Amtrak USA Rail Pass

Povoljna alternativa letovima unutar SAD-a je udobna vožnja vlakom, uz pogled na predivnu pokrajinu i gradove, sve do izabrane destinacije!

Amtrak je vodeća američka željeznička kompanija koja nudi veze između više od 500 destinacija u 46 država unutar SAD-a, na prugama dužine čak 22000 milja. USA Rail Pass ti omogućava fleksibilnije i slobodnije putovanje po SAD u – uz povoljne cijene.

Amtrak USA Rail Pass

Raspored i linije

Pogledaj kartu svih Amtrak linija!

Rezervaciju karte možeš izvršiti putem telefona pozivom na besplatni broj 0800 19 98 ili putem maila na travel@nomago.hr.

Kako putujem?

Rail Pass ti omogućava kupnju određenog broja segmenata koje trebaš iskoristiti u određenom vremenskom periodu. Kao individualni segment smatra se jedno putovanje od ulaza do izlaza iz vlaka (u određenim slučajevima iz autobusa).
Primjer: Za putovanje od Washingtona DC do Oklahoma City potrebno je dva puta presjedati pa zato putovanje sadrži tri segmenta.
Na raspolaganju su ti tri različite mogućnosti:

8 segmenata u 15 dana 12 segmenata u 30 dana 18 segmenata u 45 dana
432 € / 3.254,9 kn 649 € / 4.889,89 kn 847 € / 6.381,72 kn

Vlakovi

Možeš koristiti sve vlakove (2. razred) osim:

  • Acela Express
  • Auto Train
  • određene Thruway linije

U cijenu je uključena vožnja u “Coach Seating” odjeljku. Na raspolaganju su ti sjedala s pokretnim naslonom, sklopivim stolom i lampicom za čitanje. U vlaku ima dovoljno mjesta za svu prtljagu, kao i dovoljan broj wc-a. Neki vlakovi koji voze na dužim linijama imaju veća sjedala i više prostora za noge. U vlaku ima dosta prostora za šetnju, a veliki prozori pružaju prekrasan pogled. Svi vlakovi imaju vagon u kojem možeš kupiti sendvič, grickalice i piće, dok neki imaju i restoran. Uz doplatu možeš izabrati i spavaći vagon – svi dodatni troškovi naplaćuju se direktno na kolodvoru.

Kanada

Moguće je i putovanje u Kanadu, ali samo na sljedećim linijama:

  • “Adiorondack” – New York – Montreal
  • “Cascades” – Portland – Seattle – Vancouver

Kad putuješ u Kanadu, Amtrak treba ovlaštenim osobama na granici predati sve potrebne informacije.

Karte

  • Voucher ili privremenu kartu koju dobiješ kod nas u poslovnici zamijeniš za US Rail Pass na jednoj od Amtrak postaja. Prihvaćaju se samo originalni voucheri. Prilikom zamjene potrebno je predložiti važeći dokument koji trebaš nositi sa sobom tijekom cijelog putovanja. Pass nije prenosiv.
  • Za većinu vlakova moraš napraviti rezervaciju na kolodvoru ili putem besplatnog broja 1-800-872-7245. Rail Pass nije karta – to dobiješ na kolodvoru.
  • Kada želiš napraviti rezervaciju ne zaboravi spomenuti da imaš Rail Pass.
  • US Rail Pass vrijedi 180 dana od datuma izdavanja, dok putovanje počinje prvim korištenim segmentom te treba biti završeno do 23:59 na zadnji dan valjanosti.
  • Nakon što voucher zamijeniš za US Rail Pass povrat novaca više nije moguć.

NARUČI SE NA SASTANAK U AGENCIJI

Za dodatna pitanja nas nazovi na besplatan broj 0800 19 98 ili piši na travel@nomago.hr.