama. A u blatnim vodama rijeka skrivaju se nosorozi i krokodili.

14

14. dan: Nacionalni park Nakuru

Nakon ranog buđenja krenut ćeš na posljednju safari vožnju kroz rezervat, a onda je vrijeme za posjet nacionalnom parku Nakuru. Nakon dolaska krenut ćeš u kratko popodnevno razgledavanje. Jezero Nakuru dom je velikih jata flaminga i pelikana, a tu žive i crni te bijeli nosorozi, leopardi, lavovi i mnogi jeleni. Područje oko jezera zaštićeno je bilo kao utočište ptica, ali 1968. godine proglašeno je nacionalnim parkom.

15

Dan 15: Jezero Nakuru – Nairobi

Rano ujutro oprostit ćeš se od mirnog jezera i vratiti u kenijsku prijestolnicu. Po dolasku u Nairobi moći ćeš posjetiti centar žirafa i nacionalni park Nairobi, dom crnih nosoroga, lavova, leoparda, geparda, hijena i mnogih drugih životinja.

Kod putovanja: N-NANN