Izdvajamo: Reykjanes, Reykjavik, “Zlatni trokut”, promatranje kitova, slapovi Seljalandsfoss i Solheimajokull

Putovanje u jedinstveni Island! Provedi 5 dana na Islandu i istraži ovu avanturističku zemlju na organiziranom putovanju s hrvatskim pratiteljem koje je garantirano.

FIRST MINUTE CIJENA!

Dodatne informacije

DestinacijaIsland
Stil putovanjaOrganizirano
Avio karteUključene
Trajanje5 dana
DržavaIsland
KontinentEuropa
Jezik tureHrvatski
Cijena

Od 1.030 € / 7.760,53 kn

Termin

12. 10. – 16. 10. 2023.

Cijena po osobi uključuje
 • Avio karte Zagreb – Keflavik – Zagreb i zrakoplovne prostojbe
 • Smještaj s doručkom u hotelima s 3* u dvokrevetnim sobama (potrebna nadoplata za hotel s 4* u superior sobama)
 • Autobusni prijevoz prema aktivnostima na Islandu i transfere
 • Organizaciju putovanja i voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
Cijena ne uključuje
 • Ulaznice za muzeje i spomenike (koji nisu navedeni kao uključeni)
 • Fakultativni sadržaji
 • Troškovi osobne prirode
 • Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja ugovori OVDJE
Fakultativni izleti
 • izlet na “Zlatni trokut” od 65 € / 489,74 kn
 • razgled Reykjavika (uključene ulaznice u Narodni muzej i Perlan ) od 40 € / 301,38 kn
 • izlet u Plavu lagunu od 135 € / 1.016,16 kn
 • izlet „Južna avantura” od 75 € / 565,09 kn
 • izlet „Promatranje kitova“ ( uključen transfer ) od 120 € / 904,14 kn
Garantirani polasci
 • 12. Listopad 2023

Napomene:

 • Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci nakon putovanja u zemlju
 • Konačne cijene, ponudu i program izleta šaljemo u mailu mjesec dana prije puta, a računica ovisi o broju prijavljenih putnika. Uplatu odabranih izleta potrebno je izvršiti najkasnije 15 dana prije putovanja.
 • Pridržavamo pravo promjene programa putovanja odnosno vremena polaska i povratka, ako nam zrakoplovni prijevoznik ne potvrdi zatraženi vozni red.
  Ne preuzimamo odgovornost za izgubljenu ili oštećenu prtljagu. Kod zračnog prijevoza je za prtljagu odgovorna isključivo zrakoplovna tvrtka, po propisima koji vrijede u međunarodnom putničkom prometu. Prijavu izgubljene ili oštećene prtljage putnik sam naslovljava na prijevoznika.Zbog prilagođavanja zrakoplovnom prijevozu i nepredviđenim okolnostima pridržavamo pravo obrnutog ili djelomično promijenjenog, ali sadržajno nesmanjenog programa.

Minimalan broj putnika: 80

Zanima te više? Piši nam na travel@nomago.hr ili nas nazovi na 0800 1998.

Za dodatne informacije molimo pročitaj Opće uvjete.

1

Dan 1: Zagreb - Keflavik - Reykjanes - Reykjavik

Sastanak svih putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu dva sata prije polaska zrakoplova, let prema Keflaviku (glavnoj zračnoj luci na Islandu). Po slijetanju ukrcavamo se u autobus i odlazimo na panoramsku vožnju po poluotoku Reykjanes, čiji krajolik mnoge podsjeća na površinu Mjeseca. Imat ćemo priliku vidjeti gdje se sastaju euroazijska i sjevernoamerička tektonska ploča, odnosno gdje nalazi spoj dvaju kontinenata. Odlazimo do polja geotermalnih izvora Gunnuhver, ali i obližnjih klifova koji su poznato stanište brojnih vrsti ptica. Za ovaj poluotok mnogi govore da broj svjetionika nadmašuje broj kuća, a jednostavnost, mirnoća i jedinstveni pejzaž je na svakom koraku. Vožnja do Reykjavika, smještaj u hotel, noćenje.

2

Dan 2: Zlatni trokut - þhingvellir – gejzir Strokkur – slap Gullfoss – Skalholt – Hveraþerdi)

Doručak. Nakon doručka imamo slobodno vrijeme za program u vlastitoj organizaciji. Možeš doplatiti izlet za tzv. ”Zlatnom trokutu”, jedna od poznatijih turstičkih atrakcija u Islandu. Vozimo se do nacionalnog parka þhingvellir, najstarijeg islandskog nacionalnog parka pod zaštitom UNESCO-a, a gdje je davne 930. godine ustanovljen prvi islandski parlament. Þhingvellir je jedno od najposjećenijih mjesta na Islandu, a i Islanđanima je značajna lokacija. Prošetat ćemo se putevima među stijenama (okamenjena lava) i do ljetne rezidencije islandskih predsjednika. Nastavljamo putovanje do geotermičkog područja gejzira, gdje ćete vidjeti Veliki gejzir po kojemu su gejziri uopće dobili ime, a koji danas više nije aktivan. Promotrit ćemo i gejzir Strokkur koji erumpira čak svakih pet do deset minuta. Nastavak puta prema slapu Gullfoss (poznat još kao i Zlatni slap) koji u tri kaskade pada na visini od 32 metra. Na povratku s izleta za kraj stat ćemo i u Skalholtu, mjestu gdje je 1056.g. osnovana prva biskupija na Islandu. Noćenje.

3

Dan 3: Reykjavik - Promatranje kitova - Plava Laguna

Doručak. Nakon doručka imamo slobodno vrijeme za program u vlastitoj organizaciji. Moguće je otići na promatranje kitova kao fakultativni izlet. Pritom ćemo istražiti kitove Reykjavíka pod izvrsnim vodstvom na brodu i naučiti nešto više o kitovima i njihovim posebnostima. Zaljev Faxafloi ujedno je i pun različitih vrsti ptica! Poslijepodne možeš imati slobodno vrijeme ili krenuti s nama na fakultativni izlet u Plavu lagunu, gdje se možeš okupati u geotermalnoj vodi koja bi trebala imati dobar utjecaj na kožu čija je temperatura oko 37 – 38 °C. Plava laguna je izrazito popularna tako je je potrebno rezervirati ulaz što prije. Noćenje.

4

Dan 4: Reykjavik - "Južna avantura"

Doručak. Nakon doručka imamo slobodno vrijeme za program u vlastitoj organizaciji. Moguće je otići na cjelodnevni izlet „Južnu avanturu“! Južni dio Islanda je područje prepuno  slapovima, ledenjacima i sandurama (crne plaže lave). Ako odabereš ovaj izlet, posjetit ćemo slap Seljalandsfoss koji se spušta 60 m u dubinu, a jedan je od najviše fotografiranih slapova na Islandu. U blizini moći ćemo vidjeti i slap Skogafoss. Pritom ćemo uspjeti posjetiti i prelijepu plažu Reynisfjaru. Napravit ćemo pauzu u malom gradu Vik – najjužnijem gradiću cijelog otoka. Ovdje ćemo imati priliku fotografirati, ali i prošetati poznatim islandskim plažama crnog pijeska. Ovisno o prognozi i vremenu, pokušat ćemo vidjeti i Solheimajokull, dio poznatog ledenjaka Myrdalsjokulla. Povratak u Reykjavik. Noćenje.

5

Dan 5: Reykjavik - Keflavik - Zagreb

Doručak. Nakon doručka imamo slobodno vrijeme za program u vlastitoj organizaciji/kupnju suvenira. Moguće je otići i na razgledavanje Reykjavika! Kao najsjeverniji glavni grad na svijetu, u Reykjaviku stanuje više od pola ukupnog broja stanovnika Islanda. Ime grada može se prevesti kao „Zaljev dima”. Naime, u 9. stoljeću, kada se otok naseljavao, iz tla se podizala velika količina pare! Danas u gradu nema takvih pojava jer kuće grije topla voda geotermalnog područja. Krećemo u razgledavanje starog i novog dijela grada, luke, velebne Hallgrimove crkve, Perlana, parka kraj muzeja skulptura Asmundur Svensson i Narodnog muzeja (ulaznica je uključena u cijenu izleta). Poslije izleta imamo organizirani prijevoz do zračne luke Keflavik i letimo do Zagreba.

island
island 8
island 7
island 6
island 5
island 4
island 3
island 2
island

Kod putovanja: IG-3