Na ovom putovanju te nezaboravne avanture očekuju na svakom koraku. Bliži susret s ledenicima i ledenjacima, polarna divljina bogata životom: upusti se u uzbudljivo istraživanje krajnjeg sjevera na brodu. Lokalne stanovnike – sjeverne medvjede, tuljane, sjeverne jelene i kolonije ptica – zbog teških uvjeta moguće je primijetiti samo nekoliko mjeseci u godini.

 

Dodatne informacije

PrijevozBrod, Zrakoplov
Trajanje8 dana
Stil putovanjaIstraživač
Dobna granica10+
DestinacijaArktik, Norveška
ZahtjevnostLagana zahtjevnost
Razina uslugeSrednja
SmještajApartman, Plovilo
VizaDa
KontinentArktik i Antarktika
Jezik tureEngleski
ŠTO JE UKLJUČENO
  • 7 noćenja na brodu G Expedition (kabine s 2, 3 ili 4 kreveta, ili suite (sve s kupaonicom i prozorom). Kabine imaju dupli krevet na kat, a suite veći krevet. Sve sobe imaju pogled na more.),
  • prijevoz prilikom dolaska,
  • izlet sa Zodiakom, pod vodstvom iskusnog tima,
  • predavanja i edukativni program,
  • vodootporne čizme,
  • anorak te
  • 7 doručka, 6 ručka i 7 večera.
Previđeni polasci
  • 6. Srpanj 2022
  • 23. Srpanj 2022

Zanima te više? Nazovi 0800 19 98, piši  za informacije iz prve ruke ili posjeti našu poslovnicu.

Za dodatne informacije možeš pročitati opće uvjete.

arktik 300x300 1

1

1. dan: Longyearbyen/Spitsbergi

Nakon dolaska u Longyearbyen na norveškom otočju Spitsbergi (ili Svalbard) čeka te prijevoz do broda G Expedition, gdje će tvoja avantura započeti u kasno popodne. Svoju prtljagu moraš dostaviti na dogovoreno mjesto između devet ujutro i podne. Na lokaciji je prisutan lokalni predstavnik koji će biti dostupan i za pitanja o gradu i ukrcavanju na brod. Svi će se putnici ukrcati kao grupa u četiri popodne. Putovnicu drži nadohvat ruke, a ne u prtljazi, jer ona na brod dolazi zasebno.

2

2.—7. dan: Spitsbergi

Tvoje putovanje kroz kraljevstvo sjevernog medvjeda započinje. Kako bi osigurali što više susreta s lokalnim životinjama, brod će te odvesti na mnoga zabačena mjesta. Uloviti pogled na polarnu lisicu, sjevernog jelena i ptice nije lak zadatak, ali vrijedi naprezati oči. Ako vremenske prilike dopuštaju, brod će zaploviti kroz fjordove koji vode do ledenjaka i ledenih planina. S broda ćeš promatrati kolonije gniježdenih ptica, a možeš se ukrcati na čamac (Zodiac) i od bliže istražiti ledeno kraljevstvo. To je i prilika da zakoračiš na čvrsto tlo, razgledaš si povijesna mjesta i doživiš tundru. Cijelo vrijeme pažljivo promatraj okoliš jer možeš vidjeti ugrožene i rijetke polarne vrste, kao i mnoge morske sisavce i ptice. Iako je cijeli otočje dom vjerojatno najpoznatijeg stanovnika ove regije, sjevernog medvjeda, za susret s njime morat ćeš biti vrlo strpljiv i uporan.

Početak sezone je najbolje vrijeme da se vide velike ledene ploče koje prekrivaju morsku razinu i obično pružaju odlične uvjete za promatranje životinja. Kasnije u sezoni, brod može prijeći veće udaljenosti, omogućujući istraživanje cijelog otočja, uključujući manje istražene regije poput Nordaustlandet i Kvitøya te kontinentalnih rubova, gdje voda bogata hranjivim tvarima privlači veličanstvene kitove.

Svaki dan je planiran za najbolje iskorištavanje vremenskih prilika i stanja leda. Unutar otočja udaljenosti su relativno male, a more je obično mirno. Za šest dana imat ćeš priliku uživati u netaknutoj ljepoti ledom prekrivenoga mora, fjordova s prekrasnim pogledom na okolne planine i ledenjaka koji sežu sve do mora. Ako se odlučiš za vožnju čamcem, moći ćeš od blizu vidjeti tuljane, morževe i spektakularne litice koje nastanjuju ptice.

Navečer posljednjeg dana plovidbe brod će se vratiti u Longyearbyen i usidriti pred obalom grada.

3

8. dan: Spitsbergi/Longyearbyen

Na dan polaska svi putnici sa zrakoplovnim prijevozom imat će na raspolaganju prijevoz do zračne luke Longyearbyen.

Kod putovanja: G-XVRPNX