Izdvajamo: Antarktika, ledene planine, pingvini, kitovi, Shetlandski otoci

Smaragdne, ljubičaste, intenzivno plave i purpurne nijanse – antarktički poluotok mnogo je više od svijeta beskonačne bjeline. Pridružite nam se na putovanju po najjužnijem mjestu na svijetu! Pogled na ogromne ledene planine koje spokojno plivaju na mirnoj jutarnjoj pučini potpuno će promijeniti vaše shvaćanje svijeta. Nađite se oči u oči s veličanstvenim kitovima, jatima pingvina i impresivnom pokrajinom čije su ljepote iskusili samo rijetki. 11-dnevno putovanje približit će vam čarobnost južnih Shetlandskih otoka i antarktičkog poluotoka.

Dodatne informacije

Stil putovanjaMorsko
Razina uslugeStandardna
Dobna granica10+
Avio karteNisu uključene
Trajanje11 dana
DržavaArgentina
KontinentArktik i Antarktika
ZahtjevnostLagana zahtjevnost
DestinacijaArgentina, Antarktika
Jezik tureEngleski
Početak i kraj

Od Ushuaie do Ushuaie

ŠTO JE UKLJUČENO
  • 9 noćenja na brodu G Expedition,
  • 1 noćenje u hotelu u gradu Ushuaia,
  • prijevoz prilikom dolaska i odlaska,
  • ekskurzije barkom u pratnji iskusne ekipe,
  • predavanja i edukativni program,
  • vodootporne čizme,
  • vjetrovka,
  • 1 noć u dvokrevetnoj hotelskoj sobi. Na brodu su kabine s 2, 3 ili 4 kreveta, ili suite (sve s kupaonicom i prozorom). Kabine imaju dupli krevet na kat, a suite veći krevet. Sve sobe imaju pogled na more,
  • 10 doručka, 8 ručaka, 9 večera.
DODATNI TROŠKOVI

Dodatni troškovi za hranu: 150 kn do 225 kn

Zanima te više? Nazovi 0800 19 98, piši za informacije iz prve ruke ili posjeti našu poslovnicu.

Za dodatne informacije možeš pročitati opće uvjete.

 

1

Dan 1: Ushuaia

Dolazak u bilo koje vrijeme. Uključen je prijevoz od zračne luke. Prvi dan osjetite ritam argentinskog grada Ushuaia, najjužnijeg grada na svijetu.

2

Dan 2: Ushuaia/Drakeov prolaz

Uživajte u slobodnom jutru: otiđite u kupovinu, istražite grad ili bližu okolicu. Između ostalog možete izabrati i šetnju Nacionalnim parkom Tierra del Fuego (Vatrena zemlja) ili razgledavanje veličanstvenog ledenjaka Martial. Popodne ćete se u gradskoj luci ukrcati na G Expedition, polarni brod koji prima 134 putnika. Neka vam putovnica bude na dohvat ruke! Navečer ćete uživati u plovidbi kanalom Beagle koji povezuje Pacifik i Atlantik.

Obroci: doručak, večera

3-4

Dani 3 i 4: Drakeov prolaz/Južni Shetlandski otoci

Neka avantura uistinu počne! Prvi dio vašeg puta predstavlja prelaženje 800 km dugog Drakeovoga prolaza, poznatog po nemirnom moru. Ime je dobio po engleskom pomorcu i viceadmiralu iz 16. stoljeća, sir Francisu Drakeu. Svaki dan možete prisustvovati predavanjima i promatrati prve ledene planine te kitove i albatrose koji rado prate brodove.

Svoje putovanje moći ćete obogatiti istraživanjem broda i njegovih prostorija – salona, blagovaonice, knjižnice i predavaonice, gdje ćete upoznati vodiče, posadu i osoblje ekspedicije. Prije nego što dođete do najjužnijeg kontinenta, na predavanjima ćete saznati sve o njegovoj nevjerojatnoj geologiji, povijesti, lokalnoj fauni i još mnogo toga. Na brodu će se uvijek naći netko tko će moći odgovoriti na sva vaša pitanja jer posadu čine iskusni povjesničari, morski biolozi i drugi stručnjaci.

Obroci: doručak, ručak, večera

5-8

Dani 5—8: Južni Shetlandski otoci/Antarktički poluotok

Stupite na kopno i doživite jednu od najposebnijih pokrajina na planeti – veliki bijeli kontinent! U četiri će dana brod ploviti među Shetlandskim otocima prema jugu, sve dok ne prođe kroz Bransfieldski tjesnac i stigne do antarktičkog poluotoka. Ako nam vrijeme bude naklonjeno, svaki dan čekaju vas dva izleta na kopno gdje ćete moći vidjeti više vrsta pingvina i morskih lavova (između ostalog i morskog leoparda), razigrane orke u ledenim vodama i veličanstvne grbave kitove. Na putu ćete saznati i nešto više o najvažnijim i najdramatičnijim ekspedicijama u taj udaljen kraj svijeta.

Spakirali ste kupaći kostim, zar ne? Ako ste dovoljno hrabri možete izabrati adrenalinski skok u ledene antarktičke valove! Nagovorite i suputnika i garantiramo vam nezaboravni doživljaj!

Obroci: doručak, ručak, večera

9-10

Dani 9 i 10: Drakeov prolaz/Ushuaia

Vrijeme je da se okrenemo prema sjeveru i započnemo plovidbu natrag do luke Ushuaia. Putovanje Drakeovim prolazom iskoristite za odmor i prepričavanje ledenih avantura s posadom i suputnicima, završna predavanja te za promatranje ptica i kitova.

Obroci: doručak, ručak, večera

11

Dan 11: Ushuaia

Nakon doručka slijedi iskrcavanje s broda. Svi putnici imaju besplatan prijevoz: ako imate rani let pobrinut ćemo se za prijevoz do zračne luke ili pak do centra grada gdje možete odložiti prtljagu i iskoristiti zadnje trenutke u najvećem gradu Vatrene zemlje.

Obroci: Doručak

Kod putovanja: G-XVCASX