Izdvajamo: Bali, Indonezija, Ubud, Sidemen, Mt Batur, Lovina, Bedugul, Sanur

Otkrijte Bali – predivan indonezijski otok kao stvoren za odmor na plaži. Posipan je malenim selima, vulkanima, rižinim poljima, idiličnim plažama i šarenim koraljnim grebenima. Osvojite Mt Batur, zaronite u podvodni svijet Nacionalnog parka Bali Barat, najedite se odlične hrane i pronađite svoj mir u budističko-hinduističkom hramu Pura Ulun Danu Bratan koji je posvećen božici vode. Neka vas očara toplina starosjedilaca i njihovi šareni običaji te topla dobrodošlica koja je pravi sinonim za prekrasan Bali.

Dodatne informacije

Stil putovanjaIstraživanje
Razina uslugeStandardna
Dobna granica15 +
Avio karteNisu uključene
Trajanje9 dana
DržavaIndonezija
KontinentAzija
ZahtjevnostSrednje zahtjevna
DestinacijaIndonezija
Jezik tureEngleski
Početak i kraj

Od Ubuda do Sanura

ŠTO JE UKLJUČENO
 • Ubud
  • Vodič za obilazak grada
  • Plesna izvedba Kečaka
  • Posjet Bumi Sehatu
  • Biciklistička tura od Tare do Ubuda
 • Sideman: Vodič i tradicionalni ručak.
 • Mt Batur:
  • Ulaznica
  • Uspon s lokalnim vodičem
 • Lovina:
  • Snorkeling na otoku Menjangan
  • Snorkling u Nacionalnom parku Bali Barat
  • Ulaz u terme Banjar
 • Munduk: Posjet slapu
 • Bedugul:
  • posjet svetištu na jezeru Bratan
  • posjet botaničkom vrtu
 • Lovina: posjet tržnici Seririt
HRANA I SMJEŠTAJ
 • 2 noćenja u resortu, 6 noćenja u hotelu,
 • 8 doručka, 2 ručaka, 1 večera.

Zanima te više? Nazovi 0800 19 98, piši  za informacije iz prve ruke ili posjeti našu poslovnicu.

Za dodatne informacije molimo pročitajte Opće uvjete.

bali 300x300

1

Dan 1: Ubud

»Om Swastiastu!« Dobro došli u Ubud koji predstavlja kulturno i umjetničko središte Balija. Vaša avantura započinje sastankom u 18 sati. Nakon sastanka možda ćete poželjeti otići na grupnu večeru u jedan od lokalnih restorana. Njam!

2

Dan 2: Ubud

Krenite s turom pješačenja gradom, na taj ćete način najbolje vidjeti kako izgledaju dnevni život lokalnog stanovništva, rižina polja, dolina trave alang-alang koju koriste za krovove te četvrt lokalnih slikara i ručnih izrađivača predmeta. Tura završava u centru grada gdje ćete imati dovoljno vremena za obilazak lokala, galerija i trgovina. Posjetit ćemo i Bumi Sehat, lokalnu kliniku koja brine o zdravlju djece i majki. Dan ćemo završiti gledanjem tipične plesne predstave Kecak.

Obroci: Doručak

3

Dan 3: Ubud/Sidemen

Počinjemo s 2 i pol sata dugim biciklističkim izletom po uskim cestama, mirnim zaseocima i rižinim poljima – najbolji način da upoznate mještane i nauživate se odličnih panorama. Imat ćemo nebrojenih mogućnosti za razgledavanje malih ali prekrasnih hramova. Nastavljamo kombijem, razgledat ćemo brdovito maleno selo Sidemen koje najvišim vrhom otoka Gunung Agung (Mt Agung) u pozadini dokazuje da još uvijek možete naći skrivene kutke daleko od hordi turista. Bonus: neće biti više jako vruće jer ćemo biti u visinama.

Obroci: Doručak

4

Dan 4: Sidemen/Mt Batur

Jutarnja šetnja vodit će vas po selu i tako ćete upoznati ručne izrađivače predmeta i njihove tekstilne proizvode (songket). Uključen je i tradicionalni “bungkus” ručak. Odlazimo još više u brda, po rubu kratera, do ribarskog sela na rubu jezera Batur. Vulkan Batur (1717 m) svojim jezerom potiče lokalni ribolov, dok mnogi stanovnici sela zarađuju kao vodiči prilikom uspinjanja na brdo. Noć ćemo provesti u obližnjemu jednostavnom hotelu s restoranom kako bismo odmah rano ujutro krenuli s hodanjem.

Obroci: ručak

5

Dan 5: Mt Batur/Lovina

Dan započnite u 3 sata ujutro uspinjanjem na vrh vulkana. Neće vam biti žao jer ćete iznad dolina Balija vidjeti jedan od najljepših zalazaka sunca. Za jasnih dana možete vidjeti čak planinu Gunung Rinjani (Mt Rinjani) na susjednom Lomboku. Gotovo sigurno, ovo će biti jedan od najljepših dijelova vašega putovanja. Nažalost, vrijeme nije predvidivo, stoga se nikako nemojte ražalostiti ako vaše panoramsko razgledavanje bude ometala naoblaka. Nakon povratka s vulkana možete se odlučiti za namakanje u termalnoj vodi s fenomenalnim pogledom na jezero i krater. Iz brdovitih krajeva krenite prema malomu obalnom mjestašcu Lovina koje je poznato po delfinima, dobroj hrani, tradicionalnim masažama i jogi.

Obroci: Doručak

6

Dan 6: Lovina

Čeka vas ronjenje na dah među koraljnim otocima Menjangan, dijelovima Nacionalnog parka Bali Barat. Popodne iskoristite slobodno vrijeme u Lovini koje možete namijeniti istraživanju sunčanih plaža. Na povratku se možete zaustaviti u termalnom vrelu Banjar koje je prije svega vrlo popularno među starosjediocima. Navečer ćemo otići na posebnu večeru na kojoj vas očekuju prave lokalne poslastice.

Obroci: doručak, ručak, večera

7

Dan 7: Bedugul

Posjetite maleno brdovito selo Munduk gdje se možete uputiti u šetnju kroz plantaže klinčića i kave do skrivenog slapa. Prošećite uz jezero Bratan i razgledajte hram Pura Ulun Danu Bratan koji se skriva na malenom otoku usred jezera (ne, niste na Bledu). Put nastavite u Bedugul, brdovito mjestašce koje se nalazi na vulkanskom predjelu, punom zelenog raslinja. Tu ćete trebati topliju odjeću za rana jutra i večeri.

Obroci: Doručak

8

Dan 8: Bedugul/Sanur

Razgledajte botanički vrt u Bedugulu gdje možete u opuštenoj i mirnoj okolini vidjeti više od 2000 različitih biljaka iz cijele Indonezije. Nastavite put do Sanura, gdje imate slobodno popodne. Možete se uputiti u šetnju uz plažu, popričati sa starosjediocima koji isto tako uživaju u suncu i morskom zraku, možete se upoznati s radom ribara ili se pak odmoriti u nekom od restorana. A nedaleko od plaža možete razgledati i antička svetišta.

Obroci: Doručak

9

Dan 9: Sanur

Putovanje završava doručkom. Kamo ćete dalje?

Obroci: Doručak

Bali 7
Bali 6
Bali 5
Bali 4
Bali 3
Bali 2
Bali 1
bali
Bali 12
Bali 10
Bali 8

Kod putovanja: G-AESU