Izdvajamo: Kuba, Havana, Viñales, Soroa, Bay of Pigs, Playa Larga, Cienguegos, Trinidad, obiteljska avantura

Od duhanskih polja i ribarskih sela, do spomenika revoluciji i rajskim plažama – Kuba je rodno mjesto jedne od najzanimljivijih kultura na svijetu. Pogledajte dotrajale fasade kolonijalnih zgrada, upoznajte domaće stanovnike s cigarama u ustima i nogama zaronite u pijesak plaže na kojoj ste posve sami. Doživite Kubu u svoj njenoj slavi i otkrijte njene boje, hranu i kulturu.

Dodatne informacije

Stil putovanjaObiteljska avantura
Razina uslugeStandardna
Dobna granica5+
Avio karteNisu uključene
Trajanje11 dana
DržavaKuba
KontinentSrednja Amerika
ZahtjevnostLagana zahtjevnost
DestinacijaKuba
Početak i kraj

od Havane do Havane

ŠTO JE UKLJUČENO
 • Vinales – orijentacijska šetnja,
 • Vinales – Cueva del Indio (posjet špilji brodom),
 • Vinales – vođena šetnjom dolinom,
 • Soroa – šetnja do vodopada,
 • Caleta Buena – Snorkling,
 • Cienfuegos – prodavnica sladoleda Coppelia,
 • Cienfuegos – obilazak s vodičem,
 • Trinidad – orijentacijska šetnja
 • Trinidad – poludnevni izlet do plaže Ancon,
 • Trinidad – pješačenje do slapa El Nicho,
 • Santa Clara – posjet Che Guevarinom mauzoleju i muzeju
 • Havana: vođeno razgledavanje stare Havane
 • Havana – tura s antičkim američkim automobilima,
 • 9 noćenja u standardnim gostinjskim kućama, 1 noć u hotelu,
 • 10 doručka, 1 ručak.
DODATNI TROŠKOVI

Dodatni troškovi za hranu: 1.350 kn do 1.900 kn

Dostupni polasciPolasci tijekom cijele godine

Obiteljske avanture namijenjene su grupama koje putuju s djecom u dobi od 6. do 17. godine. Vaša grupa mora uključivati barem jedno dijete kako bimogli rezervirati obiteljsko putovanje i svaki maloljetnik moraputovati u pratnji odrasle osobe. Itinerar je sastavljen tako da brine o potrebama cijele obitelji.

Zanima te više? Nazovi 0800 19 98, piši  za informacije iz prve ruke ili posjeti našu poslovnicu.

Za dodatne informacije možeš pročitati opće uvjete.

1

Dan 1: Havana

Bienvenidos a Cuba! Dobrodošli na Kubu!

Prvi dan je dan dolazaka, kada nam se pridružuju obitelji iz cijelog svijeta. Ako stignete rano, Havana je odličan grad za istraživanje

Havana je jedan od najljepših kolonijalnih gradova u Amerikama, s uskim ulicama, otvorenim trgovima i veličanstvenom španjolskom arhitekturom. Grad ima s oljuštenim bojama fasada i američkim automobilima iz 1950-ih i 60-ih dašak nekadašnje slave.

2

Dan 2: Vinales

Nakon doručka krećemo na 200 kilometara dugačak put zapadno do Vinalesa. Prelazit ćemo kroz pokrajinu punu šećerne repe, plantaža duhana i visokih palmi. Na putu ćemo se zaustaviti u Soroi i prošetati do obližnjeg vodopada.

Nastavit ćemo prema sjeveru do područja Sierra de los Organos, gdje se nalazi uspavano selo Vinales.

Obroci: Doručak

3

Dan 3: Vinales

Dolina Vinales može se pohvaliti jednom od najstarijih formacija na Kubi – moćnim vapnenačkim stošcima, zvanima mogotes, koji dosežu i do 300 metara visine.

Kraški teren sličan je onom u južnoj Kini ili Vijetnamu, posebno kad je dolina rano ujutro prekrivena maglom. Pogled dodatno uljepšavaju volovi koji rade na poljima te miris duhana u zraku.

Krenut ćemo na vođenu šetnju bogatom pokrajinom kako bismo pobliže upoznali seoski život. Možda se zaustavimo i na jednoj od farmi.

Poslijepodne ćemo posjetiti znamenitost Cueva del Indio, moćnu vapnenačku špilju koju su nekada koristili lokalni starosjedioci. Kroz drugi dio špilje teče rijeka, gdje ćemo se ukrcati na čamac koji će nas odvesti natrag na sunčevu svjetlost. U sumrak iz špilje izlazi tisuće šišmiša koji odlaze u lov.

Obroci: Doručak

4

Dan 4: Soroa

Dan započinjemo doručkom i nastavljamo vožnjom do Soroe koja je udaljena sat i pol. Soroa je poznata po nadimku „Duga Kube” – to je prekrasan komad prirode koji se skriva među planinama, gdje je vrućina puno manja nego bilo gdje drugdje na Kubi.

Kiša ovdje potiče rast visokih stabala i orhideja koje privlače različite vrste ptica. Krenut ćemo na ugodnu šetnju do vodopada, gdje se možete osvježiti u bistrim prirodnim bazenima.

Noć ćemo provesti u selu gdje će nas ugostiti ljubazno lokalno stanovništvo.

Obroci: Doručak

5

Dan 5: Playa Giron

Put nas danas vodi pokraj poluotoka Zapata do Playa Large, koji se nalazi blizu poznatog zaljeva Bay of Pigs, gdje su se 1961. godine iskrcali kubanski prognanici i pokušali se pod utjecajem CIE suprotstaviti revoluciji. Na obali Playa Giron, mali muzej slavi neuspjeli podvig Amerikanaca.

Noć provedemo kod lokalnih stanovnika u blizini ove prekrasne karipske plaže, gdje vas čeka prilika za ronjenje ili izležavanje.

Obroci: Doručak

6

Dan 6: Cienfuegos

Draž Cienfuegosa skrivena je u europskom utjecaju na središte grada, gdje ćete naći široke bulevare kao u Parizu.

Atmosfera u gradu nadahnula je najpoznatijeg pjevača „sona” da napiše tekst „Cienfuegos je grad koji najviše volim!”. Popodne nas čeka tura po gradu na kojoj ćemo obići i znamenitu slastičarnicu Coppelia – častimo sladoledom!

Obroci: Doručak

7

Dan 7: Trinidad

Čeka nas sat vremena vožnje do Trinidada, koji mnogima predstavlja vrhunac kubanske avanture. To je najočuvaniji kolonijalni grad prepun ljubaznih i razigranih mještana.

Grad se počeo razvijati u vrijeme šećerne groznice, a bogatstvo koje je industrija donijela vidljivo je još i danas: veličanstveni dvorci, šarene javne zgrade, željezni ukrasi i popločene ulice. Trinidad je također važno vjersko središte, uključujući i Santeriju, jednu od afrokubanskih religija srodnih s vudujem.

Obroci: Doručak

8

Dan 8: Trinidad

Posljednji dan u Trinidadu. Krenut ćemo na popodnevni pješački pohod do vodopada Salto de Javira, gdje se možete osvježiti u bistrim prirodnim bazenima. Čeka nas i putovanje do plaže Playa Ancon, klasične karipske plaže – smisao života je ležanje na plaži.

Obroci: Doručak

9

Dan 9: Havana

Danas krećemo iz Trinidada prema Havani, zaustavljajući se u Santa Clari. To je prvi veći grad koji je 1958. godine oslobodila Castrova vojska. U gradu se nalazi nekoliko spomenika koji obilježuju značajnija razdoblja kubanske povijesti, uključujući mauzolej Che Guevara koji ćemo također posjetiti.

U poslijepodnevnim satima stižemo u Havanu i odlazimo k obitelji kod koje ćemo provesti preostale noći putovanja.

Obroci: Doručak

10

Dan 10: Havana

Danas je na programu vođeni obilazak stare Havane koja je savršeno očuvana i koja je 1982. godine postala dio svjetske baštine. Ulice odišu kolonijalnom arhitekturom, a vidjeti možemo i tvrđavu iz 16. stoljeća i mnoge crkve. Posjetit ćemo i katedralu San Cristobal de la Habana koju je pisac Alejo Carpentier opisao kao „glazbu zarobljenu u kamenu”, palaču Palacio de los Marqueses de Aguaas Claras (danas restoran) i trg Plaza de Armas, gdje stoji spomenik Manuela de Cespedesa, jednog od vođa pokreta za neovisnost.

Na turi s američkim starinskim automobilima posjetit ćemo i trg revolucije, Miramar i Malecon.

Obroci: Doručak

11

Dan 11: Havana

Vaše putovanje završava nakon doručka. Možete se vratiti u Sloveniju ili nastaviti putovanje preko Amerike.

Obroci: Doručak

Kod putovanja: I-QUFA