Izdvajamo: Indija, Delhi, Agra, Bikaner, National Geographic

Fantastična avantura pruža uvid u povijest i baštinu ove fascinantne države. Posjetite gradove mogulskih vladara, Agru i New Delhi, impresivne prijestolnice nekadašnjih prinčevskih država s raskošnim vilama i palačama. Upoznajte gradske starješine tradicionalnog sela Chandelao te se prošetajte tržnicom starog grada Bikaner. To je Indija, o kojoj sanjaju mnogi putnici avanturisti!

Dodatne informacije

Stil putovanjaIstraživanje, National Geographic
Razina uslugeNadstandardna
Dobna granica12+
Avio karteNisu uključene
Trajanje15 dana
DržavaIndija
KontinentAzija
ZahtjevnostLagana zahtjevnost
DestinacijaIndija
POČETAK I KRAJ

od Delhija do Delhija

Kaj je vključeno
 • prevoz ob prihodu,
 • obisk projekta Delhi Streetkids,
 • orientacijski ogled kolonialnega Delhija,
 • ogled s freskami okrašenih meščanskih hiš,
 • raziskovanje tradicionalnih tržnic v starem delu mesta Bikaner z lokalnih vodičem,
 • obisk trdnjave Junagarh in templja podgan,
 • obisk templja Mehrangarh in urnega stolpa,
 • ekskurzija do vasic Chandelao in Jojawar,
 • obisk starešin v vasi Chandelao,
 • raziskovanje mesta Udaipur,
 • obisk templjev Ranakpur Jain,
 • obisk kolidža Barefoot,
 • raziskovanje mesta Jaipur in Jantarne palače,
 • obisk mesta Sikri, Taj Mahala in Rdeče trdnjave v Agri,
 • zanimivi članki ter uporabni in fotografski nasveti National Geographica pred odhodom,
 • vsi prevozi med lokacijami in vključenimi aktivnostmi,
 • 14 nočitev v hotelih,
 • 14 zajtrkov, 1 kosilo, 3 večerje.
Dodatni troškovi

Dodatni troškovi za hranu: 2.100 kn do 2.800 kn

Dostupni polasciPolasci tijekom cijele godine

Zanima te više? Nazovi 0800 19 98, piši  za informacije iz prve ruke ili posjeti našu poslovnicu.

Za dodatne informacije možeš pročitati opće uvjete.

1

Dan 1: Delhi

U Delhi možete doći u bilo koje doba dana. Do večernjeg sastanka s vodičima nisu predviđene organizirane aktivnosti pa stoga možete sami istražiti grad.

2

Dan 2: Delhi/Mandawa

Ulicama Delhija povest će vas mladi vodič koji je dio projekta New Delhi Streetkids Project, u okviru kojega nekadašnja ulična djeca rade kao vodiči i turistima na jedinstven način predstavljaju grad. Zatim vas čeka posjet kolonijalnom dijelu grada gdje ćete se diviti širokim bulevarima i raskošnoj arhitekturi. Nakon razgledavanja odvest ćete se do grada Mandawa.

Obroci: Doručak

3

Dan 3: Mandawa/Bikaner

Dan započnite šetnjom očaravajućim gradom Mandawa gdje možete između ostalog posjetiti lokalne tržnice i tradicionalne, prekrasno ukrašene indijske gradske kuće (haveli). Možete također posjetiti centar za uzgoj deva. Zatim vas čeka vožnja do grada Bikaner gdje ćete se smjestiti u hotelu u kojem je nekada živjelo plemstvo.

Obroci: Doručak

4

Dan 4: Bikaner

Lokalni poznavalac pokazat će vam tradicionalne tržnice starog dijela grada i reći vam sve o starodavnim tradicijama robne razmjene, trgovine s čajem i začinima te kako stari trgovački putevi još uvijek utječu na moderno poslovanje. Zatim ćete posjetiti prekrasno očuvanu tvrđavu Junagarh. Građevina ukrašena do najsitnijeg detalja jedna je od najstarijih tvrđava u Indiji i u vlasti je kraljeve obitelji Bikaner. Nakon razgledavanja čeka vas posjet posebnom hramu koji ima malo negativnu reputaciju – Deshnoke ili Hram štakora. Iako većina ljudi u Indiji, kao i drugdje u svijetu, štakore smatraju štetočinama, ovdje vjeruju da su ti glodavci sveti i brinu za njih. Ako vam ne smeta 20.000 štakora koji žive u hramu, razgledajte njegovu unutrašnjost. Posebno pazite na bijelog štakora jer kažu da donosi sreću!

Obroci: Doručak

5

Dan 5: Bikaner/Jodhpur

Napustite Bikaner i krenite prema Jodhpuru ili »Plavom gradu« gdje ćete popodne posjetiti veličanstvenu tvrđavu Mehrangarh. Prekrasna građevina nalazi se na vrhu visokog brda s kojeg se pruža lijep pogled na grad.

Obroci: Doručak

6

Dan 6: Jodhpur/Chandelao

Jeepom se udaljite od gradske vreve i krenite u istraživanje krajolika. Posjetite pleme Bishnois, lokalne umjetnike u izrađivanju keramike i pleme Prajapats koje slovi po vezenju tepiha. Nakon razgledavanja put ćete nastaviti prema selu Chandelao gdje ćete upoznati domaćine i saznati nešto više o lokalnoj radžastanskoj kulturi.

Obroci: doručak, večera

7

Dan 7: Chandelao

Prošetajte selom, razgledajte lokalne tržnice i upoznajte seoske starješine i učitelje koji će vas upoznati sa svojom svakodnevicom, ekonomijom i kulturom. Posjetite prostore projekta Sunder Rang koji ženskama pomaže postići veću ekonomsku neovisnost, pomoću obrazovanja i učenja tradicionalnih vještina.

Obroci: doručak, večera

8

Dan 8: Chandelao/Udaipur

Otiđite do grada Udaipur. Putem ćete posjetite veličanstveni hram Ranakpur Jain, izgrađen od bijelog mramora i posvećen lokalnom božanstvu. Možete se diviti veličanstvenoj arhitekturi, precizno isklesanim dekoracijama i brojnim mramornim stupovima. Nakon dolaska u Udaipur čeka vas popodnevna šetnja gradom.

Obroci: Doručak

9

Dan 9: Udaipur

Iskoristite dan za posjet najvećim gradskim znamenitostima. U najvećoj palači u regiji Radžastan steći ćete dojam kako je nekada živjelo plemstvo. Zatim se ukrcajte u barku i uživajte u opuštajućoj plovidbi jezerom Pichola, s prekrasnim pogledom na grad i palaču. Za kraj posjetite hram Jagdish, posvećen bogu Višni, jednom od triju vrhovnih božanstava hinduizma. U toj trojici Višnu predstavlja zaštitnika ili uzdržavatelja.

Obroci: Doručak

10

Dan 10: Udaipur/Jojawar

Oprostite se od Udaipura i nastavite put do grada Jojowar. Nakon dolaska u grad čeka vas jedinstvena safari vožnja vlakom kroz slikovito planinsko područje Aravali.

Obroci: doručak, večera

11

Dan 11: Jojawar/Jaipur

Nakon doručka čeka vas vožnja do sljedeće stanice na vašem putovanju: Jaipura, prijestolnice indijske države Radžastan. Jaipur nazivaju i “Rozim gradom”, zbog velikog broja građevina obojanih u crveno ili rozo. Grad se može pohvaliti i prekrasnim palačama, tvrđavama, vrtovima, hramovima i beskonačnim ulicama. Posjetit ćete školu Barefoot, neprofitnu organizaciju koja lokalnom stanovništvu pomaže postići veću samoopskrbu i održivi razvoj.

Obroci: doručak, ručak

12

Dan 12: Jaipur

Posjetite Jantarnu palaču iz 15. stoljeća koja je nekada bila prijestolnica regije i u kojoj se na zanimljiv način miješaju utjecaji hinduističke i muslimanske arhitekture. Posjetite muzej gradske palače koja se nalazi u starom dijelu grada. Prošetajte dvorištima, vrtovima i građevinama, a u muzeju razgledajte antičke kočije i zlatom vezenu vjenčanicu. Posjet opservatoriju Jantar Mantar vratit će vas u vrijeme i upoznati vas s načinom na koji su u staroj Indiji promatrali zvijezde i planete. Zatim možete posjetiti Palaču vjetrova (Hawa Mahal), poznatu po ugodnom vjetru koji ugodno hladi palaču i u najtoplijim mjesecima.

Obroci: Doručak

13

Dan 13: Jaipur/Agra

Trinaesti dan odvest ćete se u grad Agru, a putem ćete posjetiti napušteni grad Fatehpur Sikri koji je nekada bio prijestolnica Mogulskog carstva, a danas je na popisu Unescove svjetske baštine. Obratite pažnju na simbole različitih religija. Kralj Akbar, koji je izgradio ovaj grad okružen zidinama, postavio je naime tri palače za svoje najdraže žene: hinduističku, muslimansku i kršćansku.

Obroci: Doručak

14

Dan 14: Agra/Delhi

Ustanite rano ujutro jer vas čeka posjet jednom od sedam svjetskih čuda – slavnom Taj Mahalu. Ranojutarnji posjet omogućava nesmetano razgledavanje jedne od najljepših građevina na svijetu. Divite se prekrasnim bijelim mramornim stupovima mauzoleja koji je vladar Shah Jahan izgradio kao spomenik ljubavi za svoju najdražu ženu Mumtaz Mahal. Nakon razgledavanja krenut ćete prema Delhiju gdje možete izabrati vođeno razgledavanje starog grada ili pak slobodno vrijeme iskoristiti za istraživanje bogate kolonijalne arhitekture i privlačnih trgovina.

Obroci: Doručak

15

Dan 15: Delhi

Ostanite u Delhiju, vratite se u Sloveniju ili posjetite druge dijelove Indije i Azije.

Kod putovanja: G-AHLNG