Novosti za putnike: COVID-19 i putovanja

Kako bismo ti olakšali planiranje putovanja, pripremili smo posebnu stranicu sa svim najnovijim vijestima vezanima uz COVID-19 za putnike – koje države se pripremaju za otvaranje svojih kapaciteta za putnike,  koje su to već učinile, kamo možeš putovati i u koje dijelove svijeta zasada još uvijek ne možeš (no već možeš rezervirati putovanje do tamo).

Ako si dobro informiran možeš izbjeći neugodne situacije na putovanjima u ovom trenutku i zato te zovemo da redovno pratiš naše vijesti jer ćemo ih stalno ažurirati s najnovijim događanjima na području putovanja.

Ne odgovaramo za pogreške zbog brzih promjena. Najtočnije i najnovije informacije možeš provjeriti u ambasadama te na web stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

NAJNOVIJE VIJESTI ZA PUTNIKE

Trenutno preporučujemo putovanje u sljedeće destinacije. Piši nam na travel@nomago.hr ili nas nazovi na besplatni broj 0800 1998 i naši agenti će ti s veseljem pronaći trenutno najbolje avio karte, a i odgovoriti na sva dodatna pitanja i nedoumice oko putovanja.

ZANZIBAR

Želiš pobjeći od briga na otok iz raja? Zanzibar je onda otok za tebe. Trenutno za ulaz u zemlju nije potreban PCR test, a brzi test je potreban ovisno s kojom aviokompanijom letiš. Također nije potrebno ići u karantenu prilikom ulaska u zemlju. Hrvatski državljani trebaju vizu koja se dobije pri ulasku u zemlju. Preporučujemo da se raspitaš o mogućoj obvezi cijepljenja za žutu groznicu.

Više informacija o Zanzibaru kao top destinaciji možeš pronaći ovdje.

zanzibar destinacija godine

MALDIVI

Želiš luksuzni odmor u egzotici? Maldivi su otvoreni i nije ti potreba viza za ulaz u zemlju. Ono što je potrebno je PCR test, no bez karantene. Neke aviokompanije uz PCR test traže i brzi test, no to možeš provjeriti s našim agentima prilikom upita za ponudu. U samoj destinaciji mjeri se temperatura i nije moguće skakati s otoka na otok, već se boravi u jednom resortu. Pri povratku je moguće testirati se u samom resortu.

Više informacija o ulasku u zemlju možeš pronaći ovdje.

maldivi putovanje 5

MEKSIKO

Meksiko je već bio popularna turistička destinacija prije pandemije, a zbog svojih otvorenih granica i lake pristupačnosti putnicima popeo se na vrh popisa najposjećenijih zemalja.

Prije ulaska u zemlju moraš ispuniti obrazac koji također moraš imati sa sobom u tiskanom obliku. Prve dane u Meksiku nećeš provesti u karanteni, ali za putovanje trebaš imati negativan PCR test, a ovisno o aviokompaniji za neke letove i brzi test. Za ulazak u Meksiko nije ti potreba viza.

Ako razmišljaš malo promijeniti okolinu i provesti nekoliko sunčanih tjedana u Meksiku brzo nazovi naše agente. Najpovoljnije avio karte mogu se pronaći za Cancun ili Mexico City kamo trenutno leti većina aviokompanija.

Više informacija možeš pronaći na stranicama Ministarstva.

chichen itza 2

→ Tunis je Hrvatsku preselio sa zelene listu na narančastu listu. Ako planiraš putovanje sad prije dolaska moraš napraviti test na COVID-19 i sa sobom ponijeti negativnu potvrdu koja ne smije biti starija od 72 sata. Pojedinosti možeš pronaći ovdje.

Poput Danske, Norveška je odlučila otvoriti granice za članove obitelji i partnere svojih građana koji žive u drugim zemljama. 10-dnevna karantena očekuje sve po dolasku, bez obzira odakle dolaze. Dodali su i zanimljiv uvjet: stanovnici Norveške koji se žele ponovno susresti s partnerima iz drugih zemalja moraju dokazati da su u vezi više od 9 mjeseci. Pročitaj više ovdje.

Velika Britanija ukinula je obveznu karantenu po dolasku za 59 zemalja, uključujući i Hrvatsku. Pročitaj više ovdje.

Prekrasne plaže karipskih otoka Turks i Caicos mogu se posjetiti od 22. srpnja. Ukidanje ograničenja odnosi se na sve zemlje i nacionalnosti jer žele potaknuti turističke aktivnosti na otocima. Pojedinosti možeš pronaći ovdje.

Na Barbadosu žele potaknuti ljude da dođu i rade svoj posao godinu dana ili manje digitalno, u opuštenom okruženju blizu plaža. Nazvali su ga „12-mjesečni Barbadosov žig dobrodošlice“. Pročitaj više ovdje.

Sejšeli otvaraju svoje granice turistima 1. kolovoza, no morat će pokazati negativan test na COVID-19 prilikom ulaska u zemlju. Pročitaj više ovdje.

Barbados ponovno otvara svoja vrata za turiste iz cijelog svijeta 12. srpnja. Na ovom otoku trenutno nema aktivnih slučajeva, a ni 35 dana nije prijavljen nijedan novi slučaj. Budući da žele da tako i ostane, svi putnici moraju sa sobom donijeti potvrdu o testiranju. Pročitaj više ovdje.

→ Kako bi smanjili kontakt između gostiju i osoblja, kalifornijski hotel angažirao je vrlo posebnu pomoć. Robot Rose gostima u sobu dostavlja lokalno vino i druge delicije, a tijekom radnog vremena često i pozira za kameru. Pročitaj više ovdje.

Grci su najavili da će testirati samo slučajne turiste, a troškove liječenja u slučaju da se turist zarazi pokriva Grčka. Pročitaj više ovdje.

Muzej Louvre ponovno je otvoren u Parizu nakon četiri mjeseca. Broj posjetitelja je ograničen, a maske su obavezne tijekom cijele posjete. Ispred Mona Lise nećeš vidjeti uobičajene gužve, no morat ćeš neko vrijeme stajati u redu (uz odgovarajuću udaljenost). U Indiji je, s druge strane, zbog sve većeg broja zaraze odlučeno da se još uvijek ne otvara popularna palača Taj Mahal.

U želji da ožive sela talijanske regije Molise, putnicima su omogućili da provedu čak 7 noćenja u jednoj od napuštenih kuća koju su pretvorili u turistički smještaj. Prije polaska moraš poslati obrazac s objašnjenjem zašto želiš posjetiti ovu regiju i nadati se potvrđenom smještaju. Više pročitaj ovdje.

Hrvatska, Francuska i Češka od subote, 4. srpnja, nisu više na zelenom popisu sigurnih zemalja.

Tunis ponovno otvara svoje granice. Njihova vlada podijelila je države u tri skupine (crvenu, narančastu i zelenu) prema njihovoj epidemiološkoj situaciji. Stanovnici zemalja iz zelene skupine mogu bez ograničenja ući u Tunis. Pročitaj više ovdje.

Nakon gotovo četiri mjeseca, Španjolska je odlučila omogućiti posjetiteljima iz Portugala ponovni ulazak u zemlju. Pročitaj više ovdje.

→ Italija od 1. srpnja omogućuje ulazak u državu i 14 državama iz trećeg svijeta. Koje su to države provjeri ovdje.

Aviokompanija Lufthansa nudi besplatno testiranje na COVID-19 turistima koji dolaze iz zemalja s visokom stopom zaraze s COVID-19 u zračnoj luci u Münchenu. Na testiranje se moraju unaprijed prijaviti, a rezultate dobiju u roku četiri sata. Ako su rezultati negativni ne trebaju ići u karantenu od 14 dana. Više pročitaj ovdje.

Španjolska je najavila da će otvoriti svoje granice s Marokom ako se isto odnosi i na njih prilikom ulaska u Maroko. Pročitaj više ovdje.

Danska se odlučila na zanimljiv potez koji će Dance ponovo spojiti s partnerima, unucima ili bakama i djedovima koji borave u drugim zemljama. Naime, partneri, unuci, bake i djedovi danskih državljana sad mogu posjetiti svoje najmilije u Danskoj pri čemu moraju pokazati negativan rezultat na COVID-19 koji ne smije biti stariji od 72 sata. Prethodno je ulazak u državu dozvolila državljanima većine zemalja unutar Europske unije, s izuzetkom Irske, Malte, Portugala, Rumunjske, Švedske i dodatno Velike Britanije.

Već smo pisali o tome da možemo ponovo posjetiti Island gdje se uspješno suočavaju s COVID-19. Kafići i restorani su otvoreni, kao i turističke atrakcije. Sada nema gužve pa bi mnogo znamenitosti imali praktično samo za sebe. Pročitaj više ovdje.

→ U analizi novina Forbes procijenili su situaciju u 100 zemalja svijeta s obzirom na mogućnost zaraze koronavirusom i utvrdili da je Švicarska trenutno najsigurnija zemlja na svijetu u pogledu COVIDA-19. Njemačka se nalazi čak na 6. mjestu dok je Hrvatska na 36. mjestu. Trenutno je rizik od zaraze najveći u subsaharskoj Africi i Latinskoj Americi, kao i u nekim zemljama Azije i Bliskog istoka. Više o analizi pogledaj ovdje.

Norveška će od 15. srpnja ponovo biti dostupna turistima iz zemalja schengenskog prostora koja u potpunosti ispunjavaju posebne kriterije. Više pročitaj ovdje.

U Velikoj Britaniji će ukinuti obveznu karantenu od 14 dana za osobe koje dolaze iz država s nižom stopom zaraze s COVID-19. Na taj će način promovirati turizam u zemlji i omogućiti svojim državljanima da provode godišnji odmor izvan svoje zemlje. Koje će se zemlje uvrstiti na popis znat će se u ovom tjednu, a na njemu će se vjerojatno naći Francuska, Grčka i Španjolska. Više ovdje.

Otvaranje parkova kalifornijskog Disneylanda bit će odgođeno do odobrenja državne vlasti jer je u toj državi zabilježen veliki porast zaraze s COVID-19. Park su namjeravali otvoriti 17. srpnja. Više pročitaj ovdje.

→ Osim građana Europske unije i Velike Britanije koji u državu mogu ući od 15. lipnja, Švicarska od 6. srpnja svoja vrata otvara i radnicima koji dolaze iz trećih zemalja. Saznaj više ovdje.

S početkom kolovoza havajski turisti će uz dolazak umjesto 14-dnevne karantene moći priložiti negativan test na COVID-19. Pročitaj više ovdje.

Maldive ćemo ponovo moći posjetiti od 15. srpnja. Turisti će dobiti besplatnu vizu na 30 dana i neće morati ići u karantenu. Pročitaj više ovdje.

Već prvog dana otvaranja granica u Španjolsku je sletjelo 100 zrakoplova među kojima nije bilo putnika iz Portugala koji još nemaju dozvolu ulaska u državu. Pročitaj više ovdje.

→ Američki predsjednik Donald Trump privremeno je zabranio imigrantima s radnim vizama ulazak u SAD. Više pročitaj ovdje.

→ S obzirom da je došlo do porasta broja zaraženih s COVID-19 što je povezano s putničkim brodovima, zabranjen im je ulaz na Novi Zeland, a mjere su pooštrene za turiste. Pročitaj više u članku.

→ Zabavni park Disneyland otvorit će se 15. srpnja na nekoliko lokacija, a na kojima i kad pročitaj ovdje.

Turkish Airlines nas je obavijestio da će od 1. srpnja ponovo početi letjeti na relaciji Zagreb – Istanbul. Na početku 4 leta tjedno, no vjeruju da će se taj broj ubrzo povećati, također uz vašu pomoć.

Dubai ćemo ponovo moći posjetiti od 7. srpnja nadalje, a po dolasku će od nas tražiti negativan rezultat testiranja na COVID-19 ili ćemo se testirati u zračnoj luci. Pročitaj više ovdje.

Od 15. srpnja će turisti moći ponovo posjetiti Puerto Rico, a pri tome će vrijediti stroge zdravstvene i sigurnosne mjere za sprječavanje širenja COVID-19. Pročitaj više ovdje.

Norwegian Air će od 1. srpnja ponovo uspostaviti letove iz i u Veliku Britaniju. Više info ovdje.

EasyJet avioni nisu polijetali od 29. ožujka. No, nakon duge pauze, ova aviokompanija je 15. lipnja ponovo krenula s letovima, a cijene karata više nisu tako niske kao što smo naviknuli. Više u članku.

Aviokompanija Aeroflot uspostavila je e-sustav za dobivanje vaučera za otkazane letove koji vrijede 3 godine i pokušava privući putnike raznim popustima za novu kupovinu. Pročitaj više u ovom članku.

Mnoge zračne luke podliježu posebnim mjerama za sprječavanje širenja COVID-19. Na ovoj stranici ćeš pronaći popis zračnih luka u kojima se koriste te mjere i koje su to mjere.

Europska komisija preporučila je da se državama trećeg svijeta produlji zabrana ulaska u Europsku uniju do kraja lipnja. Također je objavila popis kriterija za procjenu COVID-19 situacije u pojedinoj zemlji. Pročitaj više ovdje.

→ Već smo pisali da će Francuska otvoriti svoje granice prema zemljama Europske unije Schengenskog prostora 15. lipnja. Ovaj tjedan su odlučili da ulaz još uvijek neće dozvoliti Španjolskoj i bivšoj članici Europske unije, Velikoj Britaniji. Više u ovim vijestima.

Kako bi se olakšalo planiranje putovanja u Europi nastala je web stranice Re-open EU koja je dostupna na 23 jezika. Odabirom zemlje u koju želiš ići prikazuju se aktualne informacije o mogućnosti i uvjetima ulaska u odabranu zemlju, dostupnost javnog prijevoza i druge praktične informacije za putnike.

Za planiranje putovanja na globalnoj razini napravljena je web stranica Travel Centre gdje se odabirom države informiraju građani u kojim je zemljama dopušten prelazak državne granice. Ovdje informacije nisu tako opsežne kao na stranici Re-open EU, stoga za putovanja unutar Europe preporučujemo korištenje prethodne stranice.

U Njemačkoj neće biti velikih događanja sve do kraja listopada, uključujući i tradicionalni Oktoberfest. Više pročitaj ovdje.

Australija najvjerojatnije neće primati međunarodne turiste do 2021. Pročitaj više u ovom članku.

Španjolska će 22. lipnja otvoriti svoje granice s većinom zemalja Schengenskog prostora, osim s Portugalom. S Portugalom otvara svoje granice 1. srpnja. Više pročitaj u ovom članku.

Švedsku mogu posjetiti svi Europljani, ali Šveđani ne mogu posjetiti cijelu Europu. To je zbog njihovog različitog suočavanja s i veće stope oboljelih s COVID-19. Šveđani tako nisu dobrodošli kod svojih susjeda – Danske, Norveške i Finske. Pri tome postoje neke iznimke o kojima možeš pročitati ovdje.

Gruzija otvara svoje granice prema svim međunarodnim putnicima 1. srpnja. Saznaj više ovdje.

Argentina ima zabranu letova u i iz države do rujna. Nažalost, jedini letovi koji će biti mogući do rujna su oni koji vraćaju državljane Argentine kući. Više u članku.

→ Pisali smo već da Malta otvara svoje granice 1. srpnja, no ne i za Hrvate. Danas se ipak i Hrvatska našla na listi zemalja čiji državljani mogu od 1.7. na Maltu. Više pročitaj ovdje.

Poljska otvara svoje granice državljanima EU 13.6. Pročitaj više ovdje.

Već smo pisali da ćemo Šri Lanku moći posjetiti od 1. kolovoza. Usvojene su brojne sigurnosne i preventivne mjere za primanje prvih turista. Turisti će morati donijeti negativan rezultat testa na COVID-19 koji ne smije biti stariji od 72 sata. Karantena, osim u slučaju zaraze, neće biti obvezna. Posjetitelji će morati boraviti u zemlji najmanje pet dana, a za vrijeme boravka neće biti dozvoljeno koristiti javni prijevoz. Kretanje kroz cijelu zemlju bit će besplatno. Pročitaj više u ovom članku.

Od 15. lipnja 30 država među kojima je i Hrvatska može posjetiti Belgiju. Okupljanja u skupinama većim od 10 ljudi još uvijek nisu dozvoljena, a i mnoge aktivnosti poput plivanja u bazenima, posjećivanja wellness centara i dalje su onemogućene. Više pročitaj ovdje.

Očekuje se da će Francuska primiti državljane europskih zemalja od 15. lipnja. Premijer Edouard Philippe rekao je da karantena za njih neće biti obvezna. Ako jedna od zemalja odredi karantenu za posjetu francuskih državljana, građane te zemlje također će čekati karantena. Više info ovdje.

Cipar svoje granice otvara za Hrvate 20.6.2020. Kao što smo već pisali, ako se putnici zaraze nakon dolaska, Cipar plaća troškove. Više pročitaj ovdje.

Malta početkom 7. mjeseca otvara svoja vrata 17 državama, ne uključujući Hrvatsku. Od 1. srpnja Maltu mogu posjetiti građani Njemačke, Austrije, Cipra, Švicarske, Islanda, Slovačke, Norveške, Danske, Mađarske, Finske, Irske, Estonije, Lastvije, Litve, Izraela, Luksemburga i Češke. Hrvatska nije u prvom valu popuštanja i ne zna se još kad će doći na red. Pročitaj više ovdje.

Otvaraju se i Balearski i Kanarski otoci, možda već prije 1. srpnja. U interesu španjolske vlade i europskih institucija je da se ove svije skupine otoka otvore za europske putnike već prije 1. srpnja. Više u članku.

 

 

Nizozemska otvara svoje granice Hrvatima 15. lipnja. Prema nizozemskim vlastima, strani turisti iz zemalja u kojima su zdravstveni rizici slični ili niži nego u Nizozemskoj mogu ovo ljeto putovati u Nizozemsku uz napomenu da se moraju pridržavati svih mjera i pravila koja se ovdje primjenjuju za borbu protiv širenja koronavirusa. Turisti također moraju rezervirati smještaj prije putovanja u Nizozemsku jer ih se bez valjanog dokaza može zaustaviti na granici. Više pročitaj ovdje.

Španjolska se priprema na otvaranje granica u srpnju ako se situacija u međuvremenu ne pogorša. Pročitaj više informacija ovdje.

Švicarska otvara svoje granice 8. lipnja samo za određene kategorije stranaca kao što su studenti koji žele doći u Švicarsku kako bi započeli, nastavili ili završili studij, radnici na ugovoru itd. Zemlja planira potpuno i bez restrikcija otvoriti svoje granice za zemlje sa Schengenskog prostora do 6. srpnja ukoliko se situacija sljedećih tjedana ne pogorša u vezi s pandemijom. Više pročitaj u članku.

→ Pisali smo već da Portugal otvara granice samo za države Schengenskog prostora, no od 1. srpnja otvara svoje granice i ostalim turistima, pa tako i Hrvatima. Pročitaj više ovdje.

Jamajka otvara svoje granice za posjetitelje 15. lipnja. Od ostalih karipskih zemalja zasada su svoje granice otvorile i Sveta Lucija, Antigva i Barbuda te Američki Djevičanski otoci. Pročitaj članak ovdje.

Francuska planira otvoriti svoje granice prema EU država 15.6. u slučaju da se ne situacija ne pogorša. Pročitaj više ovdje.

→  Hrvati od 15.6. mogu u Češku, a ima i jedna novost – u Pragu, gdje se trude popraviti turističku sezonu koliko je moguće, u restoranima i barovima te čekaju znatno niže cijene nego inače. Osim toga, ova godina je savršena za posjetu europskim zemljama jer će biti znatno manje gužve i iskustvo će biti ugodnije.

Croatia Airlines od 15. lipnja ponovno pokreće linije prema nizu EU destinacija, među kojima su, uz postojeće prema Frankfurtu, Amsterdamu, Kopenhagenu i Zürichu, od 15. lipnja još i linije prema Münchenu, Sarajevu, Londonu i Rimu. Od 16. lipnja uvodi se linija prema Dublinu, a od 18. lipnja i linije prema Beču. Više informacije možeš pronaći ovdje.

Sejšeli se također otvaraju turistima, i to u 2 faze. Prva faza je otvaranje granica od 1. lipnja 2020. Svi putnici trebat će se testirati 48 sati prije dolaska u zračnu luku. Pročitaj više ovdje.

Šri Lanku ćemo ipak moći posjetiti tek od 1. kolovoza. Njihov predsjednik ureda za turizam, Kimali Fernando, nedavno je dao službenu izjavu u kojoj je rekao kako će male grupe turista biti prihvaćene tek od početka kolovoza. Više o uvjetima i mjerama pročitaj ovdje.

Tuniska vlada odlučila je kopnene, morske i zračne granice otvoriti 27. lipnja. Ovaj tjedan će otvoriti hotele, restorane, kulturne ustanove, muzeje i džamije u ograničenom opsegu. Detalje pročitaj u ovom članku.

Crna Gora omogućila je čak 131 zemlji s dobrom epidemiološkom slikom ulazak u zemlju, uključujući i Hrvatsku. Pročitaj više ovdje.

Na Maldivima će između lipnja i rujna vrijediti posebni uvjeti, no ipak neće biti tako strogi kao što je prvobitno najavljeno. Iz Ministarstva turizma je priopćeno kako se turistima neće naplaćivati dodatni troškovi prilikom ulaska. Pročitaj više ovdje.

→ Bugarska je danas otvorila svoje granice za većinu europskih zemalja, uključujući i našu. Države s lošijom epidemiološkom slikom suočit će se s karantenom. Pročitaj više ovdje.

Premijer Robert Abela najavio je da će Malta otvoriti svoje zračne i morske luke 1. srpnja. Otvorene trgovine i restorani već čekaju, a uskoro slijedi i otvaranje barova i teretana. Pročitaj više u ovom članku.

Grčka 15. lipnja otvara svoje granice turistima iz 29 zemalja među kojima je i Hrvatska. Testiranja na koronavirus odvijat će se nasumice. Više pročitaj u članku.

Maldivi otvaraju svoje granice turistima 1. srpnja, no s mnogim restrikcijama. Posjetitelji će morati rezervirati putovanje na najmanje 14 dana te obaviti testiranje prilikom dolaska. Pročitaj više ovdje.

Portugal polako otvara svoje granice, no zasad samo prema državama Schengenskog prostora, osim Italije i Španjolske. Većina tamošnjih usluga i infrastrukture već rade ili će raditi uskoro. Plaže će se otvoriti 6. lipnja. Pročitaj više ovdje.

Estoniju možemo posjetiti od 1. lipnja. Država otvara svoje granice prema 22 zemlje među kojima je i Hrvatska. Posjetitelji neće trebati u 14-dnevnu karantenu. Više detalja pročitaj ovdje.

Madeiru ćemo ponovo moći posjetiti od 1. srpnja. Budući da žele zadržati nisku stopu zaraze s COVID-19 posjetitelji će morati napraviti test koji će za njih biti besplatan. Ako posjetitelj donese test koji nije stariji od 72 sata ponovno testiranje neće biti potrebno. Pročitaj više u ovom članku.

Hrvatska ponovo otvara svoje granice za turiste iz 10 zemalja među kojima su Slovenija, Mađarska, Austrija, Češka, Slovačka, Estonija, Litva, Latvija, Njemačka i Poljska. Pročitaj više ovdje.

 Sve najnovije novosti vezane uz COVID-19 u Hrvatskoj možeš pratiti na stranici koronavirus.hr

Japan poziva putnike s bogatim subvencijama za putovanja. Država želi potaknuti oživljavanje turizma pa će putnicima dnevno namijeniti do 20.000 jena (oko 1.250 kn). Oni će biti dostupni u obliku raznih popusta i bonova za kupovinu u lokalnim trgovinama i restoranima, ali ne i za smanjenje putnih troškova. Očekuje se da će subvencija biti dostupna od kraja srpnja, no samo ako se rezervacija putovanja napravi u japanskim turističkim organizacijama ili neposredno kod pružatelja smještaja, odnosno ugostiteljskih objekata.

Cipar će u slučaju zaraze turista i njegove rodbine za vrijeme odmora pokriti troškove smještaja, lijekova i hrane. Turisti će „morati pokriti troškove prijevoza do zračne luke i avio karte“. Cipar se dobro nosio s virusom i spreman je za posjetitelje. Pročitaj više ovdje.

Sve novosti i informacije vezane uz COVID-19 možeš svakodnevno pratiti na na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Neke od karipskih zemalja već se pripremaju otvoriti svoje granice turistima. Aruba između 15. lipnja i 1. srpnja, Sveta Lucija 4. lipnja, a samo za putnike iz SAD-a Bahami oko 1. srpnja, Antigva i Barbuda početkom lipnja. Više u članku na poveznici.

Qatar Airways s neograničenom mogućnosti promjene letova. Aviokompanija sada omogućuje besplatnu neograničenu promjenu datuma kao i promjenu destinacije sve dok je u unutar 5000 milja od prvog izbora. No, postoje i neka ograničenja.; koja, pročitaj u članku.

Španjolska s 1. srpnjem otvara svoje granice za turiste. Kako je rekao premijer Pedro Sánchez, Španjolska će se za turiste otvoriti 1. srpnja i to na način koji će biti siguran za sve. Prema njegovim riječima, Španjolskoj je potreban turizam, a turizmu je potrebna sigurnost, u državi iz koje putnici dolaze, kao i na destinaciji. Uvjerava da će učiniti sve da turisti ne budu izloženi riziku te da ne donose rizik u državu.

IZBOR ČLANAKA

fiji travel beach

Kada mogu ponovo putovati? Kako se različite zemlje pripremaju za povratak turizmu

Dok se broj zaraženih virusom COVID-19 smanjuje, zemlje se na razne načine bore kako na siguran način oživjeti turizam. Nedavno je Europska unija pozvala na sigurno otvaranje granica između država članica sa sličnom stopom zaraze COVID-19. PROČITAJ VIŠE→

Korona, letenje u budućnosti

Nova stvarnost letenja nakon COVID-19 ili kako ćemo letjeti u budućnosti?

Aviokompanije već poduzimaju niz sigurnosnih mjera kako bi sigurnost i zdravlje putnika postavili na prvo mjesto. Zanima te kako će se pobrinuti za putnike prije, za vrijeme i nakon leta? PROČITAJ VIŠE →

student universe

Opet ćemo putovati!

Došlo je neko novo vrijeme i sve se promijenilo. No, i to će proći i opet ćemo putovati. Pogledaj ovaj inspirativni video koji bi svaki putnik trebao pogledati. POGLEDAJ VIDEO →