Highlights: Katmandu, Himalaja, Nepal, Anapurna, treking, lokalni vodič, međunarodna grupa

Želite provesti 18 dana u zagrljaju zasnježenih planina, šuma i osamljenih planinskih sela? Šest do sedam sati dnevno pratit ćete stazu punu izazova, oko jedne od najviših planina na svijetu. Posjetit ćete hramove, samostane i prirodu koja oduzima dah te upoznati lokalne stanovnike koji strancima rado pružaju uvid u tradicionalni život. To je doživljaj koji iskuse samo rijetki sretnici.

Dodatne informacije

Stil putovanjaAktivno
Razina uslugeStandardna
Dobna granica12+
Avio karteNisu uključene
Trajanje18 dana
DržavaNepal
KontinentAzija
ZahtjevnostZahtjevno
DestinacijaNepal
Jezik tureEngleski
Početak i kraj

Od Katmandua do Katmandua

ŠTO JE UKLJUČENO
  • Lokalni vodiči koji govore engleski jezik i tim nosača i pomagača (na kružnom obilasku Besi Sahar, Muktinath, Jomson, Pokara),
  • svi prijevozi među lokacijama i uključenim aktivnostima,
  • 6 noćenja u hotelima, 14 noćenja u teahouse lodges,
  • 1 doručak, 1 ručak i 1 večera.
DODATNI TROŠKOVI

Dodatni troškovi za hranu: 380 € / 2.863,11 kn – 500 € / 3.767.25 kn

Zanima te više? Nazovi 0800 19 98, piši  za informacije iz prve ruke ili posjeti našu poslovnicu.

Za dodatne informacije možeš pročitati opće uvjete.

1

Dan 1: Katmandu

Dolazak u Katmandu u bilo koje doba dana. Nakon pristajanja transfer do hotela, aklimatizacija. Popodne uvodni sastanak na kojem ćete se upoznati sa svojom grupom i vodičima, a do tada imate slobodno vrijeme za stjecanje prvih dojmova o Nepalu. Svoje putovanje možete započeti i u Katmanduu.

2

Dan 2: Katmandu/Jagat

Odpravi se na krajši pohod do vasi Jagat. Na poti boš prvič ugledal veličastne himalajske vrhove, ne spreglej pa čudovitih vročih vrelcev ob poti. Če želiš prihraniti nekaj moči, se odloči za vožnjo z zasebnim vozilom.

3

Dan 3: Jagat/Bagarchhāp

Sada uistinu počinje! Pred vama je 11 dana zahtjevnog trekinga na području najviših vrhova svijeta. Prehodat ćete prostrane planinske pašnjake i šarolike šume rododendrona, upoznat ćete sela i lokalno stanovništvo te promatrati slapove i ledenjake na jednom od najljepših planinskih područja na Zemlji.

Gotovo dva tjedna provest ćete u spektakularnoj divljini Annapurne. Sa svojih 8.091 metara, Annapurna je jedna od najviših planina na svijetu. Vrhovi koji ju okružuju također su veličanstveni i zajedno tvore prekrasnu panoramu. Put će vas voditi do brojnih lokalnih zajendica. Svaka ima svoje običaje i tradiciju pa zato ovo putovanje nije samo vizualna poslastica već i jedinstven kulturni doživljaj. Treking je zahtjevan; svaki dan čeka vas od 6 do 7 sati hodanja, često na velikim visinama. Najviša točka do koje ćete doći nalazi se na 5.416 metara nadmorske visine.

Zbog opasnosti od visinske bolesti vrlo je važno da uspon traje barem tri dana pa je zato nekoliko dana namijenjeno prilagodbi i odmoru.

4

Dan 4: Bagarchhāp/Chame

Vaša avantura započinje usponom iz sela Bagarchhap do Chame (2.670 m). Promatrajte kako se okolina svakim korakom pretvara u planinsko područje te se nadišite svježeg zraka.

5

Dan 5: Chame/Pisang

Peti dan ćete se iz sela Chame popeti do Pisanga koji se nalazi na 3.300 metara nadmorske visine. Put će vas voditi uz tradicionalne molitvene mlinove, preko širokih rijeka i kroz borove šume.

6

Dan 6: Pisang/Manang

Ujutro ćete se iz Pisanga uputiti prema zapadu. Proći ćete pored brojnih sela i fascinantnog budističkog samostana. Vaša destinacija je Manang (3.540 m), najveći grad na tom području, gdje ćete i prenoćiti.

7

Dan 7: Manang

Vrijeme je da se vaše noge malo odmore. Dramatična okolica Mananga odlična je za odmor i prilagođavanje na visinu, a vrući tuš dodatni je bonus. Najbolji način za prilagodbu je visinski uspon nakon kojeg vas čeka povratak u Manang gdje ćete prenoćiti.

8

Dan 8: Manang/Yak Kharka

Na putu iz Mananga do naselja Yak Kharka (4.018 m) put se neprestano uspinje, a vaš napor bit će nagrađen prekrasnim pogledom na planinske vrhove Annapurne. U Yak Kharhki možete se odmoriti uz topli čaj.

9

Dan 9: Yak Kharka/Phedi

Sljedeća stanica je Phedi koja se nalazi na 4.450 metara. Na putu do sela pratit će vas krda jakova, potočići i mnogobrojne prirodne ljepote.

10

Dan 10: Phedi/Muktināth

Deseti dan čeka vas teži uspon do grada Muktināth (3.800 m). Penjite se polako i jednakomjerno, a putem uživajte u pogledu na prekrasnu okolinu.

11

Dan 11: Muktināth

Vrijeme je za odmor, privikavanje na visinu i istraživanje Muktinātha. Opustite se, uživajte u planinskoji pokrajini, pijte puno tekućine te se pripremite za nastavak puta.

12

Dan 12: Muktināth/Kalopani

Budući da je iza vas već mnogo prehodanih kilometara, dvanajsti dan čeka vas vožnja autobusom. Sljedeća stanica je selo Kalopani (2.530 m), zato se udobno smjestite i uživajte u vožnji.

Obroci: ručak, večera

13

Dan 13: Kalopani/Tatopani

Još jedan dan za odmor i vožnju. Krenut ćete iz Kalopanija prema gradiću Tatopani (1.160 m).

Obroci: Doručak

14

Dan 14: Tatopani/Sikha

Prilikom polaska iz Tatopanija preći ćete zanimljiv most s pogledom na grad. Put će vas voditi do sela Sikha (3.108 m). Popločen put na određenim mjestima izgleda kao da je napravljen do mramora.

15

Dan 15: Sikha/Ghorepani

Put iz Sikhe do grada Ghorepani (2.785 m) ispunjen je mitovima i pričama o domorocima iz regije Annapurna. Tijekom sunčanog dana pogled iz Ghorepania na planinu Machhupuchare i himalajske vrhove naprosto je spektakularan.

16

Dan 16: Ghorepani/Pokara

Ako još niste potrošili zadnje atome snage, rano ujutro možete krenuti na izlet na Poon Hill. Na putu ćete doživjeti eksploziju boja u prekrasnim šumama rododendrona u kojima žive lijepe šarene ptice. Visine nešto više od tri tisuće metara, Poon Hill nagradit će vas pogledom na susjedne vrhove koji oduzimaju dah. Sljedeći cilj je Nayapul gdje ćete se ukrcati na autobus do Pokare. U gradu uz jezero možete se odmoriti i priuštiti si zasluženo tuširanje.

17

Dan 17: Pokara/Katmandu

Vaše putovanje bliži se kraju pa je stoga vrijeme za povratak u nepalsku prijestolnicu gdje ostatak dana možete iskoristitit za kupovinu, razgledavanja ili pak odmor uz šalicu čaja u jednom od lokalnih kafića.

18

Dan 18: Katmandu

Polazak prema Europi ili nastavak putovanja po Aziji.

Kod putovanja: G-ANTA