Izdvajamo: Bourke’s Luck Potholes, Blyde River Canyon, God’s Window, Kruger National Park, Mlilwane Wildlife Sanctuary, Greater St Lucia Wetland Park, Hluhluwe/Imfolozi National Park, Addo Elephant National Park, Knysna, Oudtshoorn – Ostrich Capital of the World, Stellenbosch, Cape Town

U 20 dana proputovat ćete Južnu Afriku od Johannesburga do Cape Towna i posjetiti najljepše nacionalne parkove i druge znamenitosti kojima se ponosi sam jug Afrike. Hoćete li imati toliko sreće da ugledate Velikih 5? Zanimljiv put vodit će vas smaragdno zelenim šumama Svazija, preko visoravni Lesota do obale, a zatim ćete se spustiti nešto niže – u podzemni jamski sustav Cango. Savršeno iskustvo za ljubitelje prirode!

Uz nadoplatu u putovanje možete uključiti i paket aktivnosti koji sadrži neke od najomiljenijih avantura. Ako se taj paket ipak ne izaberete, imajte na umu da su te aktivnosti svejedno uključene u raspored putovanja.

 

Dodatne informacije

Stil putovanjaPustolovno
Razina uslugeOsnovna
Dobna granica16+
Avio karteNisu uključene
Trajanje20 dana
DržavaJužna Afrika
KontinentAfrika
ZahtjevnostSrednje zahtjevna
DestinacijaJužna Afrika
Početak i kraj

od Johannesburga do Cape Towna

Što je uključeno
 • safari vožnja u parku Kruger,
 • posjet kanjonu Blyde, God’s Window i Bourke’s Luck Potholes,
 • kulturna večer Zulu,
 • pješačenje s vodičem parkom Ukhahlamba Drakensberg (uključujući ulaznicu i razgledavanje oslikanih stijena),
 • posjet selu u Lesotu,
 • šetnja rančem u pratnji vodiča u parku Addo,
 • safari vožnje u parku Addo,
 • ulaznica i safari vožnja u nacionalnom parku Tsitsikamma,
 • posjet farmi nojeva,
 • posjet klubu Ronnie’s Sex Shop,
 • 19 noćenja u šatorima (2 osobe) ,
 • 19 doručaka, 20 ručkova, 20 večera.
DODATNE AKTIVNOSTI
 • cjelodnevni safari u parku Kruger,
 • safari vožnja parkom Hluhluwe,
 • večernja plovidba po laguni (St. Lucia),
 • razgledavanje jama Cango,
 • kušanje vina i sira te
 • kulturna tura po Cape Townu.
Dostupni polasciPolasci tijekom cijele godine

Vizu za Južnu Afriku organiziramo u Nomago Travelu.

Zanima te više? Nazovi 0800 19 98, piši  za informacije iz prve ruke ili posjeti našu poslovnicu.

Za dodatne informacije možeš pročitati opće uvjete.

1

Dan 1: Nacionalni park Kruger

Prvi dan ćete se iz Johannesburga, kroz plodnu provinciju Mpumalanga, uputiti direktno prema Nacionalnom parku Kruger. Nakon dolaska i smještanja vodiči će vas upoznati s planom putovanja.

2

Dan 2: Nacionalni park Kruger

Čeka vas skitanje po svjetski poznatom nacionalnom parku! Dan ćete započeti već rano ujutro safari vožnjom. Park je dom nevjerojatno velikom broju vrsta: ovdje možete pronaći 336 vrsta drveća, 49 vrsta riba, 34 vodozemaca, 114 guštera, 507 ptica i 147 sisavaca. Park možete doživjeti sa sjedišta vozila safarija.

3

Dan 3: Nacionalni park Kruger

Treći dan u parku Kruger krenut ćete takozvanim panoramskim putem. Stanke kod kanjona Blyde, vidikovca God’s Window (Božji prozor) i kamenih riječnih skulptura Bourke’s Luck Potholes omogućit će vam veličanstvene prizore.

4

4. dan: Nacionalni park Kruger – Evastini

Dan ćete započeti tradicionalnim doručkom i kavom, a zatim krećete prema Evastiniju preko Nacionalnog parka Kruger. Putujući prema jugu, iz kamiona ćete moći primijetiti divlje životinje. Nakon kratke vožnje ulazite u malu afričku zemlju Evastini, koju okružuju Južna Afrika i Mozambik, i nastavite dalje prema glavnom gradu Mbabaneu.

5

Dan 5: Evastini – utočište za divlje životinje Milwane

Petog dana čeka vas utočište za divlje životinje u Milwaneu. To je najstariji prirodni rezervat u državi i pokriva 4.560 hektara površine. Budući da na tom području nema velikih predatora, možete se bezbrižno prošetati brojnim stazicama i istražiti ljepote parka. Šetnja je također odličan način za upoznavanje lokalne flore i faune.

6

Dan 6: Evastini – St. Lucia

Ujutro ćete se oprostiti od Evastina te se slikovitom cestom odvesti do obale toplog Indijskog oceana. Ponovno ćete stupiti na područje Južne Afrike. Nastavit ćete prema jugu, do područja Zululanda, koji se nekoć smatrao za kraljevstvom kralja Shaka, koji je objedinio različite zulu-klanove.

Popodne vas čeka jedinstveni doživljaj – Zulu kulturna večer. Kušat ćete lokalno pivo, napravljeno od palme Ilala koja raste samo na tom području, upoznati lokalne obiteljske tradicije te naučiti osnove zulu jezika.

7

Dan 7: Rezervat Hluhluwe Umfolozi

Ujutro je na rasporedu safari vožnja i upoznavanje domaćina parka Hluhluwe Imfolozi, koji je ujedno i jedini državni park u provinciji KwaZulu-Natal, gdje je moguće vidjeti Velikih 5 – afričkog lava, slona, leoparda, bizona i bijelog ili crnog nosoroga. Popodne ćete se vratiti u park iSimangaliso. Tijekom večernje plovidbe lagunom uživat ćete u društvu brojnih ptica i nosoroga uz lijepi zalazak sunca.

8

Dan 8: Durban

Vrijeme je da upoznate još urbaniju stranu Južne Afrike! Sedmi dan stići ćete u grad Durban, najveću luku u državi i omiljenu surfersku destinaciju. Navečer se možete počastiti tradicionalnom indijskom večerom s obzirom da u Durbanu živi najveća populacija ljudi indijskog porijekla izvan granice Indije.

9

Dan 9: Park Ukhahlamba Drakensberg

Pozdravite se od mora – čeka vas povratak u unutrašnjost zemlje, u park Ukhahlamba Drakensberg, poznat i kao Nacionalni park Royal Natal. Park je dio veličanstvenog i nevjerojatno lijepog područja Drakensberg Escarpment. To je područje gdje najviše planine Južne Afrike, Drakensberg, naglo završavaju i pokrajina prelazi u nizinsko područje. U gorju čiji se vrhovi izdižu preko 3000 metara visine, treking je najomiljenija aktivnost. Ako ne budete zauzeti drugim aktivnostima koje su vam dostupne, možete se uputiti u ugodnu šetnju s lokalnim vodičem.

10

Dan 10: Lesoto, Malealea

Do granice s kraljevinom Lesoto uspinje se predivan put. Odmorite oči i noge te uživajte u vožnji do jedne od najviših država na svijetu – cijelo područje Lesota leži na više od 1000 metara nadmorske visine.

11

Dan 11: Lesoto, Malealea

Ako budete raspoloženi, rano ujutro uputit ćete se na treking s ponijima u udaljene šume Lesota, u pratnji lokalnih vodiča. Na povratku ćete zajedno s cijelom grupom posjetiti selo i upoznati lokalne stanovnike.

12

Dan 12: Južna Afrika, Graaff-Reinet

Vrijeme je da napustite »Kraljestvo neba« i vratite se u Južnu Afriku gdje vas čeka posjet gradu Graaff-Reinet.

13

Dan 13: Nacionalni park Addo Elephant

Put ćete nastaviti kroz južnoafričku provinciju Eastern Cape, do nacionalnog parka Addo. U trećem najvećem Nacionalnom parku u Južnoj Africi živi preko 600 slonova, lavova, bizona, crnih nosoroga, hijena, leoparda i raznovrsnih antilopa. Popodnevni sati namijenjeni su vožnji parkom (vožnja se može odgoditi i za sljedeće jutro).

14

Dan 14: Nacionalni park Addo Elephant

Dan započinje vožnjom po parku gdje ćete uz malo sreće ugledati slonove i druge životinje. Ako ste ljubitelji fotografiranja, pripremite opremu i širom otvorite oči!

15

Dan 15: Nacionalni park Tsitsikamma

Ako se nije našla na rasporedu već prvo popodne, danas ujutro čeka vas safari vožnja, a zatim i oproštaj od parka Addo. Nakon toga krenut ćete prema drugom nacionalnom parku imena Tsitsikamma, što znači »mjesto s obiljem vode«. Park te neće razočarati, radi se naime o području bujnih autohtonih šuma i dramatične obale. Ovdje leži slavni, par dana dug obalni put Otter Trail koji je dobio ime po vidrama koje tamo žive. Početak puta prehodat ćete i sami.

16

Dan 16: Storms River

Pred vama je slobodan dan za istraživanje malog sela Storms River na području parka Tsitsikamma. Iako nije veliko, nudi širok izbor aktivnosti koje će vam ispuniti vrijeme – spust po rijeci u gumenom obruču, najviši bungee skok na svijetu, istraživanje kišne šume šetnjom kroz krošnje i još mnogo toga.

17

Dan 17: Garden Route

Danas ćete upoznati dio južnoafričke obale Garden Route. Dolaskom u zaljev Plettenberg vodič će vam predstaviti brojne aktivnosti kojima se možete baviti tijekom slobodnog popodneva. Što kažete na večeru u divljini? Ako ste ljubitelji ptica, posjetite Birds of Eden, posljednje utočište za ptice u kojem mogu slobodno letjeti. U utočištu za primate Monkey town čekaju vas znatiželjni majmuni.

18

Dan 18: Oudtshoorn

Opušteno dopodne možete iskoristiti za aktivnosti za koje vam je dan ranije ponestalo vremena. Nakon toga ponovno krećete na put. Kraću stanku u gradu Knysna iskoristite za brzo razgledavanje. Put će vas voditi kroz veličanstveno gorje Outeniqua prema gradu Oudtshoorn, svjetski poznatom po jamama Cango. Spustit ćete se u podzemni svijet koji će vas oduševiti spektakularnim dvoranama i impresivnim skulpturama od vapnenca. Vodič će vam objasniti sve o jamama koje se protežu nešto više od 4 km u dužinu.

19

Dan 19: Oudtshoorn – Somerset West

Slikoviti put koji djelomično ide cestom Route 62 dovest će vas do grada Somerset West. Na putu ćete imati vremena za vrlo zanimljivu stanku: Ronnie’s Sex shop koji unatoč imenu nije trgovina s igračkama za odrasle već interesantan country klub. Navečer možete otići u lokalni restoran na zadnju večeru sa suputnicima.

20

Dan 20: Somerset West – Cape Town

Putovanje završava povratkom u južnoafričku prijestolnicu. Putem ćeš se zaustaviti u jedinstvenom sveučilišnom gradu Stellenbosch, a zatim i kod lokalnih vinara gdje ćeš moći kušati vina i sireve. Nakon dolaska u Cape Town krenut ćeš na kulturno istraživanje grada. Put će te voditi do neformalnih naseobina Langa i Khayelitsha gdje tradicionalni iscjelitelji i restorani brinu za starodavni štih u modernoj prijestolnici. Lokalna okružja uglavnom su područja siromaštva, no istovremeno kreativnosti i života, te su stoga vrijedna posjeta.

Kod putovanja: N-NJC