Izdvajamo: Maroko, Marakeš, Armed, Zaouit Ifergane, Essaouira, obiteljska avantura

Zamislite državu europskog karaktera, afričke strasti i bliskoistočnjaškog šarma. Mjesto na kojem se drevne kulture isprepliću s prekrasnim krajolicima i gdje drevne medine pružaju uvid u moćne gradove prošlosti. Maroko će sada očarati cijelu obitelj jer vas čeka avantura puna aktivnosti: od čarobnog Marakeša do stare gusarske luke Essaouira, a između toga prostrane pustinje s devama te netaknute plaže. Bilo da se radi o ulicama punim začina, rimskim ruševinama ili padinama snijegom prekrivene planine Atlas – sa svojom obitelji teško ćete izmaknuti šarmu Maroka.

Dodatne informacije

Stil putovanjaObiteljska avantura
Razina uslugeStandardna
Dobna granica5+
Avio karteNisu uključene
Trajanje8 dana
DržavaMaroko
KontinentAfrika
ZahtjevnostLagana zahtjevnost
DestinacijaMaroko
Jezik tureEngleski
Početak i kraj

od Marakeša do Marakeša

ŠTO JE UKLJUČENO
  • posjet kožari, Taroudant,
  • jahanje deva,
  • obilazak Marakeša,
  • svi prijevozi među lokacijama i uključenim aktivnostima,
  • 7 noćenja u hotelima,
  • 7 doručka, 2 ručka, 3 večere.
DODATNI TROŠKOVI

Dodatni troškovi hrane: 1500 kn do 1800 kn

Obiteljske avanture namijenjene su grupama koje putuju s djecom u dobi od 6. do 17. godine. Vaša grupa mora uključivati barem jedno dijete kako bi mogli rezervirati obiteljsko putovanje i svaki maloljetnik mora putovati u pratnji odrasle osobe. Itinerar je sastavljen tako da brine o potrebama cijele obitelji.

Zanima te više? Nazovi 0800 19 98, piši  za informacije iz prve ruke ili posjeti našu poslovnicu.

Za dodatne informacije možeš pročitati opće uvjete.

maroko 300x300 1

1

Dan 1: Marakeš

Salaam Aleikum! Dobrodošli u Maroko! Marakeš je poslastica za sva osjetila, prava riznica tržnica i začina, berberske glazbe, tepiha, ukusne hrane, akrobata i mirisnih vrtova. U grad možete doći u bilo koje vrijeme.

Hotel se nalazi izvan gradskih zidina oko stare Medine, oko pola sata hoda do glavnog trga Djemaa el Fna. U blizini se nalazi mnogo trgovina i restorana.

2

Dan 2: Armed

Upoznajte vodiča i grupu te započnite putovanje s jutarnjom turom po Marakešu. Poslijepodne krećemo u selo Aroumond, najveće u dolini Mizane. Dolinu okružuju strme terase pune egzotičnog voća i povrća. Čeka nas ugodna šetnja selom i večera.

Obroci: doručak, ručak, večera

3

Dan 3: Zaouit Ifergane

Jutro započinjemo prikazom pečenja kruha i šetnjom po selu. Zatim nas čeka jednosatna vožnja do grada Taroudant.

U gradiću koji nosi naziv „Mali Marakeš” posjetit ćemo kožarnicu gdje ćemo saznati kako se životinjske kože pretvaraju u proizvodnu kožu. Navečer nas čeka hotel s bazenom i igralištem.

Obroci: doručak, večera

4

Dan 3: Zaouit Ifergane

Iskoristite slobodan dan. Možda ćete se htjeti s obitelji prošetati oazom punom palmi i potoka te istražiti lokalna sela. Ili se s magarcem uputiti u okolna polja.

Obroci: doručak, večera

5

Dan 5: Essaouira

Krenemo na sat i pol dugo putovanje uz obalu u Sidi Kaouki. Jašite na devama preko širokih pješčanih dina i uživajte u prekrasnom pogledu. Ovo će svakako biti jedan od vrhunaca vašeg putovanja. Slijedi piknik na plaži i polusatna vožnja autobusom do Essaouire.

Grad umjetnika bivša je portugalska trgovačka baza u kojoj su živjeli mnogi Britanci i Židovi. Grad se nalazi nasuprot stjenovitih otoka Mogador i okružen je pješčanim plažama i dinama. To je još uvijek užurbana ribarska luka puna malih šarenih brodica koje svako jutro odlaze u ribolov.

Obroci: doručak, ručak

6

Dan 6: Essaouira

Dan za slobodno istraživanje grada, gdje je u središtu sve na dohvat noge. Prošećite lukom i pogledajte si riblje tržnice te si za ručak priuštite svježe ulovljenu ribu. Ne zaboravite posjetiti trgovine i galerije.

Obroci: Doručak

7

Dan 7: Marakeš

Na redu je 3-satno putovanje natrag u Marakeš. Popodne se prošetajte središtem grada do glavnog trga i suka Djemaa el-Fna. Ovo je pravi naslov da poradite na svojim pregovaračkim vještinama – kupiti možete par tradicionalnih papuča ili vrećicu začina. Tržište je gotovo srednjovjekovnog karaktera – zabavljat će vas krotitelji zmija i žongleri, a navečer se među štandovima prepliću mirisi lokalnih specijaliteta.

Obroci: Doručak

8

Dan 8: Marakeš

Putovanje se završava ujutro. Možete se vratiti natrag u Europu ili nastaviti putovanje sjevernom Afrikom.

Obroci: Doručak

Kod putovanja: I-XMFE