Izdvajamo: Andora, Soldeu, Siscaro, Cortals, Incles, obiteljska avantura

Stavite svoju obitelj pred izazov nezaboravnog tjedna adrenalinskih aktivnosti u Pirenejima. Iz Soldeua ćemo preko Andore krenuti do Španjolske, prema novim avanturama. Neka vam pješački pohodi i biciklistički izleti oduzimaju dah, a zatim se osvježite raftingom na divljim vodama. Iskoristite ovu jedinstvenu lokaciju i istražite obližnja sela s konjima ili krenite na ribolov na okolna jezera. Svakako će to biti tjedan koji nećete zaboraviti.

Dodatne informacije

Stil putovanjaObiteljska avantura
Razina uslugeStandardna
Dobna granica10+
Avio karteNisu uključene
Trajanje8 dana
DržavaAndora
KontinentEuropa
ZahtjevnostLagana zahtjevnost
DestinacijaAndora
Jezik tureEngleski
Početak i kraj

od Soldeua do Soldeua

ŠTO JE UKLJUČENO
 • pješački pohod u Pirinejima,
 • izlet blizu jezera Salamandres,
 • izlet biciklom,
 • dolina Cortals,
 • stari put krijumčara,
 • rafting,
 • jednodnevni izlet s brdskim biciklima,
 • pješački pohod dolinom Incles,
 • svi prijevozi među lokacijama i uključenim aktivnostima,
 • 7 noćenja u hotelima,
 • 7 doručka, 6 večera.

Obiteljske avanture namijenjene su grupama koje putuju s djecom u dobi od 6. do 17. godine. Vaša grupa mora uključivati barem jedno dijete kako bimogli rezervirati obiteljsko putovanje i svaki maloljetnik moraputovati u pratnji odrasle osobe. Itinerar je sastavljen tako da brine o potrebama cijele obitelji.

Zanima te više? Nazovi 0800 19 98, piši  za informacije iz prve ruke ili posjeti našu poslovnicu.

Za dodatne informacije možeš pročitati opće uvjete.

andora 2020

1

Dan 1: Soldeu

Dobrodošli u Andoru! Andora se nalazi na južnim obroncima Pireneja, između Francuske i Španjolske, a mjeri samo 25 x 30 kilometara, s prosječnom nadmorskom visinom od 1.996 metara. Iako mala, država se može pohvaliti prekrasnim krajolikom i izvrsna je baza za aktivan tjedan u planinama.

2

Dan 2: Jezero Salamandres

Započinjemo s izletom u planine –10 minuta vožnje vodi nas do Entorna. Početna točka hodanja nalazi se na 2000 metara od mjesta gdje nas čeka kratak 250 metarski uspon do jezera Salamanders. Tu se možete odlučiti za opuštanje, aktivnosti na jezeru ili si pak zadati izazov i popeti se na greben Ransol na visini od 2500 metara. Na ovoj visini su pogledi fenomenalni. Ostatak dana ćemo provesti na pješačkom pohodu kroz greben koji je uglavnom ravan i zato idealan da se naviknete na hodanje. Vratit ćemo se oko 15:00 ili 16:00, tako da imate dovoljno vremena za opuštanje na suncu, vožnju biciklom ili uživanje u toplicama.

Obroci: doručak, večera

3

Dan 3: Dolina Cortals

30-minutna vožnja dovodi nas u dolinu Cortals, gdje će vaša obitelj dan iskoristiti za aktivnosti. Na pola puta kroz dolinu skočit ćete na bicikle te laganom stazom biciklirati do jezera Engolasters. Oko jezera postoji mnoštvo zabavnih staza na svim razinama zahtjevnosti, a možete se i jednostavno opuštati u baru uz jezero. Nakon vožnje biciklom, možete krenuti na izazovni 3-kilometarski uspon asfaltnom stazom (do piknik prostora) koja služi kao dio staze španjolske biciklističke utrke. Za ručak ćete se zaustaviti na pirenejskoj livadi, a nakon ručka voziti se biciklom do vrha doline. Nakon prelaska visećeg mosta, dolazi se do divljeg spusta s visinskom razlikom od 800 metara do Encampa. Ako vas biciklizam ne zanima, možete stazama krenuti i pješice ili s najvećom gondolom u Europi.

Obroci: doručak, večera

4

4. dan: Slobodan dan

Četvrtog dana možete sami birati među aktivnostima koje nudi Andora. Možda ćete htjeti jahati ili posjetiti termalne izvore La Caldea. Ako ste više avanturistički tip, možete ići na zipline među krošnjama stabala ili na kanjoning. Ako se ne bojite visine i imate dobru kondiciju, možete isprobati penjanje po ferati. Ako vam još nije dosta bicikliranja, ovo je također sjajna opcija. A možete se i samo opustiti, uživati na suncu ili otići u kupovinu u duty-free dućane.

Obroci: doručak, večera

5

5. dan: Rafting

Pređite granicu i krenite prema Španjolskoj preko planinskog prijevoja Port de Canto kroz mediteransku pokrajinu, ali još uvijek na 1000 metara nadmorske visine. Nastavite u selo Sort gdje će vas opremiti neoprenom, kacigom, prslucima za spašavanje i veslima. Čeka vas čak 14 milja raftinga niz rijeku Noguer, jednu od top 5 najboljih rijeka za rafting u Europi, uglavnom zbog dužih, ali ne previše teških smjerova i više izlaznih točaka. Kad završite, možete se prije odlaska u Solde osvježiti u bazenu ili baru.

Obroci: doručak, večera

6

Dan 6: Dolina Ransol

Krenite u dolinu Ransol koja je jedan od najljepših dijelova Andore. Prije kratke vožnje od 10 minuta dobit ćete bicikle i kacige te s vodičem obići dolinu Ransol. Staze će vas voditi kroz dolinu, pokraj starih rudnika i visokih peći. Pratit ćete makadamski put, ali bez brige, staze nisu zahtjevne. Nakon odmora ćete se vozilom odvesti u Grau Roig na 2000 metara odakle ćete se spustiti po 6 kilometarskoj stazi u dolinu.

Obroci: doručak, večera

7

Dan 7: Dolina Incles

Krenite u obližnju dolinu Incles gdje počinje današnji pješački pohod. Staza nas vodi kroz šume u kojima možemo vidjeti prekrasno cvijeće, rododendron u lipnju, divlje jagode ljeti i divlje gljive u rujnu. Kada stignemo do planine na liniji drveća na 2000 metara, staza postaje nježnija i vodi do jezera Querol i Salamander, gdje se pasu planinski konji. Nastavljamo do jezera Cabana Sorda, koje se nalazi ispod polukružnog stjenovitog amfiteatra i koja predstavlja idealno mjesto za ručak. Ustrajni planinari mogu nastaviti do vrha na 2600 metara, koji pruža pogled na dolinu iz ptičje perspektive. Ako ćete ostati na jezeru, možete se osvježiti plivanjem ili promatranjem ribolovaca koji pecaju planinske pastrve. Nakon ručka krenite niz travnate padine na vrh doline, odakle se možete do hotela uputiti pješice ili automobilom.

Obroci: doručak, večera

8

Dan 8: Dan odlaska

Vaše putovanje završava nakon doručka. Možete se vratiti u Sloveniju ili nastaviti putovanje kroz Španjolsku ili Francusku.

Obroci: Doručak

Kod putovanja: I-AAFP