Izdvajamo: 

Putovanje u čarobni Istanbul za Novu Godinu! Poleti u Istanbul i istraži ovu bajkovitu zemlju na organiziranom putovanju s hrvatskim pratiteljem koje je garantirano.

Dodatne informacije

DestinacijaIstanbul
Stil putovanjaOrganizirano
Avio karteUključene
Trajanje4 dana
DržavaTurska
KontinentEuropa
Jezik tureHrvatski
Cijena

Od 720 € / 5.424,84 kn

Termin
 • 29. 12. 2023. – 1. 1. 2024.
 • 30. 12. 2023. – 3. 1. 2024. – od 795 € / 5.989,93 kn po osobi
Cijena po osobi uključuje
 • Avio karte Zagreb – Istanbul – Zagreb
 • Smještaj u hotelu s 4* u dvokrevetnim sobama s doručkom
 • Prijevoze iz zračne luke Amsterdam do/od hotela
 • Organizaciju putovanja i pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
Cijena ne uključuje
Fakultativni izleti
 • Razgled u pratnji lokalnog vodiča s uključenim ulaznicama za Topkapi palaču i Aja Irenu – 55 € / 414,4 kn
 • Cjelodnevni izlet – ulaznica i razgled Dolmabache palače, krstarenje brodom po Bosporu, posjet Egipatskoj tržnici, posjet Sulejmaniji, lokalni vodič – 60 € / 452,07 kn
 • Turska večera – prijevoz, večera, bezalkoholna pića, show program i trbušne plesačice – 45 € / 339,05 kn (doplata za neograničenu konzumaciju alkoholnih pića – 15 € / 113,02 kn)
 • Izlet autobusom na azijsku stranu Istanbula s lokalnim vodičem – 35 € / 263,71 kn
Raspored letova

TK1054 ZAGIST 09:15 – 13:25
TK1055 ISTZAG 19:00 – 19:10

Garantirani polasci
 • 29. Prosinac 2023

Napomene:

 • Državljani RH mogu ući u Tursku s valjanom putovnicom koja mora vrijediti najmanje 6 mjeseci nakon datuma putovanja u zemlju
 • Svi putnici koji putuju u Tursku trebaju imati putno zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Turskoj
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih izleta

 

Zanima te više? Piši nam na travel@nomago.hr ili nas nazovi na 0800 1998.

Organizator putovanja Integral Zagreb d.o.o., opći uvjeti.

Za dodatne informacije molimo pročitaj Opće uvjete.

1

Dan 1: Zagreb – Istanbul

Polazak iz Zračne luke Zagreb u 9:15. Sastanak putnika 2 sata prije polijetanja. Predviđeno slijetanje u Istanbul u 13:25 po lokalnom vremenu te prijevoz do hotela. Smještaj u hotel i slobodno vrijeme. Navečer odlazimo javnim prijevozom do trga Taksim te ćemo prošetati poznatom ulicom Istiklal Caddesi, u kojoj se nalaze mnogi restorani, barovi i trgovine, do kule Galata s koje se pruža prekrasan pogled na Bospor. Slobodno vrijeme za večeru i kušanje turskih specijaliteta. Noćenje.

2

Dan 2: Istanbul

Doručak i cjelodnevni razgled grada s lokalnim vodičem (uz doplatu). Na ovom razgledu vidjet ćeš Hipodrom, Plavu džamiju koja je najveličanstvenija džamija u Istanbulu, a ime je dobila po brojnim plavim porculanskim ukrasima na zidovima džamije, Aju Sofiju, izvorno izgrađenu kao najveću crkvu Bizantskog carstva koja je naknadno pretvorena u džamiju pa u muzej, a danas je opet džamija, Topkapi saraj, glavnu rezidenciju osmanskih sultana s haremom, Aja Irenu, bivšu bizantinsku crkvu koja je nekada bila arsenal, a danas je muzej. Nakon razgleda ćemo posjetiti Grand Bazaar, najveću i najstariju natkrivenu tržnicu na svijetu s više od 4000 trgovina tepiha, tekstila i kože, antikviteta, nakita te začina. Slobodno vrijeme za kupovinu. Poslije podne predlažemo razgled Cisterna bazilike, najvećeg i najljepšeg antičkog rezervoara pitke vode ispod Istanbula koji je jedinstven po svojoj ljepoti i prekrasnim mramornim stupovima osvijetljenim crvenim svjetlom. Navečer predlažemo zajednički odlazak na tradicionalnu večeru sa zabavnim programom i trbušnim plesačicama. Noćenje.

3

Dan 3: Istanbul

Doručak i prijedlog cjelodnevnog izleta (uz doplatu) na kojem ćeš posjetiti Dolmabache palaču, jednu od najglamuroznijih palača svijeta, nekadašnju sultansku rezidenciju. Potom slijedi plovidba Bosporskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju i pogled na carske palače, tvrđave, mostove i elitne dijelove grada. U povratku ćemo obići Egipatsku tržnicu gdje se prodaju  sušeno voće, rahat lokum, začini i suveniri, a potom i posjetiti džamiju Sulejmanije. Slobodno vrijeme i doček Nove Godine na ulicama i trgovima grada! Noćenje.

4

Dan 4: Istanbul - Zagreb

Doručak i prijedlog poludnevnog izleta autobusom na azijsku stranu Istanbula. Vozimo se autobusom preko Bosporskog tjesnaca visećim “mostom mučenika 15. srpnja” do vidikovca Çamlıca, najviše točke Istanbula i jednog od najljepših parkova Istanbula odakle puca prekrasan pogled na Zlatni rog – srce Istanbula. Nastavljamo vožnju do rezidencijalne četvrti Kadikoy i Bahariye Caddesi gdje su ulice pune trgovinama i restoranima. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu te povratak u hotel. Prijevoz do zračne luke i ukrcavanje na let za Zagreb koji je u 19:00 sati po lokalnom vremenu. Predviđeno slijetanje u Zagreb u 19:10 po lokalnom vremenu.

istanbul nova godina 1
istanbul avio karta hotel
istanbul blue mosque turska 01
istanbul bosporus turska
istanbul topkapi palace turska
istanbul nova godina 1

Kod putovanja: IG-I