Highlights: Nacionalni park Greater Addo, Nacionalni park Tsitsikamma, Garden Route, Oudtshoorn, Route 62, Cape Whale Coast Route

U tjedan dana ovo putovanje predstavit će vam ljepote najjužnijeg dijela Afrike i tamošnjih nacionalnih parkova. Posjetite park Addo i divite se slonovima, prošetajte prekrasnim plažama na obalnoj cesti Garden Route i istražite domorođačke šume koje se protežu od obale do unutrašnjosti. Na putovanju vam nikada neće ponestati zanimljivih aktivnosti – za obožavatelje adrenalina tu je najviši bungee skok na svijetu, planinari će uživati u parku Tsitsikamma, a oni najhrabriji moći će zajahati noja. Južna Afrika sve to nudi u zagrljaju nevjerojatne prirode, s brojnim mogućnostima za nezaboravne fotografije.

Uz nadoplatu u putovanje možete uključiti i paket aktivnosti koji sadrži neke od najomiljenijih avantura. Ako se taj paket ipak ne izaberete, imajte na umu da su te aktivnosti svejedno uključene u raspored putovanja.

Dodatne informacije

Stil putovanjaPustolovno
Razina uslugeOsnovna
Dobna granica16+
Avio karteNisu uključene
Trajanje7 dana
DržavaJužna Afrika
KontinentAfrika
ZahtjevnostSrednje zahtjevna
DestinacijaJužna Afrika
Početak i kraj

od Port Elizabetha do Cape Towna

Što je uključeno
  • ulaznica u park Tsitsikamma i safari vožnja,
  • posjet farmi nojeva,
  • posjet klubu Ronnie’s Sex Shop,
  • 6 noćenja u šatorima (2 osobe) ,
  • 6 doručaka, 7 ručka, 6 večera.
DODATNE AKTIVNOSTI
  • razgledavanje jama Cango,
  • kulturna tura po Cape Townu,
  • kušanje vina i sira.

Zanima te više? Nazovi 0800 19 98, piši  za informacije iz prve ruke ili posjeti našu poslovnicu.

Za dodatne informacije možeš pročitati opće uvjete.

1

Dan 1: Nacionalni park Addo Elephant

Nakon uvodnog sastanka s vodičima krenut ćete iz grada Port Elizabeth prema Nacionalnom parku Addo. U trećem najvećem Nacionalnom parku u Južnoj Africi živi preko 600 slonova, lavova, bizona, crnih nosoroga, hijena, leoparda i raznovrsnih antilopa.

2

Dan 2: Addo – Nacionalni park Tsitsikamma

Dan ćete započeti safari vožnjom po parku Addo, tijekom koje ćete uz malo sreće ugledati slonove i druge stanovnike (vožnja se može odgoditi za prvi dan popodne). Nakon toga otići ćete do parka Tsitsikamma, što znači “mjesto s obiljem vode”. Ime vas zasigurno neće razočarati, s obzirom da se radi o području bujnih autohtonih šuma i dramatične obale. Ovdje leži slavni, par dana dug obalni put Otter Trail koji je dobio ime po vidrama koje tamo žive. Početak puta prehodat ćete i sami.

3

Dan 3: Nacionalni park Tsitsikamma

Pred vama je slobodan dan za istraživanje malog sela Storms River na području parka Tsitsikamma. Iako nije veliko, nudi širok izbor aktivnosti koje će vam ispuniti vrijeme – spust po rijeci u gumenom obruču, najviši bungee skok na svijetu, istraživanje kišne šume šetnjom kroz krošnje i još mnogo toga.

4

Dan 4: Garden Route

Danas ćete upoznati dio južnoafričke obale Garden Route. Dolaskom u zaljev Plettenberg vodič će vam predstaviti brojne aktivnosti kojima se možete baviti tijekom slobodnog popodneva. Što kažete na večeru u divljini? Ako ste ljubitelji ptica, posjetite Birds of Eden, posljednje utočište za ptice u kojem mogu slobodno letjeti. U utočištu za primate Monkey town čekaju vas znatiželjni majmuni.

5

Dan 5: Oudtshoorn

Opušteno dopodne možete iskoristiti za aktivnosti za koje vam je dan ranije ponestalo vremena. Nakon toga ponovno krećete na put. Kraću stanku u gradu Knysna iskoristite za brzinsko razgledavanje. Put će vas voditi kroz veličanstveno gorje Outeniqua prema gradu Oudtshoorn, svjetski poznatom po jamama Cango. Ako imate paket aktivnosti, spustit ćete se u podzemni svijet koji će vas oduševiti spektakularnim dvoranama i impresivnim skulpturama od vapnenca. Vodič će vam objasniti sve o jamama koje se protežu nešto više od 4 km u dužinu.

6

Dan 6: Route 62 – Hermanus

Naša prva jutarnja stanica je farma nojeva, gdje ćete saznati sve o tim neobičnim te istovremeno najvećim pticama na svijetu. Putovanje nastavljamo kroz selo Klein Karoo u kojem ćemo slijediti jednu od najljepših ruta, Route 62. Na putu ćete imati vremena za vrlo zanimljivu stanku: Ronnie’s Sex shop koji unatoč imenu nije trgovina s igračkama za odrasle već interesantan country klub. Navečer možete otići u lokalni restoran na zadnju večeru sa suputnicima.

7

Dan 7: Hermanus – Cape Town

Putovanje završava povratkom u južnoafričku prijestolnicu. Cape Town nije samo grad u slikovitoj pokrajini, već nudi i podosta znamenitosti koje ne smijete propustiti. Putem ćete imati priliku istražiti jedinstveni sveučilišni gradić Stellenbosch. Ako niste izabrali paket aktivnosti, vaše putovanje završava dolaskom u Cape Town pa ostatak dana možete iskoristiti za upoznavanje južnoafričke metropole.

Kod putovanja: N-NPC