IzdvajamoTokio, Takayama, Kyoto, Hirošima, otok Miyajima, vrata Torii, sushi

Oduvijek želiš posjetiti Japan, ali ti je uvijek bio preskup? Ne više! Pozivamo te na ugodno 11-dnevno putovanje u Zemlju izlazećeg sunca. Putuj s poznatim japanskim vlakovima, upoznaj noćni život Tokija te svjetski poznatu četvrt gejša u Kyotu i posjeti znamenita plutajuća vrata Torii na Miyajimi. Doživi sve običaje bogate japanske kulture i visokotehnoloških gradova gdje će ti biti na raspolaganju puno slobodnog vremena.

Dodatne informacije

Stil putovanjaYolo
Razina uslugeOsnovna
Dobna granicaod 18 do 39
Avio karteNisu uključene
Trajanje11 dana
DržavaJapan
KontinentAzija
ZahtjevnostProsječna
DestinacijaJapan
Jezik tureEngleski
Početak i kraj

Od Tokija do Osake

ŠTO JE UKLJUČENO
  • Posebno iskustvo: posjet Kyotu,
  • orijentacijski obilazak Tokija i Takayame,
  • noćenje u tradicionalnom japanskom prenoćištu,
  • posjeta otoka Miyajima,
  • Japan Rail Pass, 7-dnevna karta za vlak,
  • svi prijevozi među aktivnostima i destinacijama.
HRANA I SMJEŠTAJ
  • 9 noćenja u hostelima, 1 noćenje u tradicionalnom prenoćištu (sva noćenja u zajedničkim sobama)
  • Obroci nisu uključeni u cijenu, dodatni troškovi hrane: od 3.600 kn / 478 € do 4.800 kn / 638 €

Zanima te više? Nazovi 0800 19 98, piši  za informacije iz prve ruke ili posjeti našu poslovnicu.

Za dodatne informacije molimo pročitajte Opće uvjete.

japonska 300x300

1

Dan 1: Tokio

Ako već nisi u Japanu, prvi je dan namijenjen dolasku zrakoplovom iz Europe.

2

Dan 2: Tokio

Dan ćeš započeti obilaskom Tokija, a zatim ćeš imati nešto slobodnog vremena za samostalno istraživanje. Pogledaj si atrakcije poput parka Yoyogi, grobnice Asakusa, gradske četvrti Harajuku, svjetski poznatog raskrižja u centru tehnološke četvrti Shibuya ili se odluči posjetiti jednu od mnogih trgovina i kafića.

3

Dan 3: Tokio/Takayama

Odpotuj proti slikoviti Takayami, kjer te pod vodstvom vodiča čaka ogled zanimivih ulic starega mestnega jedra s številnimi lokalčki, ki ponujajo sake, alkoholno pijačo iz fermentiranega riža in doma varjena piva. Uživaj v prostem preostanku dneva, ki ga lahko izkoristiš za odkrivanje okolice. Zvečer si privošči nekaj sprostitve v tradicionalnem japonskem gostišču, kjer boš tudi prenočil.

4

Dan 4: Takayama/Kjoto

Ukrcaj se na vlak do japanske imperijalističke prijestolnice. Nakon dolaska u Kyoto imat ćeš opet slobodno cijelo poslijepodne. Navečer možete kušati lokalno pivo i nakon dana prepunog novih avantura, opustiti se na obali rijeke ili posjetiti jedan od kafića u Kyotu.

5

Dan 5: Kjoto

Danas te čeka slobodan dan kojeg možeš iskoristiti za posjet jednom od prekrasnih hramova Kyota, prisustvovati tradicionalnoj čajanci ili se isprobati na tečaju kaligrafije.

6

Dan 6: Kjoto

Posljednji je dan istraživanja u Kyotu. Ponovno je na redu slobodan dan, što znači da možeš posjetiti sve ostale stvari za koje je u prošlim danima ponestalo vremena. Navečer uživaj još u zadnjoj noći s grupom u Kyotu.

7

Dan 7: Kjoto/Hirošima

Kreni na put za Hirošimu, gdje ćeš posjetiti park i muzej koji svjedoče o tragičnoj prošlosti ovog grada.

8

Dan 8: Hirošima

Ujutro se ukrcaj na trajekt koji će te odvesti do otoka Miyajima, gdje će te dočekati neobična plutajuća vrata torii. Dodatno možeš otići na lakšu šetnju oko planine Misen. Ali obavezno mora biti na tvom popisu aktivnosti uključeno i kušanje kamenica koje se smatraju lokalnim specijalitetom.

9

Dan 9: Hirošima/Osaka

Ukrcaj se na vlak i otputuj u Osaku, jednu od kulinarskih prijestolnica Japana. Za slobodno istraživanje ovog raznolikog grada imaš na raspolaganju čitav dan. Ne zaboravi izdvojiti i vrijeme za ručak – preporučujemo takoyaki, najpopularniju uličnu hranu u gradu.

10

Dan 10: Osaka

Predzadnji dan bit će ponovno slobodan. Možeš ga iskoristiti za posjetu muzejima, dvorcu Osaka ili za istraživanje mnogih dućana u gradskoj četvrti Umeda. Zapamti, ovo je posljednja noć s grupom, pa je iskoristi za upoznavanje s noćnim životom i za nezaboravnu zabavu.

11

Dan 11: Osaka

Polazak iz Osake prema kući. Kući možeš letjeti i nekoliko dana kasnije te dodatno vrijeme iskoristiti za istraživanje Japana ili razgledavanje nekog drugog grada.

Kod putovanja: G-AJTO